http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:
ItaliŽ - Rome

ItaliŽ Algemeen

Colosseum
Fontana di Trevi
Foro Romano
Pantheon
Piazza Del Popolo
Piazza Navona
Spaanse trappen
Sint Pieter
Sint Maria Maggiore
Radio TV toren
Victor Emanuel II

Juli -  Vakantie bestemming Rome - Republic ItaliŽ
 

Italiaanse vlag
Wapen
Basisgegevens
   
OfficiŽle landstaal Italiaans
Hoofdstad Rome
Provincie Lazio
Regeringsvorm Republiek
Religie Rooms-katholiek
Oppervlakte
Ė % water
301.230 km≤
2%
Inwoners
Ė Dichtheid:
58,0 miljoen
196/km≤
   
   
Overige
Munteenheid euro (EUR)
Tijdzone UTC +1
Nationale feestdag 2 juni (1946) dag van de republiek
Volkslied Fratelli d'Italia
Web | Code | Tel. .it | ITA | 39
   
 

 

           

Italie:

Italie is met 301.230 km2 ruim acht keer zo groot als Nederland. Het land wordt grotendeels begrensd door zee. Er wonen ruim 58 miljoen mensen, waarvan de meesten in het zuiden wonen. De hoofdstad is Rome men spreekt er italiaans en je betaalt er met Euro`s.

ItaliŽ is vooral in trek als zon-/strandvakantie naar de Italiaanse Riviera, de Adriatische zee en de meren in het noorden. Maar ItaliŽ is ook geschikt voor culturele vakanties in b.v. VenetiŽ, Toscane en Rome, actieve zomer en wintervakanties in de Alpen en de Dolomieten of eilandvakanties naar SardiniŽ en SiciliŽ..

Het Romeinsche rijk vroeger overgebleven is Rome Sint Pieters plein

Rome

Als u de stad van Rome moest samenvatten, ItaliŽ in twee woorden, zouden zij 'bezig' en 'historisch' zijn. Deze mooie stad is meer dan 2.700 jaar oud en ťťn van de populairste steden in de wereld geworden. Rome is eenvoudig volledig van geschiedenis met een enorme hoeveelheid spectaculaire oude Roman monumenten, met inbegrip van de Stad van Vatikaan, Forum, van waar Julius Caesar oud Rome, eens Colosseum en de ruÔnes van het Circus Maximus regeerde, waar, als u uw verbeelding gebruikt u de 200.000 toeschouwers kunt bijna voorstellen cheering bij gladiator strijden en andere barbaarse sportieve gebeurtenissen. Er is ook een groot aantal musea die oude artefacten en talloze de kunstgalerijen van Rome, met wereldberoemde schilderijen en beeldhouwwerken tonen door kunstenaars zoals Raphael, Bottecelli, Pinturicchio en Belini, aan naam maar enkelen. Er zijn verscheidene toerisme en toeristeninformatiebureaus die in het stadscentrum worden gesitueerd van Rome en deze verstrekken bijgewerkte informatie over de toeristenaantrekkelijkheden van Rome, musea, gebeurtenissen, festivals en reis.

De bezoekers zullen vinden dat er een enorme selectie van de hotels van Rome is om elke smaak en begroting aan te passen. De aanpassing van Rome strekt zich van de luxurious hotels en grote kettingshotels uit, aan de kleine hotelsrijken in ouderwetse sfeer. Ondanks het hebben van een dergelijke keus van hotels, is het altijd wijs om een hotel voor uw de vakantieput van Rome vooraf te selecteren en te boeken. Rome biedt een brede selectie van uitstekende restaurants, dienend heerlijk Italiaans voedsel evenals een keus van internationale cuisine aan.

De Stad van Vatikaan, huis aan de Paus, heeft vele spectaculaire te bezoeken gebouwen en kerken. Het is eigenlijk de kleinste onafhankelijke soevereine staat van de wereld en zijn populairste toeristenaantrekkelijkheid is Chapel Sistine, met een enorm plafond dat door Michelangelo in 1508 werd geschilderd. Dit enorme plafond, met scŤnes die het verhaal van verwezenlijking afschilderen, nam de kunstenaar meer dan drie te voltooien jaar en hij werd zeer klein betaald voor zijn inspanningen. Andere aantrekkelijkheden in het Vatikaan omvatten St. Peter's Basiliek, die meer dan 1.500 jaar wordt gebouwd geleden en het waarvan holle binnenland wankelende 60.000 mensen, de Bibliotheek van Vatikaan kan houden, die meer dan ťťn miljoen boeken en manuscripten, en de schitterende Tuin van Vatikaan heeft, die meer dan 1.000 jaar wordt gemodelleerd geleden en die meticulously door nu 30 volledige tuinlieden wordt gehandhaafd.

Vandaag, blijft de erfenis van Rome door zijn mensen, die nog van genieten winkelend op zijn drukke markten en bezige het winkelen gebieden, en het ontspannen in de vele stadsvierkanten worden bevestigd, resplendent met majestic fonteinen die voor honderden jaren hebben gewerkt. Heel wat leven vindt in openlucht in deze zonnige stad plaats en in het jaar 2000, besteedde Rome een enorme hoeveelheid geld dat de stad en zijn vele kerken en monumenten schoonmaakt. De vroegere openbare ruimten waren teruggekeerd, en de wegen en het vervoer waren in het algemeen zeer beter. Na alle restauratie, terugwinning en heropfrissingen, heeft de architectuur van Rome nooit beter of de stad populairder gekeken.

Water
 

       

Onze eerste levensbehoefte is water dus we kopen water maar dat was eigenlijk niet nodig want overal in Rome staan kleine fonteintjes waar van je kan drinken en flesjes bij vullen en ook het water uit de kraan geeft geen problemen althans niet bij ons.
 


Vluchtschema: Vakantie 23 Juli 2006 t/m 28 Juli 2006

Vertrek:

Datum Toestel Vertrek Tijd Aankomst Tijd
           
23/07/2006 KL1601 Amsterdam 10:20 Rome Fiumicino 12:40

Terugreis:

Datum Toestel Vertrek Tijd Aankomst Tijd
           
28/07/2006 KL1602 Rome Fiumicino 13:40 Amsterdam 16:15
 

Schipol - Amsterdam Zondag 23 Juli 2006.

We moeten nog even wachten voordat we kunnen instappen en terwijl we wachen kan ik nog wat foto's maken. Het Vliegtuig vertrekt volgens schema.

KLM vlucht KL1601 staat gereed nog even en dan kunnen we instappen.

 

Vliegveld  Fiumicino

Na bijna 2 uur vliegen landen we op het vliegveld van Rome. Direct na aankomst stappen we in de taxi die voor ons klaar staat en vertrekken we richting hotel Mercure Delta Colosseo de afstand tussen vliegveld en Rome is 26 km.

 

Hotel

We gingen naar Rome en ons hotel was Mercure Delta Colosseo, Meer op website Mercure Delta Colosseo.  Ligging: dit prima hotel is gunstig gelegen op slechts ca. 100m. van het Colosseum en het metrostation. Faciliceiten: receptie, lift, lobby, bar, tv- ruime, dakterras met zwembad en bar met uitzicht op het Colosseum - ontbijtruimte. Reisorganisatie: Oad reizen, Reisbureau:  Thomas Cook


 

www.vakantieweblog.eu