http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

Duitsland
Reisverslag
Fotoalbum

   Links

Breitach Klamm Kloof

Brotjaklriegel Sonnewald
Webcam Brotjaklriegel

Ochsenkopf
Webcam Ochsenkopf Sud

Wendelstein Bahn
Wendelstein Tandradbaan

Duitsland | Reisverslag
 

<< deel 1 Lees verder >>

Vakantie: Duitsland
24 Juli 2016 t/m 8 Augustus 2016

Rondreis: Heidelberg, Rettenberg, Brannenburg, Langfurth, Fleckl, Bischofsheim, Dortmund.

24 Juli 2016
Dag : Zondag
Aantal km : 596,1 km
Weer : 27 graden, wat bewolkt en drukkend warm
Accommodatie : Ibis hotel Heidelberg


Vandaag begint onze reis. We hebben alles ingepakt wat we mee moeten nemen. We hebben ook wat koffie gezet voor onderweg. Wat koekjes en broodjes meegenomen. Tevens wat drinken bij de Lidl opgehaald en nog wat items meegenomen. We hebben het huis schoon achter gelaten. De buren zijn nog even langs geweest voor de laatste instructies over de tuin en de planten binnen.

Daarna was het dus tijd om te vertrekken. We gingen dus om 8:00 uur weg. Hepke begon met rijden en Sibbele gaat straks rijden. Onze eerste stop zou zijn Kleef. Hier staat een mast. Maar dit is niet doorgegaan ivm mistig weer. Het was mistig in Duitsland, daarna werd het wel beter maar op dat moment toen we er bijna waren niet. Dus we hebben deze overgeslagen. Langs de snelweg hebben we dus maar koffie en broodje gehad. Toen was het 9:45 uur. We hebben ook nog even gebeld met het thuisfront. Dit was nog gratis. We waren nog niet over de grens.

Om 10:00 uur zijn we weer verder gegaan richting onze 2de stop Langenberg. Maar deze is ook niet aan bod gekomen. Ook weer ivm de mist. Hier komen we op de terug weg nog een keer langs, dus we zien dan wel even. We gaan nu naar de volgende bestemming, Mainz- Kastel. Om 10:40 uur kwam de zon er doorheen ! Bij Leverkussen gaf TomTom aan dat er een 4 min vertraging was. We konden gewoon doorrijden. Om 11:45 uur hebben we weer een stop gehad bij Sieburg, koffie en broodje en koekje. Toen hadden we er al 332 km erop zitten. Het was hier 25 graden en rond 12:00 uur gingen we weer verder. Onderweg hebben we grote windmolens gezien en we kwamen door een plaats Limburg (wel bekend in Nederland)

Om 13:30 uur waren we bij onze volgende bestemming Mainz-Kastel. Even van de snelweg af. Hier hebben we een stop gehad, we hebben een stukje gelopen om bij de mast te komen. Hier hebben we ook wat brood en koffie gehad. Daarna gingen we weer verder.

Om 14:15 uur gingen we weer verder naar hotel IBIS in Heidelberg. Nog 92 km te gaan. 50 km voor Heidelberg kwam weer een vertraging. Dit was nu 15 minuten. Stilstaand, rijdend verkeer. Maar dit hebben we ook overleefd. Op de route nog een klein mastje van de Amerikaanse Leger zender AFN op de foto gezet. We hebben toen 575 km gereden. Hier hebben we ook weer koffie gehad en een banaan.

Om 15:45 uur gingen we weer verder en om 16:00 uur kwamen we aan in IBIS hotel. Daar hebben we de auto even voor het hotel geparkeerd. We hebben het foutloos gevonden en met de auto is ook alles goed gegaan. We hebben eerst even ingecheckt maar we moesten de auto achter het hotel zetten. We kregen uitleg van hoe en wat. Dit hebben we gedaan en de koffers naar boven toe en even kijken hoe en wat. We hebben de rest ook uit de auto gehaald en even op de kamer wat gedronken. Daarna gingen we even wat eten. We zitten vlakbij de MC Donalds. We hebben wat patat gehad. Dit was wel lekker, waren we wel aan toe


Heidelberg: IBIS hotel

Daarna gingen we weer wat verder lopen en we hebben ook nog besloten om even een stukje te rijden. We gingen naar de Königstuhl. De berg is 567 m hoog. We konden hier met de auto naar toe. We zouden dit morgen vroeg doen, maar we weten niet wat het weer doet als we dus weggaan. Dus nu maar even doen. Was nu mooi weer. Het was maar 7 km rijden. We gingen via een slingerweg naar boven toe. De auto heeft ons er gebracht ! We waren hier om 17:15 uur. Toen we boven waren was het er erg druk. We hebben hier wat rond gelopen en er waren hier ook 2 masten. Deze hebben we ook bezocht. Je kon hier ook een stuk wandelen. Dit hebben wij ook gedaan. Was lekker vochtig en klam weer. Veel mountain bikers waren er (fietsers die de berg op en af fietsen) Daarna hebben we een ijsco gehad. En van het uitzicht genieten natuurlijk.


Station Königstuhl, 568 meter hoog! geeft uitzicht over heidelberg


Station Königstuhl

Er was ook een treintje die je naar boven kan brengen vanuit Heidelberg en ook weer terug natuurlijk. Dit hebben we in Praag ook al eens gedaan. Is wel grappig natuurlijk. Nog even genieten van de laatste blikken van de mast en het uitzicht. We gingen om 18:40 uur weer naar beneden toe. We kwamen rond 19:00 uur weer bij het hotel. Daarna gingen we het treinstation even op en even wat rond gelopen. Daarna gingen we wat eten, dit hebben we in het station gedaan bij een Thai. Rijst met groente en kip. Was lekker natuurlijk. Daarna gingen we weer naar het hotel toe.

We waren rond 19:30 uur in het hotel. Hier hebben we even gebeld met het thuisfront van Hepke en Sibbele. Daarna het verhaal even gemaakt en douchen. We gaan nog even wat rond lopen en ook weer klaar maken voor vertrek morgen. Onze volgende bestemming is dan Rettenberg.


Heidelberg Hbf


Uitzicht vanuit het hotelkamer raam op treinstation van Heidelberg Hbf
 

25 Juli 2016
Dag : Maandag
Aantal km : 356,4 km
Weer : 27 graden, wat bewolkt en drukkend warm
Accommodatie : Pension Jagerwinkel


Vandaag gaan we weer op pad. Onze volgende bestemming is Pension Jagerwinkel in Rettenberg. Hier verblijven we 3 dagen. We stonden vanochtend om 7:30 uur op. Het was een klamme nacht. We hadden geen dun dekentje maar een dekbed overtrek. En we konden niet zo boven de dekens slapen. Rond 8:00 uur gingen we ontbijten. Dit zag er goed uit. Dus we hebben lekker gegeten. Rond 08:45 uur waren we klaar. Daarna naar de kamer om nog even tanden poetsen en klaar maken voor vertrek. We gaan vandaag weer op pad naar Rettenberg. Waar onze vakantie eigenlijk start. Heidelberg was een overbruggingsstation zullen we maar zeggen. We hebben eerst even wat tassen en koffers naar de auto gebracht en toen even uitchecken. Daarna de rest in de auto gedaan en TomTom in gereedheid gebracht en we konden vertrekken. We gaan 9:45 uur weg uit Heidelberg. We gaan eerst nog even een mast bezichtigen vlak in de buurt. Daarna nog even tanken en dan verder op pad. We moeten vandaag rond de 300 km rijden voordat we in Rettenberg zijn. We gaan eerst naar Stuttgart, dit was 128 km vanaf Heidelberg. Om 10:50 uur hadden we vertraging. Stil staand rijdend verkeer. Het was 27,5 graden. Dit was ter hoge van Karlsruhu.Om 11:20 uur hadden we weer vertraging. Dit was ter hoogte van Pforzheim. Daarna nog een paar kleine vertragingen. We kwamen om 12:10 uur in Stuttgart aan. Dit was na 135 km. Het was 25 graden. We gaan naar de Stuttgart Fernsehturm, de radio tv toren. Deze was 217 m hoog. We zijn hier ook even in geweest. Kosten EURO 14. We gingen met de lift omhoog en deze ging 5 m/s. We hebben hier even rond gelopen en we hadden een mooi uitzicht over Stuttgart. Het was er wel lekker druk. Na ongeveer drie kwartier gingen we weer naar beneden toe. Daar hebben we een bakje koffie en rabarber taart gehad. Was lekker natuurlijk. Daarna gingen we weer op pad.

Stuttgart-Degerloch


Uitzicht op Stuttgart


Uitzicht op
Stuttgart en de zendmast Frauenkopf

We gaan nu naar Frauenkopf. Dit was ongeveer 10 minuten verder rijden. We hebben deze toren vanaf de Stuttgart Fernsehturm ook al zien staan. Toen we bij de ingang van het weggetje waren konden we er niet met de auto in. Dus de auto aan de kant gezet en op slot natuurlijk. Daarna moesten we dus lopen naar de mast toe. Dit was ongeveer 10 minuten lopen. Daarna even foto’s gemaakt en gingen we weer terug naar de auto toe.


Deze mast staat midden in het bos en het is best wel lastig om een overzichtsfoto te maken

Om 14:15 uur gingen we weer verder na het eten van een banaan. We gaan naar Ulm toe. Hier staat ook een mast. Hier moesten we toch langs, dus nemen we deze even mee. Hierna is het nog 120 km. Naar Rettenberg. De mast die in Ulm/Kuhberg. We waren hier om 14:20 uur. We moesten hier ook nog een stuk lopen. We konden er niet met de auto heen. Had achteraf misschien wel gekund maar dat wisten we niet. We hebben hier wat rond gewandeld. Om 16.15 uur gingen we hier weer weg en gingen we richting Rettenberg.


Ulm/Kuhberg


Ulm/Kuhberg


De bergen worden als maar hoger....

Nog 4 km Pension Jagerwinkel

Toen we weg gingen waren we nog geen 10 minuten verder hadden we al weer een vertraging. Dit was volgens TomTom 12 minuten. Het was hier toen 28 gr. Om 16:50 uur hadden we weer eentje. Deze was 17 minuten. Dit was ter hoogte van Tannengarten. Daarna gingen we weer verder. Maar rond 17:00 uur kwamen we in de regen terecht. Naar mate dat we dichterbij Rettenberg kwamen, werden de bergen wel groter maar de wolken kwamen lager te zitten. Het was regenachtig dus. Later heeft het ook nog geonweerd. We kwamen ongeveer 18:00 uur bij het hotel Het was toen 17 graden. Toen we aankwamen regende het ook nog wat. We zagen de bergen al in laag hangende bewolking staan. We zagen Grünten ook al en de mast waar we de komende tijd ook naar toe gaan…en dan wel lopend. We hebben de auto geparkeerd voor het pensioen. Toen we binnenkwamen zaten ze ons al op te wachten. We hebben de incheck procedure even gedaan. En wat bleek nu, we moesten contant betalen. Maar wij hadden natuurlijk geen geld bij ons. Dus we moesten even pinnen.  Het bleek dus dat ze nog een pin apparaten of credit card apparaten hadden. Het was net een nieuwe  eigenaar. Het waren Italianen.

Ze willen graag cash geld hebben. En ook als je hier gaat eten moet je het cash betalen. Dan moeten we dat maar even doen natuurlijk. Dus wij gingen eerst maar eens kijken waar we kwamen in het pensioen. Dat was op zich wel goed natuurlijk. Daarna al ons spul even halen en even bij komen. Daarna gingen we maar even pinnen. Dit is gelukt en daarna gelijk maar even het hotel betalen. De eigenaar die ging vanavond weer weg en is er de komende twee dagen niet zei hij. Het leuke is ook nog morgen kunnen we hier niet eten. Dan werkt de hostess niet. Ze wil geen 7 dagen in de week werken blijkbaar.. Maar goed daar vinden we wel wat op. Toen we betaald hebben gingen we hier ook maar even wat eten. Dit was rond 18:45 uur. We hebben wat cola en sprite gehad en wat pasta. En als toetje panna cotta (een Italiaans toetje aldus de serveerster) Al met al was het lekker hoor. Maar we moesten dit ook weer contant betalen.


Pension Jagerwinkel


Parkeerplaats voor de gasten van Pension Jagerwinkel in Rettenberg, met de de achtergrond Grünten en daar zou een zendmast op moeten staan!! nou ik zie hem niet.


Daarna gingen we even wat wandelen. We hebben rond 19:45 uur Hepke zijn ouders nog even gebeld. Alles is goed. Daarna nog even Rettenberg verkend. Het is wel een mooi pittoresk dorpje.  Daarna gingen we naar het Pensioen toe waar we nog even het verhaal hebben gemaakt en de geld zaken bekeken. Daarna nog even wat drinken. We gaan morgen proberen Grünten te beklimmen. Hoe het is gegaan lezen jullie morgen.

Rettenberg Rettenberg


De wolken trekken weg en de Grünten top wordt zichtbaar

26 Juli 2016
Dag : Dinsdag
Aantal km : 60 km
Weer : 22 graden, wat bewolkt
Accommodatie : Pension Jagerwinkel


Vandaag zijn we wederom om 7:30 uur opgestaan, en 8:15 uur gingen we naar ontbijt toe. Zag er goed uit hoor. Alleen maar brood, kaas etc. Maar wel goed gegeten. Daarna gingen we naar de kamer toe en even tandenpoetsen. Daarna klaar maken voor vertrek naar Grünten. Toen we weggingen vanochtend was de mast Grünten nog niet te zien. We zijn toch gegaan omdat hier de zon scheen.We zijn om 9:30 uur vertrokken. We moesten eerst 5 km rijden. Hier was de start van de tocht naar de top. We waren hier om 9:40 uur, het was toen 18 graden. De start van de tocht was ook om 9:40 uur. We moesten alleen maar omhoog, zigzaggend omhoog dus. En dit voor 5 km! Het eerste stuk daar lag nog asfalt. Het einde van het asfalt daar was de Grünten Hütte. Dit lag op een hoogte van 1477 m boven zee level. Wij kwamen hier om 11:15 uur aan. Bij de Grünten Hütte. Dus totaal 1,5 uur. Hier hebben we even gerust natuurlijk. Onderweg hebben we ook diverse stops gehad en veel drinken natuurlijk. Je zou in principe vanaf de parkeersplaats naar de Grünten Hütte toe kunnen rijden met de auto ! Maar dit is prive terrein. Jammer ! Volgens de bordjes was het maar 1 uur lopen naar de Hütte. En nog drie kwartier naar de top van de Grünten. Na wat uitgerust gingen we het laatste stuk doen. We gingen om 11.30 uur weg. Dit was ook weer steil omhoog. Maar nu gingen we door een weiland met rotsen en koeien. We waren hier om 12:40 uur. Dus totaal incl rusten etc. hebben we vanaf 9:40 t/m 12:40 uur gelopen naar de top van Grünten. Dit is dus 3 uur lopen, zonder rust is het 2,5 uur

De Grünten stijgt als een van de meest noordelijke bergen van de Allgäuer Alpen op de grens van de gemeenten Burgberg im Allgäu , waarvan de kern is de Südwestfuß en Rettenberg


Vanaf hier moeten we lopen...


Met de fiets is ook een optie

Nog steeds laaghangende bewolking  


Even uitrusten


Het is een hele klim


Grünten Hütte op 1477 meter


In de verte zie je nog de Grünten Hütte


We hebben de top bereikt, er is nog wel veel laaghangende bewolking..


Herdenkingsmonument van binnen

Herdenkingsmonument, Grünten - Algau Zender Bayeren radio en televisie

Daarna kwam de mast in beeld. En deze stond in de laag hangende bewolking. Maar…. we werden beloond. Het klaarde op. Het werd mooi weer, we zagen de mast in volle glorie. Het was een mooi gezicht. Toen nog even naar de mast gelopen natuurlijk. En warempel konden we ook nog eventueel met een gondel !!! Maar niet getreurd, dat mocht niet want deze gondel is alleen voor het technische personeel van de Bayerischer rundfunk.Gelukkig. De loop is niet voor niets geweest. Om bij de mast te komen moesten we wel langs een richel lopen. Maar dat viel reuze mee.  Al met al een geslaagde loop route ! We hebben wel een klein buitje gehad boven, dat was wel lekker. We hebben wat gedronken en gegeten en weer drinken… en we zijn een beetje verbrand. Daarna gingen we maar weer gestalte aannemen voor vertrek naar beneden. We gingen om 14:15 uur weg. Naar benden gaat altijd sneller dan omhoog. En we waren om 15:00 uur al bij de Grünten Hütte. Daar nog even uitrusten en drinken etc. We gingen om 15:00 uur weg daar. Het laatste stuk naar beneden toe. Het komt wel op je kuiten aan. Je loopt naar benden toe he. We waren rond 16:15 uur benden bij de auto. Totaal dus 2 uur lopen. Daar hebben we nog even wat gedronken en chips gehad. Daarna gingen we om 16:30 uur weer weg. We gaan even kijken waar we morgen evt naar toe kunnen gaan. Dit is de Breitachklamm in de omgeving van Oberstdorf is misschien wel de mooiste kloof van Europa. Ze is diep, smal, en het kolkende water van de Breitach is verleidelijk voor dappere, of soms gekke, rafters. Morgen meer hierover.


We beginnen aan de afdalingOnderweg om 16:50 uur bij een V-Markt (tank station met supermarkt) hebben we wat koffie en kersen strudel. Hier waren we aan toe !! Daarna nog even wat kleine boodschapjes gedaan. Toen we bij de kassa stonden, hoosde het buiten. En het omweerde ook nog. Toen was het 17:30 uur. Wij even wachten en toen maar naar de auto toe. We gaan nog even verder rijden waar we evt morgen naar toe kunnen gaan. Maar toen we daar aankwamen kwam het water met bakken uit de hemel. Wat een water! En het omweerde ook nog. De ruiten wissers konden het niet verwerken. Gelukkig stonden we stil bij de parkeerplaats waar we evt morgen naar toe kunnen gaan. Parkeren was EURO 2,- en het is open van 9:00-18:00 uur. Daarna zijn we terug gereden naar Rettenberg. Om 18:00 uur hebben we lekker bij de Mc Donalds gegeten !! Om 19:00 uur gingen we weer verder naar het Pensioen.


we staan op het parkeerterrein van de Breitachklamm kloof


Onderweg hebben we nog wel even gekeken in Altach waar het grondstation is van de Bayerischer rundfunk. De gondel die we boven bij Grünten naar beneden zagen gaan.

Rond 19:45 kwamen we weer in onze kamer aan. Daar hebben we even met Hepke zijn ouders en Sibbele zijn ouders gebeld. Daarna het verslag even maken en we hebben wat kersen gegeten die we gekocht hebben.  daarna nog even bespreken wat we morgen gaan doen en een kleine nachtwandeling gedaan..

27 Juli 2016
Dag : Woensdag
Aantal km : 175,7 km
Weer : 24 graden, wat bewolkt
Accommodatie : Pension Jagerwinkel


Vandaag wederom om 7:30 uur opgestaan en 8:15 uur weer naar ontbijt toe. Rond 9:00 uur waren we klaar en daarna even opfrissen voor vertrek. We gingen om 9:15 uur weg. Dit is de Breitachklamm in de omgeving van Oberstdorf is misschien wel de mooiste kloof van Europa. Ze is diep, smal, en het kolkende water van de Breitach is verleidelijk voor dappere, of soms gekke, rafters.

We kwamen hier om 9:45 aan. Het was er nog lekker rustig. Er was nog voldoende parkeerplaats. We moesten EURO 2,- voor de auto betalen. We moesten ook een kaartje kopen dit kost EURO 4,- per persoon. We kwamen 11:30 uur terug. En toen stond me er toch een rij voor de kassa! Het was er ERG druk geworden in de loop van die tijd. De parkeerplaats was helemaal vol. Gelukkig waren we mooi op tijd. Het was zeker spectaculair te noemen. Het water heeft wel een kracht hoor. Er waren mooie foto stops onderweg. Op een gegeven moment konden we nog verder lopen. Maar we hebben besloten om terug te keren. We hebben meer op het programma staan voor vandaag. We hebben ook nog wat souvenirs gekocht.  We gingen rond 11:45 uur weg.

 

   


Advies kom op tijd, zo voorkom je dat je in de rij moet staan...

We gaan nu naar (11:45 uur) Bregenz/Pfänder. Hier staat een mast van de Oostenrijkse omroep ORF. Deze berg is 1064 meter hoog. Vanaf de top is een weids uitzicht over het bodem meer. En over de 240 Alpen toppen. We hebben ze op de kop af allemaal gezien... We konden ook met kabel baan naar boven toe, maar wij gingen natuurlijk met de auto. Wel zo makkelijk toch. Hier kon je rondwandelen. We hebben een Oostenrijkse bratwurst met zuurkool, stukje brood en drinken gehad. Was wel weer apart. Na de maaltijd gingen we weer wat rondwandelen. We hebben wel van het uitzicht genoten rond om. Daarna was het tijd voor een ijsje. Daarna gingen we weer naar de auto toe en eerst het kaartje betalen was EURO 2,50.
Met uitzicht op Bodensee - Lindau


Bregenz/Pfänder

Toen we weg wilden  gaan stonden we voor een keuse, wat gaan we doen. Het gene wat de doorslag gaf om niet te doen was dat we nog naar Mainau zouden gaan. Dit is een eiland in het Bodem meer waar allemaal planten op groeien. Hier kon je dus naar toe, maar het omweerde in de verte ook al en het regende al wat. Dus we hebben dit niet gedaan. Je moest toch nog 1,5 uur rijden en dan ook nog 2,5 uur terug naar Rettenberg. We gingen om 14:50 uur weg naar Bregenz. We hebben een punt gespot op de kaart en daar zijn we naar toe gegaan met TomTom. We stonden op een parkeerplaats en we kregen een kaartje van iemand, en we hadden nog een uurtje. Top dus. We waren hier om 15:20 uur. We kwamen uit bij de Bregenz festival spiele. Daar wordt jaarlijks een andere openlucht voorstelling gehouden. Daarna een bakje koffie genomen.


Bregenz stad, Openluchtspel met tribune en het decor voor 2016

Daarna gingen we weer richting Rettenberg, onderweg nog even langs de Lidl voor kersen en wat drinken. We kwamen weer bij het pensioen om 17:50 uur. En om 18:30 uur zaten we aan de snitzel ! Was lekker. Daarna gingen we nog wat lopen en verslag schrijven. Morgen vertrekken we weer. We gaan dan naar Brannenburg, berggasthaus Kraxenberger.

28 Juli 2016
Dag : Donderdag
Aantal km : 224,6 km
Weer : 23 graden, wat bewolkt
Accommodatie : Berggasthaus Kraxenberger


Vandaag wederom om 7:30 uur opgestaan en 8:15 uur weer naar ontbijt toe. Rond 9:00 uur waren we klaar en daarna even opfrissen voor vertrek. We gaan Rettenberg verlaten en gaan naar Berggasthaus Kraxenberger in Brannenburg. We hadden de koffers al gedeeltelijk ingepakt en de boodschappen bij elkaar gezocht. Dus de laatste dingen nog even in de koffer doen en we waren klaar voor vertrek. We hebben het spul in de auto gedaan en nog even een laatste check van de kamer en we lieten de sleutel in de deur zitten. We hadden al betaald. En we konden zo weg gaan. We gingen uiteindelijk om 9:45 uur weg. We hebben eerst de tank nog even bijgevuld dan hoeven we daar niet aan te denken onderweg. We hebben besloten dat we een gedeelte van de Alpen route gaan doen. We hebben gisteravond een route gemaakt in TomTom en deze bleek kwa snelheid en tijd beter uit te komen dan de Alpen Route. Als je de totale Alpen route zou nemen was je maar 485 km verder en kwa tijd meer dan 10 uur! Dus dat doen we maar niet. Dus we hebben een alternatieve route gemaakt.

Onderweg bij Dietringen hadden we een mooie look out over een meer richting de Alpen. Zag er vredig uit. We waren hier om 10:50 uur We hebben hier foto’s en film gemaakt en fruit opgegeten. We gingen rond 11:05 weer weg.  Nog geen 10 minuten later zaten we aan de koffie in een winkel. Hier hebben we wat kersen gekocht en after shave. Dit was in Lechbruck. We gingen om 11:45 uur weer verder richting eind bestemming.


Dietringen lookout

Om 11:40 uur waren we bij Kochel am See. Hier hebben we wat yoghurt en een broodje opgegeten. Hier gingen we verder en we gaan nu naar Das Walcheseekraftwerk (water kracht centrale) We waren hier om 13:20 uur. Je kon hier vrij rond lopen. Hier was een informatie centrum en een eet gelegenheid en de centrale natuurlijk. We gingen hier om 14:30 uur weer weg ! Toen wij aankwamen was het er lekker rustig maar toen we weg zouden gaan waren er veel meer mensen te zien. Ook bussen met toeristen (voornamelijk Duitsers)


Kochel am See


Water kracht centrale, Kochel am SeeDaarna gingen we door naar Brannenburg. We waren hier om 15:50 uur. We moesten de sleutel even opzoeken. De mensen waren niet aanwezig, rustdag.. Dus de sleutel van onze kamer zat in een envelop. We hebben er ook een kerkje bij. Het gasthuis Kraxenberger staat op een berg en daar staat ook een kerkje. Zit er allemaal vredig en rustig uit.


Onderweg naar Brannenburg, lekker druk op de Duitse autobaan


Welke kant moeten we uit ?

Daarna gingen we even kijken bij Wendelstein (wat we morgen gaan doen) ivm vertrek tijden trein etc. naar Wendelstein met tandradbaan naar boven toe. Maar dat zien we morgen weer! We proberen de trein van 10:00 uur te pakken, dit moet lukken. Daarna moesten we wat opzoeken kwa eten. Hepke heeft nog wat informatie weten te bemachtigen buiten bij een info stand. Hier hebben we wat opgezocht en met behulp van TomTom kwamen we bij een parkeerplaats met vlakbij restaurants. Het werd een pizza. Daarna nog even rondgelopen en we zagen ook nog een ijssalon. Dus dat hebben we ook nog even gehad. Als lekker toetje. Daarna gingen we weer naar onze gasthuis toe. Hier was het al wat drukker geworden. We zijn niet als enige. Er zijn Duitsers, Belgen en Nederlanders… Ja wel er zijn meer Nederlanders. We hebben het verhaal weer even gemaakt en even lekker douchen. Wifi komt morgen wel weer! Morgen gaan we naar Wendelstein toe met de trein.

29 Juli 2016
Dag : Vrijdag
Aantal km : 9,6 km
Weer : 24 graden, wat bewolkt
Accommodatie : Berggasthaus Kraxenberger 

Vandaag wederom om 7:30 uur opgestaan. En om 8:0 uur ontbijt. We hebben een goede nacht gehad. Maar toen we wakker werden regende het ! O jee zeiden we. Kunnen we wel naar Wendelstein toe ? Eerst maar even ontbijten en dan zien we verder. Het ontbijt was goed, er was een jonge man die het ontbijt regelde. En dat was goed natuurlijk. We hebben weer wat broodjes naar binnen gewerkt. Ook ivm een aantal looproutes die we moeten doen, dus energie opdoen. We gingen om 9:15 uur weg. Het weer klaarde al wat op. 5 minuten later waren we bij het Wendelstein station waar de trein start. Even een kaartje kopen a EURO 33 per persoon. De trein vertrekt om 10:00 uur. We hebben inmiddels een kaartje en we wachten even en daarna konden we door het poortje.  Wij in de trein naar boven toe. Dit is een tandrad baan. Na vele vergezichten kwamen we uiteindelijk na 25 minuten op Wendelstein de top op 1724 m hoog.  We moeten uitstappen. Toen we buiten kwamen, was het lekker fris. Het was mistig, laag hangende bewolking. Je kon niet zover kijken ! Dat is nu even jammer. Hopelijk wordt het beter. We hebben al vast wel foto’s van de mast kunnen maken voor het geval dat het niets wordt.

Zie ook tvblik.nl › EO › Rail away
Rail away - Duitsland: Aschau - Rosenheim -  Wendelstein 20-1-2015
20 jan. 2015 - Na Rosenheim voert de rit naar Brannenburg, waar we overstappen op de tandradbaan naar de top van de Wendelstein.


tv programma Rail away


tv programma Rail away


Wendelstein-tandradbaanWe besluiten om de klim te wagen naar de top. Eindbestemming was op 1840 m hoog. Dan stond je vlakbij de mast en de sterrenwacht. Na ongeveer 20 minuten waren we boven. Het was nog telkens mistig. Toch maar foto’s maken. Je kon ook nog verder lopen, de panorama route. Rondom de berg naar het begin punt waar de trein boven kwam.

Maar het wachten werd beloond Hepke heeft nog goede foto’s kunnen maken. Het werd zo nu en dan even helder. De zon brak meer door en kreeg meer kracht. Dat voelde je gelijk. We hebben boven wat fruit en drinken genomen en we gingen verder lopen naar beneden toe. Onderweg werd het wel beter kwa weer, dus er kwamen meer foto’s ! Het is ons uiteindelijk gelukt om goede foto’s te maken. Het weer werd goed ! Toen we weer bij het startpunt aankwamen gingen we eerst even eten. Het was inmiddels al 12:30 uur. En het was prachtig weer geworden !!  Dus eerst even een curry worst met friet en wat drinken. Dit ging er wel in. Energie peil is weer aangevuld. Daarna gingen we naar de Wendelstein grot. We konden overigens het kerkje niet in. Dit was werdt gerestaureerd. Dit was een ondergrondse grot. Het was hier erg koud. 4 graden ! En warempel : We hebben sneeuw gezien ! Het smelte wel maar we hebben het gezien.Het is hier continu 4 graden Nog een restje sneeuw

Omdat het prachtig weer was, hebben wij besloten dat we nog een keer naar de top gaan waar de sterrenwacht en de mast staat.  Het was lekker zonnig, dus hoed op. We deden er ongeveer 20 minuten over om bij de top te komen. De sterrenwacht was overigens wel gesloten. Hier kon je niet in, alleen op uitnodiging. Het was mooi weer en de mast zag je nu perfect. Dus weer foto’s maken. Het was inmiddels al 15:10 uur. We hebben besloten om de 1 na laatste trein te nemen om 16:00 uur. Dus naar benden toe. Dat ging natuurlijk makkelijk. We gingen naar de trein. Het was er nog niet druk. Maar we hebben plaats. Maar naar gelang het dichter bij 16:00 uur werd, werd het ook drukker in de trein. Uiteindelijk hebben we een volle trein. We gingen dus weer gestadig naar beneden toe. Rond 16:30 uur kwamen we weer benden waar we ook gestart zijn weer aan. Daar hebben we nog wat koffie gedronken en een souvenir gekocht. Al met al een geslaagde dag !

Daarna gingen we weer naar het gasthouse toe. Even bekomen en omkleden. We moeten even geld pinnen en wat boodschapjes doen. We gingen om 17:30 uur naar het centrum toe. Daar hebben we geld gepind en wat boodschappen gedaan. We waren om 18:30 uur terug bij het gasthouse. Daar hebben we ook even gegeten en gedronken. Dit ging er ook wel in. Daarna nog even verslag schrijven en wat gaan we morgen doen ?  Dat zien jullie dan wel weer.

PS. Een weetje : Als we nu vertrekken naar Drachten dan moeten wij 8,5 uur constant doorrijden en over een afstand van 946 km! Totaal hebben we tot dusver : 1422,4 km gereden ! (dit is inclusief alles !)


Effe de boodschappen doen

30 Juli 2016
Dag : Zaterdag
Aantal km : 218,9 km
Weer : 30 graden
Accommodatie : Berggasthaus Kraxenberger


Vandaag wederom om 7:30 uur opgestaan. En om 8:00 uur ontbijt. Het lijkt wel dat we sneller gaan, we waren al om 8:30 uur klaar.. Maar dat geeft niets. We hebben lekker rustig aan gedaan.  We gaan vandaag naar Oostenrijk toe. We proberen de tolweg te vermijden. Maar daar hebben we onze vriend TomTom voor. Laat die het rekenwerk maar doen. We hebben wat gevonden en ook een kleine omweg gedaan ivm wegwerkzaamheden. Live Traffic Control. Dat is wel makkelijk natuurlijk. Uiteindelijk kwamen we 2 uur later bij onze eindbestemming terecht. We gingen vanochtend om 9:15 uur weg. We gaan naar Salzburg/Gaisberg. Het was 24 graden toen we weg gingen vanochtend. O ja, het was prachtig weer. Het was vandaag te warm om Wendelstein te beklimmen. Gelukkig hebben we dat gisteren gedaan.


Onderweg Wendelstein gespot


Heel veel zonnepanelen (parken) gezien onderweg..


We gaan door Salzburg richting Gaisberg

We hadden wel diverse vertraging maar de omweg wat TomTom had bedacht ivm Tolweg bleef gehandhaafd. Bij Felden vertraging van 5 minuten. Het rare is dat als je er voorbij bent niets aan de hand is. Wat gebeurd hier allemaal dan ? Wie rijd hier langzaam, anders krijg je geen file zonder ongeluk natuurlijk. Om 10:15 uur hadden we een tussenstop bij Ober Teisendorf. Hier hebben we wat rondgelopen en kersen gegeten. We gingen om 10:30 uur weer verder. Het is nog een klein uurtje rijden tot aan de berg Gaisberg. Dus uiteindelijk kwamen we om 11:40 uur, het was toen 22 graden. We gingen ook vlekkeloos door Salzburg met behulp van TomTom. Ging perfect.  Hier hebben eerst even wat koffie gedronken en daarna gingen we wat rond wandelen. Er waren ook parasailing activiteiten bezig. Je kon duo springen met een instructeur en zo lekker zweefden. Door de lucht. Dit hebben we maar niet gedaan. Er staat hier ook een mast natuurlijk, maar het geheel is een toeristische attractie. Het is een gaan en komen van mensen. O ja, de berg is 1265 m hoog !


Veel parasailers zijn hier in actie


Een prachtig uitzicht over Salzburg

Na al dat rondlopen hebben we ook wel trek gekregen. We hebben wat drinken en bierbrot gehad (soortemet pizza broodje ham kaas en ui) dit was best lekker. Daarna weer naar benden toe en het werd ook warmer. We gingen nu naar Traunstein. Hier staat ook een mastje van de Bayerische Rundfunk(BR). Maar we moesten eerst onze vriend weer inschakelen om weer uit Salzburg te komen zonder de tolweg. We hadden onderweg een paar kleine wegwerkzaamheden maar dat mag de pret niet drukken. Uiteindelijk kwamen we om 15:45 uur in Hochberg. Hier was ook een trouwerij aan de gang. Het feest althans. Hier hebben we ongeveer een half uur rond gelopen en een banaan op gegeten. We gingen rond 16:15 uur weg.


Traunstein/Hochberg

Om omstreeks 16:30 gingen we even naar een lookout. Dit was bij een meer, Am Chiemsee. Het was hier 30 graden. Hier had je dus een overzicht over het meer. Hier hebben we even 10 minuten stilgestaan en daarna gingen we naar een tankstation. Tijd voor ijs ! Dus dit hebben we ook gedaan. Tevens hebben we een souvenir gekocht. We gingen hier 16:50 uur weg. Het was toen 31 graden.  Daarna gingen we terug.


Lookout over de Am Chiemsee

We waren weer terug om 17:15 uur en het was toen 27 graden. Daarna naar onze kamer toe. Daar hebben we even wat opgefrist en even relaxen. Daarna gingen we bij het restaurant wat eten. Een snitzel met patat en sla. En wat drinken natuurlijk. Toen we dit op hadden gingen we nog even wat rondlopen en daarna naar onze kamer toe. Hier hebben we het verhaal even gemaakt en de route voor morgen bespreken. Morgen gaan we hier weer weg.


dreigende luchten komen over Brannenburg
 

 

www.vakantieweblog.eu