http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie: Reisverslag

AustraliŽ Algemeen
Reisverslag
Foto's

AustraliŽ 2003-2004

OfficiŽle naam: Commonwealth of Australia
Ligging: OceaniŽ, continent tussen de Indische Oceaan en de South Pacific. Ten zuidoosten van AziŽ.
Hoofdstad: Canberra
Oppervlakte: 7.617.930 km≤
Staatsvorm: democratisch federaal staatssysteem dat het Britse koningshuis erkent als zijn souverein.
Inwoners: 19.169.083
Bevolking: Blanken (92%) - de meeste van Britse afkomst -, Aziaten (7%), aboriginals (de oorspronkelijke inwoners) en anderen (1%).
Talen: Engels en oorspronkelijke talen (aboriginals.
Religies: Vooral christenen : protestanten en anglicanen (52%), rooms-katholiek (25%) ; grieks-orthodox (3%). Moslims en boeddhisten maken ieder minder dan 1 procent van de bevolking uit.
Munt: De Australische Dollar (AUD) is onderverdeeld in 100 Cents.


           


Klimaat

In het algemeen is AustraliŽ warm met veel zon en weinig regen. De winters zijn er zacht. AustraliŽ kent verschillende klimaatzones: een droog binnenland, het noorden met soms tropische regenbuien en stormen en een redelijk vochtig oostelijk gedeelte. Lange perioden van droogte kunnen voorkomen. In Sydney schommelt de gemiddelde temperatuur tussen 8 en 16 graden in juli en tussen 18 en 26 graden in januari.

Cultuur
Het moderne AustraliŽ heeft een vrij 'jonge' cultuur met veel verschillende invloeden, vooral Europees, Amerikaans en Aziatisch. In de grote steden zijn zowel prachtige Victoriaanse gebouwen te bewonderen als futuristische architectonische hoogstandjes. De aboriginals, de oorspronkelijke inwoners van AustraliŽ, leven met name in 'the Northern Territory'. Hun stokoude cultuur is helaas door de westerse kolonisatie sterk teruggedrongen. Er zijn nog maar 'n paar stammen die volgens traditionele regels leven.


Vaste gebruiken en gewoonten
Barbecue is de populairste 'social event'. AustraliŽrs roosteren, bakken en braden er het hele jaar door vrolijk op los. Hierbij wordt de nodige hoeveelheid bier en wijn gedronken. Zelfs het kleinste gehuchtje heeft wel een 'drive through bottle shop', waar je tot ís avonds laat alcoholische versnaperingen kunt halen. De Ďaussiesí zijn over het algemeen behoorlijk sportief. Golfsurfen, hockeyen, cricket, Australian football en tennis, you name it. Uitrusten en bijkomen doen ze in een van de vele nationale natuurreservaten.


Infrastructuur

Je komt altijd aan in ťťn van de grote steden. De belangrijkste internationale luchthavens zijn Sydney, Melbourne en Brisbane, gevolgd door Perth, Adelaide, Hobart, Darwin en Cairns. Om AustraliŽ te bereizen in korte tijd kun je het beste binnenlandse vluchten te maken in verband met de enorme afstanden. Het wegennet in en tussen de grote steden is erg goed en zal geen problemen geven. Bedenk wel, als je zelf achter het stuur kruipt, dat het verkeer links rijdt. Het Nederlands rijbewijs is trouwens geldig in AustraliŽ. Je kunt het zo spannend maken als je zelf wilt, want ga je meer de geÔsoleerde gebieden in (zuid en noordwest AustraliŽ en omgeving Darwin, Ayers Rock en de Nullabor Plain) dan vind je veel onverharde wegen, 4-wheel-drive-tracks en eindeloze tweebaanswegen door de woestijn. Ook reizen per bus gaat in AustraliŽ efficiŽnt en comfortabel. Er zijn verschillende maatschappijen, zoals de Greyhound Express, McCafferty's of the Oz Expierience. De laatste is echt gericht op jongere backpackers en stopt in alle toeristische plaatsjes.


Vliegveld Brisbane in kerstsfeer


Vluchtschema van t.b.v. Reis naar AustraliŽ en Nieuw Zeeland
Van 23 November t/m 03 Januari 2004 

Datum  Toestel  Vertrek   Tijd Aankomst Tijd
           
23/11/2003 CX270 Amsterdam 13:20 Hongkong 08:00
24/11/2003 CX107 Hong Kong 21:05 Auckland / NZ 13:05
 
Overzeese vlucht
20/12/2003 QF56 Christchurch 15:35 Brisbane 16:20
 
Terugreis
02/01/2004 CX100 Sydney 16:15 Hong Kong 22:25
03/01/2004 CX271 Hong Kong 00:15 Amsterdam 06:30

Route vakantie AustraliŽ

Wij hebben gekozen voor de volgende route: Start datum : 20 December 2003. Eind datum: 03 Januari 2004
We vlogen vanaf Christchurch (Nieuw-Zeeland) met Quantas richting Brisbane, AustraliŽ. Zie evt. het Vluchtschema Vanuit Brisbane gaan we richting de goudkust naar Sydney toe. De route die we in AustraliŽ hebben gemaakt is de volgende : Klik op de plaatsnaam voor hotel informatie waar we geweest zijn.