http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

MaleisiŽ Algemeen
Reisverslag
Foto's

    Hoogtepunten

KL-tower
De Petronas Towers
Genting Highlands
Gunung Ulu Kali
De Penang Hill
De Kek Lok Si
Gunung Raya
Crocodile Farm
Gunung Machinchang
Underwater World

MaleisiŽ

De Federatie MaleisiŽ is een land in het zuidoosten van MaleisiŽ. Het bestaat uit twee afzonderlijke delen die gescheiden worden door de Zuid-Chinese Zee: West-MaleisiŽ of Malakka, dat in het noorden aan Thailand grenst, en dat Singapore in het zuiden insluit en Oost-MaleisiŽ, het noordelijkste gedeelte van het eiland Borneo, dat in het zuiden grenst aan IndonesiŽ en dat Brunei in het noorden insluit. Het westelijke deel beslaat ongeveer 40 % van de oppervlakte van het land, maar niet minder dan 85 % van de bevolking woont hier. MaleisiŽ ligt tussen de eerste en zevende graad noorderbreedte en heeft een oppervlakte van ongeveer 330.433 vierkante kilometer.


In de Oostmaleisische staten Sabah en Serawak treffen we langere rivieren en hogere bergen aan dan op het schiereiland. De rivier de Rejang in Serawak en de Kinabatangan in Sabah zijn beide 563 kilometer lang. Het binnenland van Oost-MaleisiŽ is zeer bergachtig en de hoogste top vind je in het Crocker Massief in Sabah. Dit is de Kinabalu, met 4101 meter de hoogste berg van MaleisiŽ en de hoogste top tussen Nieuw-Guinea en de Himalaya. Het overgrote deel van de kustvlaktes en de golvende heuvels langs de westkust zijn bedekt met rubberbomen en oliepalmen van de grote plantages. MaleisiŽ is vandaag de dag de grootste rubberproducent ter wereld. De oostkust is minder ontwikkeld dan het westen. Het lijkt wel of de tijd op bepaalde plaatsen heeft stilgestaan. Witte zandstranden, omzoomd door casuarinabomen met hier en daar een klein vissersdorpje tussen de palmbomen. Voor de kust vind je eilanden, omgeven door koraalriffen en bedekt met een dicht tropisch regenwoud, waar hoge bergtoppen bovenuit steken.

MaleisiŽ is een heet en vochtig land. De temperatuur schommelt gedurende het hele jaar tussen de twintig en dertig graden. Het klimaat van MaleisiŽ wordt beheerst door de noordoost- en zuidwestmoesson, die beurtelings waaien. De noordoostmoesson waait ongeveer vanaf november tot april en de zuidwestmoesson tussen mei en oktober. De noordoostelijke winden zorgen tussen december en februari regelmatig voor overstromingen en zware regenval aan de oostkust. Sabah en Serawak hebben gedurende deze periode eveneens hun natste seizoen. De zuidwestmoesson zorgt voor droger weer, maar in een tropisch land is er elke dag wel een bui te verwachten. De hoogste temperatuur wordt in de loop van de middag bereikt, waarna een flinke bui voor een frissere en koelere avond zorgt. De hoger gelegen gebieden zijn frisser. Omdat er geen werkelijk droog seizoen is, is MaleisiŽ altijd groen. bron

MaleisiŽ vlag


 

Vluchtschema van Sibbele en Hepke

Vakantie 2 Januari 2008 t/m 13 Januari 2008 
  

Datum

Toestel

Vertrek

Tijd

Aankomst

Tijd

 

 

 

 

 

 

02/01/2008

MH107

Amsterdam

12:00

Kuala Lumpur

06:45

Binnenlandse vlucht 

Datum

Toestel

Vertrek

Tijd

Aankomst

Tijd

 

 

 

 

 

 

06/01/2008

MH1166

Kuala Lumpur 

21:10

Penang

22:00

Binnenlandse vlucht 

Datum

Toestel

Vertrek

Tijd

Aankomst

Tijd

 

 

 

 

 

 

12/01/2008

MH1471

Langkawi 

21:30

Kuala Lumpur

22:30

Terugreis 

Datum

Toestel

Vertrek

Tij;35d

Aankomst

Tijd

 

 

 

 

 

 

12/01/2008

MH016

Kuala Lumpur  

23:45

Amsterdam

05:55*

* aankomst Kuala Lumpur (Maleisie) de volgende dag ! In Nederland is het dan 7 uur vroeger

MaleisiŽ, Vliegtuig: Boeing 747
Malaysia Airlines, Boeing 747 | Malaysia Airlines..


Klik op de kaart voor uitvergroting...Reisbureau


SinjaTravel
Larenweg 40
5234 KA 's-Hertogenbosch
Tel: + 31 (0) 73 - 7074320 Tijdens kantooruren
Tel: + 31 (0) 73 - 7074343 Buiten kantooruren
Fax: + 31 (0) 73 - 5482066
Email: evelyn@sinjatravel.com

 
Accommodatie: HOTEL EQUATORIAL KL Hier zijn we vanaf Donderdag 3 t/m Zaterdag 5 Januari
Accommodatie: PARADISE SANDY BEACH Hier zijn we vanaf Zaterdag 5 t/m Dinsdag 8 Januari
Accommodatie: HOTEL CASA DEL MAR Hier zijn we vanaf Dinsdag 8 t/m Zaterdag 11 Janauri
 
12 Janauri vliegen we weer terug naar Amsterdam ! We komen 13 Januari heel vroeg thuis.
 

                            Malaysia West Coast

Malaysia West Coast

MaleisiŽ | Vakantie 2 Januari 2008 t/m 13 Januari 2008

02 januari

Amsterdam - Kuala Lumpur
U vliegt met Malaysia Airlines in de Economy Class naar Kuala Lumpur, waar u de volgende aankomt.

03 januari

Kuala Lumpur
Bij aankomst in Kuala Lumpur wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van het SinjaTeam. Zij overhandigen u een informatiepakket en u heeft de mogelijkheid om de reis nog even door te spreken. Vervolgens wordt u per privť-transfer naar uw accommodatie gebracht. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Kuala Lumpur is de hoofdstad van MaleisiŽ. Het is een intrigerende stad waar u zich zeker zal vermaken. Bij een bezoek aan deze wereldstad zal het u direct opvallen: KL, zoals het door de lokale bevolking wordt genoemd, is een stad van contrasten. U vindt hier dan ook ultramoderne gebouwen en torenhoge wolkenkrabbers in westerse stijl tegen een decor van prachtige Maleisische moskeeŽn, kleurrijke Hindoetempels, koloniale gebouwen en Chinese tempels.Het ene moment is Kuala Lumpur een stad vol hectiek en chaos, het andere moment vullen de pleintjes zich met lokale bewoners die heerlijk relaxen in de schaduw.

Wanneer u van lekker eten houdt bent u in Kuala Lumpur aan het juiste adres. Door de verschillende culturen is er een grote verscheidenheid aan delicatessen verkrijgbaar variŽrend van de typisch Maleisische satť tot Indische curryschotels, lokale visgerechten en Chinese dum dum.

Hotel Equatorial is een goed hotel en zeer centraal gelegen in Kuala Lumpur. De monorail die alle belangrijke punten van Kuala Lumpur met elkaar verbindt vindt u op 5 minuten loopafstand. Daarnaast bent u binnen 10 minuten zowel bij de 'Golden Triangle' van Kuala Lumpur maar ook in Bukit Bintang met zijn vele restaurantjes en winkels. De kamers zijn netjes ingericht en van alle gemakken voorzien. U kunt in het gezellige restaurant uitgebreid ontbijten. Na een dag Kuala Lumpur kunt u nog even genieten bij het zwembad of van een drankje in de elegante lounge.

Het weer in Maleisie

Het weer in Maleisie, vooruitzicht

04 januari

Kuala Lumpur
U maakt vandaag kennis met de interessante metropool Kuala Lumpur. U gaat onder andere naar de plaats waar Kuala Lumpur is ontstaan, de Gombak rivier en de Klang rivier komen hier samen. Daarna maakt u een fotostop bij de hoogste Twin Towers van de wereld; de Petronas Twin Towers, de indrukwekkende nationale moskee en het paleis van de koning. Verder brengt u een bezoek aan het nationale museum en het Sultan Abdul Samad gebouw met het onafhankelijksplein.ís Middags heeft u ter vrije besteding.
 
05 januari

Kuala Lumpur
U heeft vandaag ter vrije besteding.

06 januari

Kuala Lumpur - Genting Highlands - Penang
U wordt omstreeks 09.30u bij uw accommodatie opgehaald en gaat naar de Genting Highlands. Hier zult u omstreeks 11.30u van een verre afstand de RTM tower Mount Ulu Kali bekijken. De RTM tower is gesitueerd op de Mount Ulu Kali. Het is een telecommunicatietoren van de regering en is ook alleen maar toegankelijk voor werknemers. Vervolgens maakt u kennis met de Genting Highlands. Omstreeks 15.30u vervolgt u uw reis naar de luchthaven van Kuala Lumpur voor uw vlucht naar Penang. Op de luchthaven van Penang staat een vertegenwoordiger van het SinjaTeam op u te wachten en brengt u vervolgens naar uw accommodatie.
 
De rijke culturele historie, kilometerslange zandstranden en mystieke tempels hebben al eeuwenlang bezoekers naar het eiland Penang gelokt. Penang, wereldwijd bekend als de parel van het oosten, is misschien wel het beroemdste eiland van heel AziŽ.

Georgetown, de hoofdstad van Penang heeft per vierkante meter zeer veel te bieden. Dit brengt wel met zich mee dat de zee rondom Penang enigszins vervuild is, waardoor er kwallen kunnen voorkomen. In variŽteit aan gerechten en cultuur is Penang moeilijk te verslaan; waar anders vindt u een eeuwenoude Christelijke kerk, een Chinese tempel, een boeddhistische pagode en een Moslim moskee op steenworp afstand van elkaar. Deze stad is dan ook de ontmoetingsplek van alle aanwezige culturen in MaleisiŽ. De naadloze mengeling van deze verschillende bevolkingsgroepen is terug te zien in de heerlijke exotische gerechten en de vele tradities en gewoontes. In Georgetown zullen autoís, brommers en riksjaís u aan alle kanten voorbijkomen. Toch kunt u hier ook heerlijk ronddwalen in de wijken Little India en Chinatown, een bezoekje brengen aan de op palen gebouwde dorpjes en heerlijk eten langs een van de vele eetstalletjes. De echte strandliefhebbers kunnen verblijven aan het strand van het oorspronkelijke vissersdorpje Batu Ferringhi. ís Avonds is hier een gezellige avondmarkt en zijn er diverse eetstalletjes en restaurantjes.
 
Het hotel is gelegen tussen Georgetown en Batu Ferringhi. De 333 kamers zijn verdeeld over diverse types. Alle kamers zijn ruim opgezet en sommige beschikken over een apart woongedeelte met een eigen kitchenette. Er is een zwembad aanwezig dat in de buurt van het strand ligt en er zijn genoeg activiteiten te ondernemen, zoals tennis en fitness. In de omgeving is een foodcourt aanwezig en voor verdere activiteiten kunt u naar Georgetown of naar Batu Ferringhi.
 
07 januari

Penang
Na het ontbijt wordt u opgehaald om het eiland Penang in een halve dag te verkennen. In de heuvels van Penang is de grootste boeddhistische tempel van MaleisiŽ gelegen; de Kek Lok Si. De hoofdgebouwen van dit oorspronkelijke klooster waren in 1904 gereed en in 1930 de grote pagode. De architectuurstijl van deze pagode is een mengeling van Thais, Chinees en Birmaís en in deze pagode staan zoín 10.000 boeddhaís.
Daarna gaat u naar de Penang Hill. Er treintje gaat u naar de top van deze 830 meter hoge heuvel, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Penang.

Penang heeft vele Clan huizen en u bezoekt vandaag de meest indrukwekkende; de Khoo Kongsi. Deze Ďtempelí heeft een prachtig traditionele Chinese architectuur.
 
08 januari

Penang - Langkawi
Na het ontbijt wordt u bij uw accommodatie opgehaald en wordt u naar de pier van Penang gebracht voor de boottocht naar Langkawi. Een vertegenwoordiger van het SinjaTeam staat hier op u te wachten en brengt u naar uw accommodatie.

De Langkawi archipel is gelegen voor de noordwestkust van het Maleisische schiereiland, vlakbij de grens met Thailand. Deze archipel bestaat uit 99 eilandjes waarvan er slechts vier bewoond zijn. Het legendarische hoofdeiland Langkawi is volgens de legende betoverd geweest door prinses Mahsuri, die ten onrechte ter dood werd gebracht op verdenking van overspel.
 
Aan de zuidwestkust van Langkawi op 10 minuten rijden van het vliegveld en op loopafstand van China beach met vele restaurantjes en enkele winkeltjes is Casa del Mar gelegen. Casa del Mar is recentelijk gerenoveerd. Het hotel is kleinschalig met slechts 33 kamers die allen mediterraan zijn ingericht. Alle kamers beschikken over tv, minibar, koffie- en theezetfaciliteiten en een ruime badkamer met toilet, bad en douche. De service is heel persoonlijk. Elke dag zal er een krantje voor u klaarliggen met zelfs een gedeelte in het Nederlands.

09 januari t/m 11 januari

Langkawi
De komende dagen heeft u vrij te besteden en kunt u heerlijk bijkomen van de mooie reis en alle indrukken die u heeft opgedaan.
 
Langkawi is een eiland waar u heerlijk kunt ontspannen en daarnaast is er nog veel natuur te vinden. Voor hen die op zoek zijn naar onbedorven zandstranden, rustige baaitjes en een kristalheldere zee is Langkawi het eiland per uitstek. Het eiland heeft echter nog meer te bieden. Langkawi heeft een weelderige begroeiing, jungle die tot aan het strand reikt, dampende warmwaterbronnen, mangroven en uitgestrekte rijstvelden. Vogel- en vlinderliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, want u kunt hier soorten waarnemen die nergens in MaleisiŽ voorkomen. Ook zijn er uitstapjes te maken naar de omliggende onbewoonde koraaleilandjes of naar een van de prachtige golfbanen.

12,13 januari

Langkawi - Amsterdam

U wordt vandaag bij uw accommodatie opgehaald voor uw privť-transfer naar de luchthaven van Langkawi. Vanuit hier vliegt u met Malaysia Airlines in de Economy Class via Kuala Lumpur terug naar Nederland. Het einde van een onvergetelijke reis.Hoogtepunten van de vakantie in MaleisiŽ

 
Kuala Lumpur


KL-tower (Menara, Bukit Nenas)
De Petronas Towers

Kuala Lumpur, ook wel KL genaamd, is de hoofdstad van MaleisiŽ. De woorden Kuala Lumpur betekenen letterlijk 'Modderige Samenloop'. De huidige wereldstad kreeg deze (bij)naam omdat de stad ontstaan is bij de plek waar de rivieren Klang en Gombak elkaar raakten. De nederzetting is daar rond 1857 ontstaan omdat er veel tin werd gedelfd (het huidige Ampang-district in KL), en omdat de goederenaanvoer over de rivieren maar tot deze plek mogelijk was. Omdat dit gebied een onuitputtelijke hoeveelheid tin bleek te bevatten, groeide de nederzetting snel.

Lees daar meer over Kuala Lumpur op de website veelzijdigmaleisie.

KL-tower (Menara, Bukit Nenas)

De 421 meter hoge KL-tower. Met de lift naar boven en genieten van een fantastisch uitzicht. Wie hier goed rond kijkt, kan ook een afbeelding van de Rotterdamse Euromast ontdekken!  Een verdieping hoger bevindt zich een ronddraaiend restaurant. Probeer Hier eens te boeken voor een gezellige diner.

De heuvel, waarop de telecommunicatietoren is gevestigd, heet Bukit Nanas (oftewel de ananasheuvel). Hij is 94 meter hoog. Eenmaal beneden bevindt zich nog een "education centre".

Het  ontwerp van de toren is Islamitisch. Het moet een weerspiegeling zijn van de Maleise kijk op de Mohammedaanse cultuur. De ontvangsthal is afgezet met pilaren, die op grote diamanten moeten lijken. Het ontwerp kwam overigens uit Iran(Isfahan). Meer info en foto's klik hier

De Petronas Towers

31/08/1999 - De Petronas Towers in Kuala Lumpur zijn op 31 augustus 1999 geopend. Het is dan met een hoogte van 452 meter het hoogste gebouw van de wereld.

De naam van de torens Petronas komt van de oliemaatschappij van Maleisie, Het 88 verdiepingen tellende kantoorgebouw heeft bovenop 2 masten met knipperende lichten voor het waarschuwen van vliegtuigen. De torens zijnm et een luchtbrug op de 42ste verdieping met elkaar verbonden. Aan de torens zit een warenhuis, museum en een moskee vastgelegen. De architect van de torens is Cesar Pelli. Het geometrische ontwerp symboliseert kracht en elegantie en is kenmerkend voor islamitische architectuur.

De Petronas Towers zijn uitgebreid te zien in de film 'Entrapment' met Sean Connery en Catherina Zeta-Jones in de hoofdrollen.

Meer info en foto's klik hier

Genting Highlands

Genting Highlands (2000 meter) is eigenlijk een vluchtlocatie voor de locale bevolking. Entertainment en fun staan hier centraal.
Meer info en foto's klik hier

Gunung Ulu Kali (Genting Highlands)

Op deze berg (2000 meter), staat oa.de telecommunicatietoren van staats tv  RTM. Meer info en foto's klik hier


Penang  
De Kek Lok Si

Penang, ook wel de parel van de oriŽnt genaamd, is al jaren ťťn van de meest toeristische locaties van MaleisiŽ. Voor Maleise begrippen toeristisch, maar vergeleken met Europese begrippen valt het reuze mee. Het eiland (285 vierkante kilometer groot) ligt aan de noordwest zijde van het Maleisisch schiereiland. Op het eiland zijn veel bezigheden en bezienswaardigheden, maar ook luieren aan het strand is prima mogelijk.

Op Penang wonen ongeveer 1,2 miljoen mensen, waarvan 59% van Chinese afkomst is, 32% Maleis en verder 7% van Indiase afkomst (2% van overige komaf). Penang kent een bewogen geschiedenis, dat geeft het aantal bevolkingsgroepen op het eiland duidelijk aan. In het verre verleden had Penang een belangrijke waarde voor veel handelaren en piraten. Lees daar meer over Penang

 
De Penang Hill

Er treintje gaat u naar de top van deze 830 meter berg, vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over Penang.
Meer info en foto's klik hier

 
De Kek Lok Si

De grootste boeddhistische tempel van MaleisiŽ. De hoofdgebouwen van dit oorspronkelijke klooster waren in 1904 gereed en in 1930 de grote pagode. Meer info en foto's klik hier
 


Langkawi  
Langkawi

Langkawi

Langkawi is de meest noordelijk gelegen eilandengroep aan de westzijde van het schiereiland Maleisie. De eilandengroep bestaat uit het hoofdeiland Langkawi en bijna 100 kleine omliggende eilandjes. Het eiland valt binnen de deelstaat Kedah, en is 479 vierkante kilometer groot. Langkawi telt 62.000 inwoners, waarvan het merendeel in de hoofdstad Kuah woont, de rest van de bevolking woont verspreid over een aantal kleine dorpjes en rondom een flink aantal resorts. Lees daar meer over Langkawi

 
Gunung Raya

Je kunt de Gunung Raya natuurlijk op! Het best per scooter, motor of auto. De rit naar de top is 13 kilometer en zeer de moeite waard! Een schitterend uitzicht heb je als je de Gunung Raya opgaat. (881 meter) Meer info en foto's klik hier

 
360į Spectaculaire Uitzicht vanaf Gunung Machinchang

Tijdens de tour hebben zijn we met de Cable Car naar de top van de op ťťn na hoogste berg van het eiland gegaan (Gunung Machinchang, 710 meter). Daar heb je een ontzettend puik uitzicht over de eilandgroep heen! Meer info en foto's klik hier

 
Crocodile Farm
De 8 hectare grote krokodillenfarm (Taman Buaya Langkawi) ligt op zo'n 32 kilometer vanaf Kuah en op zo'n 7 kilometer afstand van Datai Bay, in het noorden van Langkawi. Op de Crocodile Farm leven meer dan duizend krokodillen. Vooral tijdens voedertijd is het leuk om een bezoek te brengen aan deze farm, dit vindt dagelijks twee keer plaats, om 11.45 en om 2.45. Meer info en foto's klik hier
 

Underwater World
Under Water World ligt aan Pantai Cenang Beach, aan de zuidwestzijde van Langkawi, binnen het meest toeristische gebied van het eiland. Het is een van de grotere oceanariums in Azie.

Meer info en foto's klik hier

   

www.vakantieweblog.eu