http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

V.A.E. algemeen
Reisverslag
Radio en TV


Overige links:

Qamardeen Hotel Dubai
Aloft Hotel Abu Dhabi

Alles over Dubai
Alles over Abu Dhabi
Burj Khalifa
Dubai 45 gigapixels
Gigapan | Burj Khalifa
 

Algemeen | Reisschema | Verenigde Arabische Emiraten | Dubai | Abu Dhabi
 


De Verenigde Arabische Emiraten liggen in het Midden Oosten. De V.A.E. bestaan uit zeven emiraten: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah, Umm al-Qaiwain en Fujairah. De Emiraten grenzen aan de Golf van Oman en de Perzische Golf en liggen tussen Oman en Saudi-ArabiŽ. De oppervlakte van de Verenigde Arabische Emiraten is ongeveer 80.000 vierkante kilometer. De Verenigde Arabische Emiraten zijn daarmee ongeveer 2 keer zo groot als Nederland.
 

Het grootste deel van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit woestijn. In midden en zuiden van het land zorgen slechts opgewaaide duinen nog voor enig reliŽf in de verder vlakke woestijn. Dit landschap maakt deel uit van 's werelds grootste zandwoestijn Rub al-Khali-woestijn (Het Lege Kwartier), die voor het grootste deel in Saoedi-ArabiŽ ligt. In het noorden en noordoosten van het land liggen uitlopers van het Hajargebergte. De hoogste pieken zijn rond de 2000 meter hoog. Er zijn geen rivieren in het land die het hele jaar water voeren. De enige wadi's van betekenis lopen een korte afstand tussen het Hajargebergte en de Perzische Golf.

De Verenigde Arabische Emiraten hebben een woestijnklimaat, met wat koeler weer in de bergen in het oosten. De zomer loopt van mei tot september. De temperatuur kan dan oplopen van 35 tot 45 įC. In de winter, van oktober tot april, liggen de temperaturen overdag tussen de 20 en 30 įC. De zon maakt overal lange dagen. Af en toe zorgt de shimal, de noordenwind die vanuit SiberiŽ waait, voor verkoeling of een bewolkte dag. Lees meer over de Verenigde Arabische Emiraten
Abu Dhabi

Abu Dhabi, hoofdstad van Verenigd Arabische Emiraten Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigd Arabische Emiraten. Geschiedenis Rond 1830 werden Dubai en Abu Dhabi overgenomen door de Bani Yas-stam uit de Liwa-oase. Deze overname werd geleid door de Al Maktoum-familie die tot op dit moment nog steeds over de emiraten regeert. In 1892 tekenden 7 emiraten een verdrag met het Verenigd Koninkrijk, waarbij zij aangaven geen relaties met anderen dan de Britse overheid aan te gaan. Pas in 1971 vertrokken de Britse troepen uit de Perzische Golf en op 2 december 1971 werden de Verenigde Arabische Emiraten onafhankelijk. Gedurende die periode waren de Emiraten bekend als de Verdragsstaten. Op dat moment waren de Emiraten nog maar met 6; in 1972 werd Ras al-Khaimah toegevoegd. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat bij de onafhankelijkheid deze 7 emiraten en Qatar en Bahrein samen 1 natie zouden vormen. Maar men is er niet in geslaagd om hierover een overeenkomst te sluiten. Sinds de jaren `90 worden de verschillende emiraten in bijzonder hoog tempo gemoderniseerd. Lees verder
 

Reizen naar Abu Dhabi

De meest handige manier om naar Abu Dhabi is met behulp van vliegreizen. Hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi getuige van een gestage instroom van toeristen het hele jaar door. Reizen naar Abu Dhabi is geworden relatief gemakkelijker met de toename in de dagelijkse vluchten van en naar de stad. De meeste van de belangrijkste ter wereld luchtvaartmaatschappijen bieden dagelijkse vluchten naar Abu Dhabi. Deze vluchten stroom in van de grootste internationale luchthavens over de hele wereld. Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de VAE, groeit voortdurend van haar klantenbestand en daarmee het bevorderen van de groei van het toerisme in Abu Dhabi.

De Abu Dhabi International Airport is de belangrijkste entry / exit-punt in dit emiraat. Gelegen op het vasteland, ongeveer 35 kilometer van de stad, de luchthaven wordt deze gebruikt door de meeste van de toeristen die zich ertoe verbinden reizen naar Abu Dhabi. Reistijd van de luchthaven naar het centrum is ongeveer 25 minuten. Gelegen in het prachtige oase van Al Ain is het Al Ain International Airport. Hoewel deze luchthaven exploiteert een flink aantal internationale vluchten, wordt vooral gebruikt door reizigers uit het Midden-Oosten.

In feite, regionale toeristen maken vaak gebruik van de wateren van de Perzische Golf te reizen naar Abu Dhabi. De ongerepte en azuurblauwe wateren van de Golf host talrijke cruises, schepen en traditionele dhows op een dagelijkse basis. In feite, dhow cruise is een van de belangrijkste vormen van transport in Abu Dhabi. Toeristen uit naburige landen VAE ook gebruik maken van vervoer over de weg voor het krijgen in Abu Dhabi. Deze weg wordt vooral gebruikt door avonturiers, die graag naar de bestemming hebben enkele spanning en opwinding op weg naar hun reis.

Vlag
 

 

   
Verenigde Arabische Emiraten  Dubai  Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), en tevens de grootste van de zeven emiraten die samen dit land. Abu Dhabi has a flag of its own, and also follows the national flag of UAE. Abu Dhabi heeft een vlag van zijn eigen, en volgt ook de nationale vlag van de VAE. De vlag van Abu Dhabi is rood van kleur, met een wit kanton op de top linkerkant. De breedte van deze vlag is een derde van de takel, en de lengte is een derde van de vlieg. De nationale vlag van de VAE werd aangenomen door de Federale wet op 21 december 1971. De vlag van de Verenigde Arabische Emiraten wordt vaak aangeduid als de Emirati Vlag. Rechthoekig van vorm, de lengte van deze vlag is dubbel de breedte. Bestaande uit vier rechthoekige onderdelen, de Abu Dhabi / VAE vlag heeft drie gelijke horizontale banden van groen (boven), wit (midden) en zwart (onderaan). Gebied van de VAE vlag dicht bij de mast bestaat uit een bredere verticale rode band. Deze band is zo breed als de helft van de breedte van het vlag.

Dubai

Bevolking
Volgens de telling uitgevoerd door het Statistisch centrum van Dubai bestond de bevolking van het emiraat in 2006 uit 1.422.000 personen, waarvan 1.073.000 mannen en 349.000 vrouwen. 17 % van de bevolking was inwoner van de Verenigde Arabische Emiraten. De rest bestaat uit expats, voornamelijk uit India, Pakistan en Bangladesh.

Algemeen
Dubai is een emiraat dat behoort tot de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De hoofdstad is het gelijknamige Dubai.
Dubai ligt aan de kust van de Perzische Golf en ligt op zeeniveau. Het emiraat van Dubai grenst aan Abu Dhabi in het zuiden, Sharjah in het noordoosten, en het Sultanaat van Oman in het zuidoosten. Hatta, een kleine enclave van het emiraat, is aan drie zijden omgeven door Oman en de emiraten van Ajman (in het westen) en Ras Al Khaimah (in het noorden). De Perzische Golf grenst aan de westelijke kust van het emiraat. Dubai beslaat een oppervlakte van 4,114 km ≤ als gevolg van drooglegging van land op de zee.

Klimaat
Dubai heeft een woestijnklimaat, met wat koeler weer in de bergen in het oosten. De zomer loopt van mei tot september. De temperatuur kan dan oplopen van 35 tot 45 įC. In de winter, van oktober tot april, liggen de temperaturen overdag tussen de 20 en 30 įC. De zon maakt overal lange dagen. Af en toe zorgt de shimal, de noordenwind die vanuit SiberiŽ waait, voor verkoeling of een bewolkte dag.

Taal
Arabisch is de officiŽle taal van de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast wordt er ondermeer Farsi, Engels, Hindi en Urdu gesproken door de diverse immigrantengroepen.

Godsdienst
Volgens Artikel 7 van de VAE voorlopige grondwet van de VAE is de islam de officiŽle staatsgodsdienst van de VAE. De overheid subsidieert bijna 95% van moskeeŽn en betaald de imams ongeveer 5% van de moskeeŽn zijn volledig prive, en een aantal moskeeŽn krijgen grote particuliere schenkingen.

Dubai heeft ook grote christen, hindoe, sikhs, boeddhisten en andere religieuze minderheden. Niet-islamitische groepen kunnen zelf over eigen gebedshuizen beschikken, waar ze hun godsdienst vrij uit kunnen oefenen. De distributie van religieuze literatuur is echter ten strengste verboden op straffe van strafrechtelijke vervolging, opsluiting en uitzetting. Bron:
http://www.landenweb.net

 


Qamardeen Hotel Dubai info

Qamardeen Hotel Dubai info

Elk van de 186 kamers van dit mooie 4-sterren hotel heeft superieure faciliteiten. Iedere kamer beschikt onder meer over niet-roken kamers, airconditioning, badjassen, dagelijkse krant, bureau, haardroger, internettoegang. 24-uurs room service, winkels, lift, koffiebar, wasserij/stomerij, vergaderfaciliteiten, restaurant, room service zijn enkele van de comfortabele faciliteiten die u zult vinden in dit hotel in Dubai. Na een dag werken of verkennen, zijn gym/fitnessfaciliteiten, zwembad (buiten), tuin enkele van de manieren om te ontspannen. De gunstige ligging, toegewijd personeel en de eersteklas voorzieningen zorgen ervoor dat dit hotel favoriet is onder reizigers. Qamardeen Hotel
 


At The Top Burj (Duba) Khalifa


At The Top Burj Khalifa  | The Dubai Mall
Klik hier voor de opening van de Burj Khalifa: The Burj Khalifa Inauguration video!

Burj Khalifa (Arabisch: برج خليفة) is een wolkenkrabber in de stad Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De bouw startte op 21 september 2004 en op 21 juli 2007 nam de Burj Khalifa de titel 'hoogste gebouw ter wereld' over van de Taipei 101 in Taiwan.[4] Op 17 januari 2009 bereikte de toren haar hoogste punt, met een hoogte van 828 meter. Het gebouw werd met groots vuurwerk geopend op 4 januari 2010. Klik hier voor de opening van de Burj Khalifa: The Burj Khalifa Inauguration video!

Tijdens de bouw stond de toren bekend onder de naam Burj Dubai (Arabisch: برج دبي , letterlijk: Toren van Dubai), maar enkele uren voor de opening werd de toren herdoopt tot Burj Khalifa, een verwijzing naar Khalifa bin Zayed Al Nahayan, president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van het naburige Abu Dhabi.

De Burj Khalifa werd ontworpen door het gerenommeerde Amerikaanse architectenbureau Skidmore, Owings and Merrill uit Chicago. Zij ontwierpen onder andere ook de Willis Tower in Chicago en de Jin Mao Tower in Shanghai. Hoofdaannemer werd het Zuid-Koreaanse Samsung C&T Corporation, met als belangrijke onderaannemers het Belgische Besix en het plaatselijke Arabtec Construction. De projectontwikkelaar is Emaar Properties uit Dubai.

Het grondplan van de toren is gebouwd in de vorm van de Hymenocallis, een veelvoorkomende woestijnbloem in de regio. De toren is opgebouwd uit drie elementen rond een centrale kern. Het betonnen lichaam van het gebouw is ruim 575 meter hoog. De dakhoogte is rond de 636 meter. De schattingen over de uiteindelijke hoogte liepen ver uiteen. De betrokken bedrijven hielden dit eerst angstvallig geheim uit angst dat de hoogte van de Burj Khalifa in korte tijd zou worden overtroffen. Uiteindelijk bleef de teller staan op 828 meter. In de toren is, naast kantoorruimte en 900 appartementen, ruimte gereserveerd voor een groot hotel. Het hotelinterieur is ontworpen door modeontwerper Giorgio Armani. Het eerste Armani Hotel heeft 15 van de 37 onderste verdiepingen betrokken.

http://www.burjkhalifa.ae

Men verwacht dat op de verdieping nrs. 37 tot 108, appartementen komen. Volgens de projectontwikkelaar werden alle appartementen in acht uur verkocht. Er wordt een zwembad gebouwd op de 78e verdieping, een lobby op de 123e verdieping en een observatiedek op de 124e verdieping.

Het hoogste gebouw dat ooit door mensen is gebouwd, breekt vele records. Enkele daarvan zijn hieronder beschreven:

  • In februari 2007 overtrof de Burj Khalifa de Willis Tower, die op dat moment het grootste aantal verdiepingen ter wereld bezat.

  • Op 13 september 2007 bereikte de toren een hoogte van 555 meter. Hiermee werd het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld, de CN Tower te Toronto, gepasseerd.

  • Op 7 april 2008 liet projectontwikkelaar Emaar het bericht uitgaan dat de Burj Khalifa een hoogte van 629 meter (en 160 voltooide verdiepingen) had bereikt. Nu was ook de KVLY-TV mast in Noord-Dakota (628,5 meter) gepasseerd. Daarmee overtrof de Burj Khalifa het hoogste bouwwerk op aarde.

  • Op 1 september 2008 werd de hoogte van 688 meter behaald. Hierbij is het enige hoogterecord dat nog stond, dat van het hoogste bouwwerk ooit, verbroken. Hiervoor stond het hoogterecord op naam van de 646,4 meter hoge mast van Radio Warschau. In 1991 stortte dit bouwwerk plotseling in tijdens onderhoudswerkzaamheden.

In de toren komen 's werelds snelste liften, met een snelheid van 64,8 km/u (18 m/s) en een capaciteit van 21 personen. Tevens is dit de hoogste liftinstallatie ter wereld. De waterinstallatie zal de toren, met een gemiddelde van 946.000 liter per dag, van water voorzien. De maximale elektriciteitsvoorziening wordt geschat op 36 MVA. Het koelsysteem zal het equivalent van ruim 10,2 miljoen kilo gesmolten ijs als koelwater gebruiken. De toren vormt het middelpunt van een multifunctioneel complex, dat onder meer het daarnaast gelegen grootste winkelcentrum ter wereld, de Dubai Mall omvat. De toren ligt aan een kunstmatige vijver met daarin de grootste fontein ter wereld. Bron: Wikipedia

http://www.burjkhalifa.ae

De Dubai Fountain

Ingesteld op de 30-hectare grote Burj Dubai Lake, de fontein scheuten waterstralen zo hoog als 500 voet (150 meter), gelijk aan dat van een 50-verdiepingen tellend gebouw. De fontein is 900 voet (275 meter) lang en heeft vijf cirkels van verschillende grootte en twee centrale bogen. Het is ontworpen door California-based NAT, de makers van de fonteinen van Bellagio in Las Vegas.

De Dubai Fountain presteert dagelijks, met de prestaties repertoire waaronder Sama Dubai, Baba Yetu, een award-winnende lied in het Swahili, de Arabische wereld de meest verkochte dance nummer Shik Shak Shok, en de handtekening stuk van de wereldberoemde Italiaanse tenor Andrea Bocelli, Con Te Partiro (Time to Say Goodbye). Meer dan 6.600 WET Super Lights - de meest geavanceerde grote fontein gloeilampen die vandaag beschikbaar zijn - en 25 kleuren projectoren te creŽren een visuele spectrum van meer dan 1.000 abstracte attracties. De lichtbundel schijnt omhoog van de fontein kan worden gezien van meer dan 20 mijl afstand, en zal zichtbaar zijn vanuit de ruimte waardoor het de helderste plek in het Midden-Oosten, en misschien wel in de hele wereld.
The Dubai Fountain

Feiten: cijfers

  • 'S Werelds grootste dans fontein

  • In synchroniseren met klassiek, Arabische muziek en wereldmuziek

  • 1,5 miljoen lumen van geprojecteerd licht

  • Spuit een hoogte van 150 m

  • Ligt in Burj Dubai Lake

  • Net buiten de Dubai Mall op de Lower grondwater boulevard in het hart van Downtown Duba

Zien om het te geloven:
Click here to see The Dubai Fountain in action on our You Tube channel.

 Dubai Underwater Zoo
 

Abu Dhabi

Aloft Abu Dhabi

Aloft Abu Dhabi Hotel info

Het Aloft Abu Dhabi beschikt over een buitenbad en ruime kamers, en biedt luxe en comfort in het Nationaal Expositiecentrum van Abu Dhabi. De bar op het dak biedt een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad. De ruime kamers van het Aloft hebben hoge plafonds en extra grote ramen. De kamers bieden onder meer een lcd-tv, gratis WiFi en extra grote spa-douches.

Na een verfrissende duik in het Splash-zwembad op het dak kunnen gasten in 5 verschillende restaurants en lounges genieten van oosterse hapjes, tapas en internationale gerechten. Het MaÔ Cafe biedt regelmatig dj's en thema-avonden. Andere faciliteiten van het Aloft Abu Dhabi zijn onder meer een fitnessruimte en een massageservice. Winkelen kan in winkelcentrum Khalidiyah met 160 winkels, op slechts 3 km afstand. De luchthaven van Abu Dhabi ligt op 20 km afstand.


Reisschema | Vakantie 5 April 2011 t/m 15 April 2011

Vluchtschema
t.b.v. Reis naar
Verenigde Arabische Emiraten, Dubai en Abu Dhabi

KLM vliegtuig KL427 2011.jpg

Heenreis

Datum

Toestel

Vertrek

Tijd

Aankomst

Tijd

 

 

 

 

 

 

05/04/2011

KL427

Amsterdam

14:30

Dubai

23:10

Terugreis

Datum

Toestel

Vertrek

Tijd

Aankomst

Tijd

 

 

 

 

 

 

15/04/2011

KL450

Abu Dhabi

23:59

Amsterdam

05:10*

* Zaterdagochtend terug
 


www.vakantieweblog.eu