http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:
TunesiŽ - Djerba

Tunesie
Matmata Excursie
Foto's

 

Djerba is een palmen eiland met een zacht klimaat, rijke olijf- en vijgeboomgaarden, cactussen, vegetatie, kortom een zachtgroen schiereiland. Homerus noemde het eiland der 'Lotufagen', waarbij de eters van de vrucht van 'lotos' alles vergaten en niet meer van het eiland af wilden, laat staan nog nieuws naar het thuisfront zonden. Djerba was van oorsprong een Fenisische nederzetting en de Romeinen hebben er belangrijke sporen achtergelaten. Zo wordt het eiland door een antieke Romeinse dam 'El Kantara' met het vasteland verbonden. Er zijn talloze moskeŽn, kleine witte dorpjes, landbouwbedrijfjes 'de Menzels', kleurrijke markten, pottenbakkerijen enz.

De hoofdstad is 'Houmt Souk' (eigenlijk de enige stad en ook de haven), is een drukke plek waar op maandag en donderdag markt is. Er is een pontverbinding naar het vasteland over een afstand van ca. 2 km. De joodse bevolking die zich rond de 5e/6e eeuw op Djerba vestigde en de synagoge bouwden bleven er, ondanks wat tegenstand in het begin. 'La Ghriba' met ťťn van de oudste 'Thora's' is een bezoek waard, mits dit blootvoets en met hoofdbedekking gebeurt. Deze plek wordt nog steeds door pelgrims bezocht. De hotels liggen veelal aan de oostkust, aan de mooie stranden van 'Sidi Mahrez' en 'Seguia' en niet ver van de golfbaan. Voor een rustgevende vakantie is Djerba zeer aan te raden en het is een goed uitgangspunt voor tochten naar de woestijn en de zuidelijke binnenwanden.

Informatie over het weer in Djerba:

  jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
Djerba
Dagtemperatuur in įC 16 18 20,7 23,3 25,8 29,0 31,5 32,7 31,2 27,6 22,5 17,9
Nachttemperatuur in įC 8,4 9,1 11,2 13,7 16,3 19,6 21,8 22,8 21,5 18,5 14,0 10,0
Zonne-uren per dag 7,6 8,3 8,7 8,7 10,2 10,9 12,1 11,6 9,9 7,6 7,5 6,7
Watertemperatuur in įC 16 16 15 17 18 21 24 26 26 24 20 18


Vluchtschema
Van 17 September t/m 24 September 2002 

Datum

 Toestel

 Vertrek

  Tijd

Aankomst

Tijd

           

17/09/2002

HV901

Amsterdam

06:00

Djerba

08:00

 

Terugreis

24/09/2002

HV902

Djerba

08:50

Amsterdam

14:20


Tijdsverschil

TunsiŽ heeft de zomertijd afgeschaft. In de zomer is het dan ook een uur vroeger donker dan bij ons. De tijd van dit moment kunt u zien op website: World clock Tunis


Vliegveld Djerba Zarzis


Hotel Fiesta Beach

TunesiŽ    
Oppervlakte:
Aantal inwoners

Hoofdstad:
Taal:

Bevolking:
164.000 km2
9,3 miljoen
Tunis

Arabisch en Frans
98% Arabieren en Berbers 1% Europeanen

Taal
De officiele taal is het Arabisch. Frans wordt gebruikt in de zakenwereld, in de toeristische gebieden kunt u redelijk terecht met Engels en Duits.

Gezondheid
Voor Tunesie zijn geen vaccinaties verplicht. In geval u twijfelt, kunt u contact opnemen met de GGD zodat eventueel een "pakket op maat" voor u kan worden samengesteld. De GGD beschikt over de aktuele informatie. Zorgt u er in ieder geval voor dat uw reisapotheek is voorzien van tabletten tegen maag- en darmstoornissen, aspirines, muggenwerende creme of tonic en de medicijnen die door uw arts zijn voorgeschreven (neem een recept in het Latijn mee!). Alle rekeningen voor medische zorg dienen contant betaald te worden. Bij ziekenhuisopname direct uw verzekeringsmaatschappij verwittigen zodat zij voor betaling kunnen zorgen. Houdt altijd de gegevens (welk ziekenhuis, welke arts, telefoonnummer e.d.) bij de hand. Medische faciliteiten zijn goed in de grotere steden. De hotels en vakantiecomplexen hebben over het algemeen snel een dokter geregeld of hebben zelf een doktersspreekuur.

Eten en drinken
Het water dat in Tunesie uit de kraan komt is van redelijke kwaliteit maar meestal niet drinkbaar. U kunt het beste flessen mineraalwater kopen. Eet geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten (salades) en ongewassen fruit (wassen in mineraalwater of gekookt water of schillen met schone handen). Uit eten is in Tunesie nog redelijk goedkoop. Drink alleen gepasteuriseerde melkprodukten.
Vervoer
Reizen in Tunesie is goedkoop. In de steden reist u het beste met de bus of per taxi. In Tunis kunt u met de tram (le metro) de hele stad door, goedkoop, redelijk comfortabel en snel. Het totale hoofdwegen-net heeft een lengte van ruim 21.000 kilometer.
Trein
De trein is het beste vervoersmiddel om wat langere astanden af te leggen, totaal is er een net van ca. 2.500 kilometer. De treinen zijn (vooral 1e klasse) comfortabel en de dienstregeling is tamelijk betrouwbaar. De prijzen zijn zeer voordelig.


Bus
Het bus-net is uitgebreider als het trein-net en u kunt dan ook de kleine plaatsjes bereiken. De kwaliteit van de bussen verschilt enorm, er zijn hele moderne, airco bussen en oude gammele rammelkasten. De beste bussen worden ingezet voor het lange-afstandsverkeer, de busstations voor inter-city-verkeer liggen over het algemeen buiten het centrum.

Taxi
"Geddelde" taxi's zijn over het algemeen de beste manier om in Tunesie over korte afstand te reizen. Op verschillende plaatsen in de steden staan een aantal auto's in de rij. De chauffeurs roepen de bestemming waarnaar ze op weg gaan en als een taxi vol is wordt er vertrokken. De korte-afstands taxi's zijn altijd wit met een blauwe streep, de lange-afstands taxi's zijn wit met een rode streep. De gele taxi's zijn over het algemeen geschikt voor 3 of 4 personen.

Auto
Als u de route vantevoren goed uitstippelt is Tunesie verkennen per auto over het algemeen geen probleem en buitengewoon interessant. Ga niet van de verharde wegen af en leg de afstanden overdag af. Tarieven van autohuur vindt u op de site van autohuur.net

Bevolking en cultuur
Ondanks een intensieve campagne voor geboorteregeling is ongeveer 40 procent van de acht miljoen inwoners van TunesiŽ jonger dan vijftien jaar. De jaarlijkse bevolkingsgroei bedraagt 2,5 procent. Tunis, de hoofdstad van TunesiŽ, telt 1,6 miljoen inwoners, Sfax, de op ťťn na grootste stad, ongeveer 180.000.


 

Aantal sterren : 4

Ligging:
Aan het strand va 5 km van het centrum van Midoun en ca 15 km van de hoofdstad Houmt Soul.

Faciliteiten:

Receptie, bar, 3 restaurant, Moors cafť, snackbar/pizzeria, discotheek, winkeltjes en een Health & Beaty Center waar diverse behandelingen mogelijk zijn.
Groot zwembad, zonneterras met gratis ligbedden en parasols (ook gratis aan het strand), handdoekenservice en een binnenzwembad.

Kinderen:
Voor de kinderen is er een kindervad, een speeltuin en een miniclub (4-12 jaar).

Sport/amusement:
Tennis (2 banen, verlichting tegen betaling), tafeltennis, minigolf, volleybal, aerobics, boogschieten, jeu de boules, waterfietsen en surfen.vTegen betaling fitness, sauna, massage, moutainbikeverhuur en diverse watersporeten aan het strand. Regelmatig animatieprogramma zowel overdag als ís avonds met diverse activiteiten voor jong en oud.

Uw kamer:
Verzorgd ingericht met telefoon, tv, huurkluisje, airco, fŲhn, badkamer met bad of douche en toilet en een balkon of terras.

All Inclusive :
Alle maaltijden in buffetvorm.

Bijzonderheden:
Aangenaam hotel All Inclusive-hotel dat in 2000 is gebouwd.

All Inclusive :
Alle maaltijden in buffetvorm )(inclusief water, wijn, bier en frisdrank) Alle lokale alcoholische en niet alcoholische dranken an 09.00-24.00 uur in de bar en van 21.00-01.00 uur in de discotheek.Koffie, thee en fruitcocktails met cake of taart van 13.00-16.00 uur. Nachtsnacks vanaf 24.00 uur
Sport : zoals hiernaast beschreven.
 

* OfficiŽle site Fiesta Beach

 


 

   
 
 

www.vakantieweblog.eu