http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

SardiniŽ
Reisverslag
Fotoalbum

Links

27vakantiedagen
SardiniŽ
Vakantie Xperts
 

 

 

SardiniŽ, ItaliŽ | Algemeen


SardinŽ
informatie en vakantie

Na SiciliŽ is SardiniŽ het grootste eiland in de Middellandse Zee. De kustlijn van SardiniŽ is 1850 kilometer lang en heeft talloze baaitjes, langgerekte witte zandstranden en mooie rotsformaties. Het binnenland wordt gekenmerkt door heuvelachtig grasland bedekt met wilde tijm, rozemarijn, dwergeiken en cactusvijgen. Door de eeuwen heen is het eiland in handen geweest van vele zeevarende volkeren. SardiniŽ heeft daardoor een eigen cultuur en keuken. Het is een mengeling van Italiaanse, Spaanse, Noord-Afrikaanse en Oosterse invloeden. Typische Sardinische streekgerechten zijn Ďporcedduí: big aan het spit en Ďpane carasauí: knapperig, dun brood met een beetje olijfolie. De taal die er wordt gesproken, het Sardisch, wordt beschouwd als een Italiaanse taal, maar is voor Italianen van het vasteland onverstaanbaar. Ook de ĎNuraghií uit de bronstijd zijn kenmerkend voor SardiniŽ: kegelvormige torens (in alle soorten en maten) gemaakt van grote, opgestapelde blokken steen die zonder cement zijn geconstrueerd. Op een afstand van ongeveer 190 kilometer van het vasteland van ItaliŽ ligt het eiland SardiniŽ. Met een oppervlakte van maar liefst ruim 24.000 kilometer is SardiniŽ bijna net zo groot als Nederland en, na SiciliŽ, het grootste eiland in de Middellandse Zee. Vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw is SardiniŽ al een populaire vakantiebestemming voor de Italianen van het vasteland. Met name die ter plaatse veelal een eigen vakantiehuis bezitten.

Omgeving & klimaat
Het eiland heeft een roerige geschiedenis. Door de eeuwen heen zijn vele omringende landen het eiland binnengevallen en heeft SardiniŽ lange perioden van droogte gekend. Desondanks is de omgeving van SardiniŽ prachtig en er is veel te ontdekken. De bijna 2000 kilometer lange kustlijn van het eiland is aan de noordoost- en oostkust zeer rotsachtig met prachtige granietformaties.

Het eiland SardiniŽ is een zeer aantrekkelijke vakantiebestemming met prachtige landschappen, indrukwekkende steden met vele historische kerken en basilieken, veel haventjes, zeer mooie stranden en omringd door kleine eilandjes in de Middellandse Zee.

Het klimaat op SardiniŽ wordt omschreven als maritiem en subtropisch. Dit houdt in dat SardiniŽ beschikt over lange en droge zomers. In de winter is er sprake van een mild en vochtig klimaat. In de herfst en de lente ligt de gemiddelde temperatuur tussen 14 en 20 graden Celsius, in de zomer ligt de temperatuur in het kustgebied rond de 30 graden en in het binnenland kan de temperatuur zelfs oplopen tot wel 40 graden Celsius. De maestrale zoals de Italianen de wind noemen die over SardiniŽ heen waait zorgt voor een aangenaam klimaat, de zonovergoten stranden en baaien worden heerlijk verkoeld door deze wind.

Met het vliegtuig
Het is uiteraard ook mogelijk om het eiland te bereiken met het vliegtuig. Om met het vliegtuig naar SardiniŽ te reizen, kunt u tegenwoordig voor relatief weinig geld met een low budget airline naar SardiniŽ vliegen. Vanuit Nederland vertrekken dagelijks verschillende vliegmaatschappijen op de luchthavens van Alghero, Cagliari en Olbia.

A = Vliegveld - di Olbia-Costa Smeralda
B = Cala Gonone
C = Cagliari
D = Portoscuso
E = Oristano
F = Alghero
G = Olbia
A = Olbia Vliegveld terug naar Nederland !

Fly-drive SardiniŽ:
Cala Gonone, Cagliari, Portoscuso, Oristano, Alghero, Olbia  

Dag

Datum Locatie Hotel
1 Zondag 29-7-2018 Vliegveld Olbia --> Cala Gonone Hotel Ristorante La Conchiglia
2 Maandag 30-7-2018 Cala Gonone Hotel Ristorante La Conchiglia
3 Dinsdag 31-7-2018 Cale Gonone --> Cagliari Hotel Califfo
4 Woensdag 1-8-2018 Cagliari Hotel Califfo
5 Donderdag 2-8-2018 Cagliari Hotel Califfo
6 Vrijdag 3-8-2018 Cagliari Hotel Califfo
7 Zaterdag 4-8-2018 Cagliari --> Portoscuso Villarolu
8 Zondag 5-8-2018 Portoscuso Villarolu
9 Maandag 6-8-2018 Portoscuso Villarolu
10 Dinsdag 7-8-2018 Portoscuso --> Oristano Hotel Ristorante Sa Pedrera
11 Woensdag 8-8-2018 Oristano Hotel Ristorante Sa Pedrera
12 Donderdag 9-8-2018 Oristano --> Alghero Hotel San Giuan
13 Vrijdag 10-8-2018 Alghero Hotel San Giuan
14 Zaterdag 11-8-2018 Alghero Hotel San Giuan
15 Zondag 12-8-2018 Alghero Hotel San Giuan
16 Maandag 13-8-2018 Alghero --> Olbia Mercure Olbia
17 Dinsdag 14-8-2018 Olbia   Mercure Olbia
18 Woensdag 15-8-2018 Olbia naar Amsterdam Drachten
         
  Amsterdam --> Olbia Vertrek om 6:40 uur. Aankomst: 8:55 uur
  Olbia --> Amsterdam Vertrek om 8:35 uur. Aankomst: 10:55 uur


 


www.vakantieweblog.eu