http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:
V.A.E / Dubai 2005

Dubai Algemeen
Foto's

Radio TV

     Meer links:

Startkabel Dubai
Burj Al Arab
Jumeirah Beach Hotel
http://www.jumeirahbeachhotel.com/  http://www.jumeirahbeachhotel.com/     http://www.burj-al-arab.com/
Jumeirah Beach Hotel en Burj Al Arab

Algemene informatie Dubai

Ik ga hier iets vertellen over een reis naar Dubai die ik en mijn vriend in het jaar 2005 heb gedaan. De reis was
maar 8 dagen van 01 Augustus t/m 09 Augustus 2005 om precies te zijn. Het resultaat kan je zien op deze vakantie weblog.

De afstand tussen Nederland en Dubai is ± 5200 km.


Dubai is een mooie stad in de verenigde emiraten. Tijdens onze vakantie was het er erg warm. We hebben niet veel gedaan toen, het is net dat je in de sauna zit.. Binnen enkele minuten komt er zweet uit al je porië !!

 

We hebben wel een auto gehuurd voor 2 dagen. We zijn ook nog even naar Abu Dhabi Gegaan. Als het schemerig wordt, dan begint Dubai te leven. De temperaturen waren ’s avonds wel aangenaam.

 

We zitten in Jumeirah Beach Hotel, vlak bij de Burj Al Arab. Dit is een 5 sterren hotel. Echt een mooi hotel. En uitzicht op de Burj Al Arab.  Dit gebouw is het enige gebouw wat 7 sterren heeft !! Misschien kunnen we even een kijkje nemen in dit 7 sterren hotel.

 

Op deze web site kunnen jullie kijken of dat ook gelukt is ! Veel plezier op deze site.Deze reis is geboekt bij Thomas Cook reisorganisatie.

Dubai is een zonnig en boeiend land. Dubai is een bestemming om ongestoord van een heerlijke zon overgoten vakantie te genieten.

 


Lucht foto van Dubai stad.


Jumeirah Beach Hotel bij nachtAmsterdam - Dubai
Gewapend met ticket, slippers en zonnebril nemen we het vliegtuig naar Dubai, één van de zeven Arabische Emiraten. Zonder overstap kan je in iets minder dan 6 uur dit oliestaatje bereiken. Ze zijn hier immens rijk en onder toeristen wordt het steeds populairder. Je vindt de Verenigde Arabische Emiraten ten zuiden van Saöedi-Arabie, op het Arabisch Schiereiland, ingesloten tussen Oman in het oosten en Qatar in het noordwesten. De V.A.E bestaan vanaf 1971 (hiervoor waren het onafhankelijke staatjes). Het gaat om de volgende emiraatjes: Abu Dhabi, Dubai, Ajman, Fujairah, Sharjah, Umm al-Qaiwain en Ras al-Khaimah. Hoewel Abu Dhabi en Dubai vanwege de grootte en rijkdom de meeste macht hebben, is elke emiraat grotendeels zelfstandig. En elke emiraat heeft een eigen hoofdstad, maar Abu Dhabi wordt beschouwd als de hoofdstad van het land.

Zandbak

Het grootste deel van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit woestijn. De Rub al-Khali-woestijn (Het Lege Kwartier) is de grootste zandwoestijn van de wereld en ligt voor het grootste deel in Saöedi-Arabië. Hier gaat Jet naartoe.
Eerst was Abu Dhabi het rijkste emiraat met z'n olievondst, maar tegenwoordig is Dubai dat; groot geworden door handel.

Oud en modern
De sjeiks van Dubai hebben goede banden met Iran, maar zijn tegelijk het meest verwesterd. Zo organiseert Dubai jaarlijks tennistoernooien, heeft ‘t de meeste golfbanen en ook de Miss World-verkiezingen vonden hier plaats. Best opvallend voor een land dat overwegend islamitisch is. Doordat er eeuwenlang andere culturen in de haven van Dubai aanmeerden, staan de Emirati's (zoals de oorspronkelijke inwoners heten) erg open tegenover andere invloeden. Er wonen vooral Arabieren.

Kledingvoorschriften
Volgens westerse maatstaven is het een conservatief land. Dat blijkt wel uit de manier waarop in de Emiraten over kleding wordt gedacht. Vrouwen kunnen beter geen korte rokken, shorts, doorzichtige, of strak zittende kleding dragen. Mannen kunnen het beste overhemden met korte of lange mouwen en een lange broek dragen. Badkleding dragen (vrouwen het liefst in badpak) mag alleen bij het zwembad of op het strand.

Vrouw alleen

Westerse vrouwen kunnen in deze landen echter zonder problemen rondreizen. Als ze zich aan bepaalde omgangsregels en bovenstaande kledingvoorschriften houden, kunnen ze ook prima in contact komen met lokale vrouwen. In een taxi is het gebruikelijk om als alleen reizende vrouw op de achterbank plaats te nemen, in een restaurant in het familiegedeelte.

Alcohol

Voor Moslims is het drinken van alcohol verboden. Alcohol wordt het hele jaar door, met uitzondering van de Ramadan, alleen geschonken in hotels, restaurants, bars en nachtclubs die een alcohollicentie hebben. Het is verboden om in het openbaar op straat alcohol te drinken. In het Emiraat Sharjah dat aan de andere kant van Dubai ligt, geldt sinds 1985 een alcoholverbod.

Kamelen

Als je even buiten Dubai-stad rijdt, zie je verschillende waarschuwingsborden met de tekst ‘beware of road surprises’. Dat is niet zo vreemd, want je zal vaak genoeg kamelen langs de snelweg zien staan. De kameel is van grote symbolische waarde voor de bedouïnen. Daarbij werd de kameel puur gebruikt om spullen te verplaatsen van het ene naar het andere kamp. De kameel heeft een enorm uithoudingsvermogen en kan maar liefst twee weken zonder water. Tegenwoordig wordt de kameel gebruikt voor melk en kun je deze ook krijgen in Dubai’s supermarkten. De wol en het vlees worden ook nog gebruikt.

Karren door het zand

Vanuit Al ain en Buraimi trekken veel mensen de woestijn in op excursie. Dit doen ze per kameel. Yet laat zich over grote zandhobbels voeren in een Four Wheel drive, ook een mogelijkheid! De lokalen doen hier graag aan mee in hun vrije tijd. Wil jij dit ook, of meer informatie over activiteiten in Dubai en de Verenigde Arabische Emiraten? Klik dan
hier.

Vluchtschema t.b.v. 8 daagse reis
naar Duabai
Van 1 Augustus t/m 9 Augustus 2005
 

Datum  Toestel  Vertrek   Tijd Aankomst Tijd
           
01/08/05 KL427 Amsterdam 14:35 Dubai 23:00
 
Terugreis
09/08/05 KL428 Dubai 01:20 Amsterdam 06:20


Dit was onze auto voor twee dagen

 

www.vakantieweblog.eu