http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

Cyprus
Reisverslag
Fotoalbum

Links

Alles over Cyprus
Landenkompas Cyprus
Vakantie Xperts
 

 

Fly-drive: Republiek Cyprus| Algemeen


CyprusCyprus ligt helemaal in het oosten van de middellandse zee, ongeveer 70 km. ten zuiden van Turkije en 100 km. ten westen van Syrië. Cyprus mag niet ontbreken in de Griekse Gids, omdat het van oudsher zeer verbonden is met Griekenland. Het heeft, ondanks 3500 jaar vreemde overheersing altijd zijn Griekse identiteit behouden. Het is een klein land, maar wel het op twee na grootste eiland van de Middellandse zee. Cyprus is sinds 2004 lid van de Europese Unie en sinds 2008 is de Euro wettelijk betaalmiddel op het eiland. Het is een bijzonder en veelzijdig eiland met een grote variatie aan attracties. Het biedt comfortabele strandhotels gezellige badplaatsen naast ongerepte landstreken en interessante culturele bezienswaardigheden. Er zijn zowel moderne steden als verstilde dorpen en zonnige goudgele stranden, naast koele weelderige begroeide bergen. De geringe afstanden en goede wegen maken het mogelijk optimaal van deze veelzijdigheid te genieten. De hoofdstad Lefkosia (Nicosia) heeft zeer veel te bieden. Ook Lemessos, de op één na grootste stad en de voornaamste haven van Cyprus is de moeite van een bezoek waard. Larnaca ligt aan de zuidoostkust van Cyprus en is de tweede havenstad van Cyprus. De stad Paphos of Pafos ligt in het zuidwesten van Cyprus en is een waar openluchtmuseum. Langs de oostkust van Cyprus, in het niet door Turkije bezette deel van de regio Ammochostos (Famagusta), zijn volop prachtige goudgele stranden te vinden. Het indrukwekkende en dichtbegroeide Troodosgebergte beslaat ruim de helft van het westelijk deel van Cyprus.

Feit is wel dat Cyprus een toerist alles te bieden heeft wat hij of zij zoekt: zon, mooie stranden, authentieke plaatsen, cultuur, mooie bezienswaardigheden, bergen, goede uitgaansgelegenheden, prachtige hotels en goede restaurants.Het enige nadeel is dat je redelijk wat kilometers moet maken om alles te zien en te doen. Als je die moeite neemt dan zul je zien dat Cyprus alles in huis heeft voor een onvergetelijke vakantie.

Het eiland Cyprus is één van de meest zonzekere bestemmingen van Europa en een prachtig eiland om te bezoeken. Toch wordt het land jaarlijks door slechts enkele tienduizenden Nederlandse toeristen bezocht, terwijl nabijgelegen landen als Turkije en Griekenland een veelvoud hiervan mogen verwelkomen. Waarom Cyprus niet de populariteit geniet die het verdient is een lastige vraag. Ligt het aan het prijsniveau (hoewel de reputatie als duur vakantie-eiland al lang niet meer waargemaakt wordt)? Ligt het aan de duidelijke aanwezigheid van Engelse toeristen of wordt het eiland niet genoeg gepromoot door reisbureau's en reisorganisaties? Een eenduidig antwoord is niet te geven.

Noord-Cyprus

Het noorden van Cyprus is al jarenlang een bron van conflict. Sinds 1974 wordt Noord-Cyprus bezet door Turkije en is dit deel van Cyprus uitgeroepen tot de Turkse Republiek Noord-Cyprus (T.R.N.C.). Naast Turkije is er echter geen land ter wereld dat Noord-Cyprus als zelfstandige staat accepteert. Men beschouwt het officieel als bezet gebied van de Republiek Cyprus. Het conflict over Noord-Cyprus is zeer complex en meerdere pogingen om tot een oplossing te komen zijn mislukt. Het uitblijven van een oplossing zal vermoedelijk ook een toetreding van Turkije tot de Europese Unie in de weg staan.

Zoals elk verhaal heeft ook dit verhaal meerdere kanten. Het is niet aan de makers van deze site om te oordelen over dit conflict. Als buitenstaanders zijn we geen partij en hebben we ook geen nadrukkelijke mening over de tweedeling van Cyprus. Omdat we het noorden van Cyprus nooit zelf bezocht hebben zullen we ons beperken tot informatie over de Republiek Cyprus (vaak ten onrechte Grieks Cyprus genoemd) en wordt informatie over het Noord-Cyprus beperkt tot één pagina.

Feiten en cijfers Republiek Cyprus

   
  Aantal inwoners : 1.221.549 (in 2017)

Oppervlakte Rep. Cyprus : 5895 vierkante kilometer
Kustlijn : 648 kilometer (incl. Noord-Cyprus)
Hoogste punt : Mount Olympus - 1951 meter
Talen : Grieks (officieel), Turks en Engels
Samenstelling bevolking : 68% Grieks, 27% Turks, 5% overig
Valuta : euro (EUR)
Tijdsverschil met Nederland : 1 uur later
  Hoofdstad : Nicosia
       

Vlucht

         

Vertrek

Zaterdag 25 Mei Vertrek: 14:55 uur

Aankomst: 20:00 uur

Amsterdam --> Paphos

Terug

Maandag 3 Juni Vertrek: 11:50 uur

Aankomst: 15:20 uur

Paphos --> Amsterdam


Onderweg naar Schiphol


Onze koffers worden in geladen

  Dag Datum Locatie Hotel
 1 Zaterdag 25-5-2019 Vliegveld Paphos Venus Beach Hotel
 2 Zondag 26-5-2019 Paphos Venus Beach Hotel
 3 Maandag 27-5-2019 Paphos Venus Beach Hotel
 4 Dinsdag 28-5-2019 Paphos Venus Beach Hotel
 5 Woensdag 29-5-2019 Paphos --> Lanarca Les Palmiers Beach Boutique Hotel
 6 Donderdag 30-5-2019 Lanarca Les Palmiers Beach Boutique Hotel
 7 Vrijdag 31-5-2019 LanarcaLanarca Les Palmiers Beach Boutique Hotel
 8 Zaterdag 01-6-2019 Lanarca Les Palmiers Beach Boutique Hotel
 9 Zondag 02-6-2019 Paphos Daphne Hotel Apartments
10 Maandag 03-6-2019 Paphos--> vliegveld Paphos Vlucht naar Drachten toe !


 


www.vakantieweblog.eu