http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

KroatiŽ - Algemeen
Reisverslag

Zagreb
Nova Gradiska
Rijeka
Senj
Pag
Zadar
Sibenik
Trogir
Split

 

 

Kroatie | Pag
 
http://www.belveder-pag.com.hr/

http://www.belveder-pag.com.hr
 
 

Overzicht van ons verblijf
 

Een verslag van de dag
 

Uitzicht op ons hotel voor 2 nachten
 
 

Microklimaat
De stad Pag is de hoofdstad van het gelijknamige kale eiland. Omwille van de heftige borawind is het eiland uitgesproken arm aan plantengroei. Op talrijke plaatsen zijn er door de herders en boeren muren van veldkeien aangelegd die de zeldzame vruchtbare grond tegen de wind moeten beschermen.
De stad zelf wordt door een heuvel van de bora beschermt. Hierdoor heerst er in de Baai van Pag een microklimaat en groeide de stad uit tot een belangrijk historisch centrum.

Het kant van Pag
Pag is een stad rijk aan tradities. Vooral het kant van Pag is zeer bekend. Men zegt dat de rozet van de gotische basiliek diende als inspiratiebron voor de kantklossers. Dit handwerk is dan ook het ideale souvenir van Pag.
Als u de vervaardiging ervan van nabij wilt bewonderen dan kunt u, behalve bij particulieren, ook in de kantklosschool terecht.

Paöki Sir
De stad Pag staat bekend voor nog een specialiteit, kaas. Deze kaas heeft een speciale smaak. Ze wordt gemaakt van de melk van schapen. Het geheim zou er in liggen dat de schapen zich voeden met het door de borawind gezouten gras. Dit maakt de Paöki Sir tot de beste kazen die in KroatiŽ geproduceerd worden.

Pagus
De Romeinen zijn de oudst bekende bewoners van de omgeving. En zij zorgden er ook voor dat de stad zijn naam kreeg: Pagus of dorp.
De winstgevende zoutpannen zorgden ervoor dat Pag zich ontwikkelde tot een belangrijke stad. Het oude stadcentrum is een van de weinige die door planning tot stand gekomen is. De beroemde bouwmeester Juraj Dalmatinac ontwikkelde de stad rond een centraal stadsplein. Het hoofdplein wordt door de gotische parochiekerk Sv. Marija beheerst. Vooral de faÁade met haar reliŽfversieringen is bezienswaardig.

Groeiend toerisme
In Pag heeft men grote verwachtingen van het toerisme. Zo zijn er 6 hotels, kampeerterreinen en een ruim aanbod aan privť kamerverhuur.

Pag is goed bereikbaar. Vanuit Karlobag is er een veerboot naar de stad. Deze tocht duurt ongeveer 75 min. Het eiland is ook door een brug met het vasteland verbonden.
Bron: http://www.dalmatie.org
 

Uitzicht vanaf de 2de verdieping hotel
 

Is het niet een plaatje
 

Bootjes
 

Idem
 

Straatjes in Pag
 

Het loopt wel stijl omhoog
 

Mooi brugje toch
 
 

Klein kerkje
 

Ons nieuwe huis in CroatiŽ
 

Burcht in Pag
 
 

Vissen doen ze hier ook
 

Ja, wat zou het betekenen
 

Kerk
 

In de Kerk
 

Mooi toch, Pag-Krsina
 

Uitzicht over Pag
 

Idem
 
 
Het hoge gebouw is Hotel Belveder
 

 

Een Krekel
 

Uitzicht
 

Mooie rots formatie
 

In Novalja, bij de haven
 

Beeld in Novalja
 
 

Bootjes in Novalja
 

Groente en Fruit kraampje in Novalja
 

   

Onderweg naar vaste land
 

Gedenk plaats
 

Brug naar vaste land
 

 

Externe links

 


www.vakantieweblog.eu