http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


 

  Vakantie Weblog Nieuws 2008
 

<< 2007 VakantieWeblog 2009 >>

Gepost op donderdag 8 augustus 2008
Donderdag morgen | Het weer | weerfoto's

http://www.buienradar.nl/
Van Zuid West naar Noord Oost... | http://www.buienradar.nl


11:07 uur | (klik voor uitvergroting)


11:10 uur | (klik voor uitvergroting)


11:45 uur | (klik voor uitvergroting)
 

Gepost op zondag 27 juli 2008

Warmte houdt voorlopig aan. Meteoalarm.eu: waarschuwingen voor hitte en onweersbuien.

Voorlopig blijft het warm. Ook volgende week liggen de middagtemperaturen dagelijks tussen 25 en 30 graden. Het vochtig warme weer leidt wel tot lokale onweersbuien. In verschillende Europese landen zijn waarschuwingen van kracht voor hitte en onweersbuien.

Er zit niet veel beweging in de atmosfeer waardoor de buien die plaatselijk ontstaan zich maar langzaam verplaatsen. Dat kan grote verschillen opleveren in het weer. Lokaal kan veel regen vallen terwijl het op andere plaatsen droog blijft. Onze rubriek "Nader Verklaard" biedt in het dossier onweer en bliksem uitgebreide informatie over dit weer. In het dossier hitte en warmte leest u meer over de hoge temperaturen.   

Modelberekeningen blijven consistent
Met het herfstachtige weer van begin deze week in herinnering was het amper voor te stellen dat de zomer zich zo snel weer heeft kunnen herstellen. Toch hielden de weermodellen dat al dagen vol en zijn de uitkomsten van de berekeningen die dagelijks worden ververst zeer consistent. De modellen laten nu ook zien dat de warmte voorlopig aanhoudt. Zulke lange termijnverwachtingen waren een aantal jaren geleden nog onmogelijk. De betrouwbaarheid van de weersverwachtingen is de laatste decennia sterk verbeterd. De verwachting van vijf dagen vooruit is tegenwoordig net zo betrouwbaar als een kwart eeuw geleden de verwachting tot drie dagen vooruit.    

Hitte in Europa
In het zuiden van Europa, met name Portugal, Spanje en Italië is het opnieuw zeer heet. De modelberekeningen geven aan dat de temperaturen hier de komende dagen tussen 35 en 40 graden liggen. Ook uit Frankrijk worden tropische temperaturen gemeld. De website www.meteoalarm.eu geeft extra waarschuwingen voor de hitte in het zuiden van Europa en in verschillende landen ook voor de onweersbuien.

DRACHTEN: Zaterdagavond. 26-07-2008
Vanuit het Zuid Oosten komt een onweerstoring over Nederland. Met heel veel ontladingen!

DRACHTEN: Zaterdagavond 19:13. Vanuit het Zuiden komt een rolwolk
DRACHTEN: Zaterdagavond 26-07-2008 19:13. vanuit Zuid Oost (klik voor uitvergroting)

DRACHTEN: Zaterdagavond 19:58. Een tweede rolwolk nu uit het Westen
DRACHTEN: Zaterdagavond 19:58. Een tweede rolwolk nu uit het Westen. (klik voor uitvergroting)

http://www.buienradar.nl
 

Gepost op dinsdag 8 juli 2008

Maandag 7 Juli zijn de Hedera plantjes geplant. Hier mee is onze tuinafscheiding gereed en kunnen de plantjes lekker gaan groeien. Het zal nog wel een paar jaar duren voordat het een groene heg is.

Maandag 7 Juli zijn de Hedera plantjes geplant......


De naam Hedera is afgeleid van een oude Latijnse plantennaam, waarvan de basisbetekenis is: "vastgrijpen of hechtend". Hedera's onderscheiden meerdere stadia's, waarvan het "Jeugdvormstadia en Oudervormstadia" de meest opvallende zijn. De jeugdvormen kenmerken zich door snelle krachtige groei, en relatief klein blad. Oudervormen vallen op door een meer grillige groei en behoorlijke vergroting van de bladeren ten opzichte van de jeugdvorm, (binnen een ras soms wel 10 keer groter). Op wat oudere leeftijd (ouder dan 6 maanden), en onder koele omstandigheden met een wat hoge luchtvochtigheid, kan een Hedera plant vele duizenden kleine tot zeer grote lucht en/of hechtwortels(tjes) ontwikkelen die zich aan allerlei oppervlakten, zoals muren, maar ook aan glas kunnen vasthechten.
  
 Het vasthechten aan oppervlakten of voorwerpen (ook aan levende wezens, zoals bomen) kan zo stevig zijn, dat zonder schade aan te richten, de wortels niet meer te verwijderen zijn. Het verhaal dat Hedera's met hun hechtwortels hele huizen kunnen vernielen door het materiaal leeg te zuigen is een fabel. Wat er in feite plaatsvindt is dat de hechtwortels het aanwezige condensvocht met daarin eventueel aanwezige voedingstoffen voor hun levensfuncties gebruiken. Dat cement tussen de stenen van de muur losraakt, is meer het gevolg van langdurige afdekking door takken en wortels, en de door de wind daarop uitgeoefende krachten.
 
 De hedera of klimop die in Europa (en ook ver daarbuiten) binnenshuis groeit, is vaak een Hollands product. In onze land worden jaarlijks jaarrond ruim 45 miljoen hedera-planten geproduceerd. De wilde klimop, waaruit de huidige variëteiten zijn ontstaan, is oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Afrika en de Canarische eilanden, alsmede Zuid Europa, ook wel het oude land genoemd
.
 

Gepost op dinsdag 8 juli 2008

Opendag bij de NDR Radio en TV Zender Aurich, Oostfriesland in Duitsland!

Opendag bij de NDR Radio en TV Zender Aurich, Oostfriesland in Duitsland!

NDR Sender Aurich: Tag der offenen Tür!

Anlässlich der 600 Jahr - Feier des Auricher Stadtteils Popens öffnet auch der NDR seine Türen. Am 05.07.2008 kann die Sendeanlage besichtigt werden. Außerdem sind Ausstellungen alter Radios u.ä. geplant. (Quelle: Ostfriesen Zeitung)

DRACHTEN 05-07-2008 - We zijn op zaterdagmorgen 9:00 uur vanuit Drachten vertrokken richting Veendam. Hier hebben we koffie gedronken, bij kennissen. ca. 11:00 uur zijn we met deze mensen vertrokken richting Aurich om de opendag bij te wonen ivm. 85 Jaar Radio in Duitsland en de woonwijk die 600 jaar bestond (Aurich - Popens)   Lees verder..

De NDR Zender Aurich, Oostfriesland in Duitsland
 

Gepost op maandag 15 juni 2008H&W Hoveniers garandeert particulieren en
bedrijven een uitstekende service. Of het nu gaat om ontwerp, de aanleg of onderhoud van een nieuwe tuin of de renovatie van uw bestaande tuin, wij voeren alles uit met een scherp oog voor detail. Naast tuin aanleg, onderhoud en renovatie van tuinen is H&W Hoveniers gespecialiseerd in vijvers en waterpartijen. Waar u H&W Hoveniers ook voor inschakelt, het resultaat is altijd exact de gewenste sfeer en uitstraling.

H&W Hoveniers is gevestigd in Drachten en is met name actief in Friesland en Groningen.

Bij H&W Hoveniers werken enthousiaste en vakkundige ambachtslieden met ruime ervaring. Het personeel inventariseert persoonlijk uw wensen en draagt bovendien zorg voor het ontwerp, de aanleg en eventueel het onderhoud van uw tuin, vijver of waterpartij. Deze mate van betrokkenheid is voor u een groot voordeel en garandeert een perfecte uitvoering waarin niets aan toeval wordt overgelaten.

H&W Hoveniers gebruikt binnen elk budget planten van topkwaliteit en biedt u de keuze uit een ruime sortering materialen zoals natuursteen, gebakken materiaal, hardhout en zink.

De oplevering is flexibel. De tuin kan in één keer of juist gefraseerd opgeleverd worden met de mogelijkheid om gespreid te betalen. Dit zodat u straks zorgeloos van uw tuin kunt genieten.

Website: http://www.hw-hoveniers.nlMaandag 16 Juni
De werkzaamheden in onze achter tuin  zijn bijna afgerond. De Hedera plantjes moeten nog tegen de heidematen geplaatst worden en dan is het af. 


Maandag 16 juni


Deze grote antenne krijgt binnenkort ook zijn eigen hang plek....


Maandag 16 juni


Vrijdag  5 juni 2008


Vrijdag  5 juni 2008


Vrijdag  5 juni 2008


Vrijdag  5 juni 2008


Donderdag 5


Woensdag 4


Dinsdag  3 juni 2008


Dinsdag 3 juni


Dinsdag 3 juni


 Dinsdag 3 juni


Zondag 1 juni 2008 | sloop werkzaamheden


Zaterdag 31 mei 2008Zaterdag 31 mei 2008

Tuin 05-05-2008
5 Mei 2008

Rechts o
p de foto een tv antenne vanuit de zendmast IJsselstein / Lopik
 en op transport gezet naar Drachten

Tuin 05-05-2008
 
Op deze foto hangt er aan de muur een tv antenne vanuit de zendmast van Hoogersmilde

Tuin 05-05-2008

Tuin 05-05-2008

 
Gepost op Dinsdag 5 Mei 2008

Weerstation: Drachten

Weerstation: Drachten

Omschrijving

Alecto WS3000 Weerstation Professional

Specificatie
 • Draadloos weerstation met regen- en windmeter
 • Draadloze buitensensoren op robuuste mast
 • Binnen- en buitentemperatuur
 • Windsnelheid met alarm en regen neerslag
 • Luchtdruk en luchtvochtigheid
 • Weersvoorspellingsfunctie
 • Radiogestuurde klok met datum
 • Gelijktijdige weergave van tijd, datum, binnen- en buitentemperatuur,
 • luchtdruk, luchtvochtigheid binnen en buiten, regenhoeveelheid,
 • windsnelheid, luchtdrukhistorie van laatste 24uur en weersvoorspelling
 • Weergave laagste en hoogste gemeten temperatuur
 • Temperatuurweergave in graden Celsius of graden Fahrenheit
 • Geheugenfunctie en alarm voor temperatuur, luchtvochtigheid,
 • hoeveelheid regen en luchtdruk
 • Displayverlichting
 • Display geschikt voor tafel of wandmontage
 • Werkt op batterijen: indoor 3 x AA (incl.) outdoor 2 x AA (incl.)

  WS-3000     Alecto
   
 • Gepost op 28 februari 2008

  Crocussen zijn dit jaar veel te vroeg en vogels verdwijnen uit ons land. Beide verschijnselen hebben met elkaar te maken. Een vergelijking van appels met peren? Was het maar waar! Klimaatverandering is de oorzaak van zowel te vroege crocussen als verdwijnende vogels. Dat zit zo.

  Drachten / Trisken / Stal
  Drachten / Trisken / Stal / uitzicht vanuit de slaapkamer....

  De eerste crocussen dit jaar zag ik op 20 januari jl., nog niet in volle bloei, maar niettemin stonden ze daar in het grasveld te pronken. Dat is veel te vroeg. Vroeger bloeiden crocussen veel later. Volgens de recent verschenen Klimaatatlas van Europese broedvogels zullen de leefgebieden van deze vogels de komende jaren met 550 km opschuiven naar het noordoosten. Als gevolg hiervan zullen vogelsoorten uit Nederland verdwijnen. Opwarming van de aarde is verantwoordelijk voor beide verschijnselen.

  Crocussen bestaan er in soorten en maten. Ze zijn vooral afkomstig uit landen rond de Middellandse Zee, met name de Balkan en Klein-Azie. Er zijn zo'n tachtig soorten, een derde daarvan bloeit in de herfst. Er zijn zelfs soorten die in de winter bloeien. Maar over die soorten gaat het hier niet, het gaat om de soorten die in het voorjaar bloeien, althans dat plachten ze vroeger te doen.

  Drachten / Trisken / Stal
  Drachten / Trisken / Stal / voor op het voetpad

  Crocussen begonnen in de periode 1975-1988 gemiddeld op 7 maart te bloeien in het park van het KNMI in De Bilt. In de peiode 1988-2002 was dat op 19 februari, een vervroeging van de bloei met ruim twee weken. Crocussen in bloei op 20 januari lijkt een vervroeging met nog eens vier weken, maar hierbij moet aangetekend worden dat ik de bloeiende crocussen in Leiden zag en niet in De Bilt. Leiden heeft ietsje meer dan De Bilt een zeeklimaat. Voorts zag ik op 20 januari de crocussen nog niet in volle bloei. Niettemin is eind januari wel erg vroeg voor bloeiende crocussen.

  De saffraancrocus

  Er zijn bijzondere crocussoorten.

  De saffraancrocus (Crocus sativus) is de producent van de zeer kostbare specerij saffraan. De plant bloei zo'n 8 dagen in de herfst. Als gevolg van de opwarming van de aarde wordt dat steeds later. De saffraancrocus komt in het wild niet meer voor, wel in Afghanistan te alwaar deze crocus wordt verbouwd als alternatief voor de papaver, de producent van opium. De grootste Europese saffraanproducent is Spanje, te alwaar het als specerij wordt gebruikt in de paella.

  De dwergcrocus

  Een andere bijzondere crocus is de dwergcrocus
  (Crocus johanniter).

  Deze groeit in het wild het liefst onder dwergstruiken, hoog in de bergen in de buurt van kleine berghutten. Hij meet niet méér dan een kwart van de crocus die in parken en tuinen in Nederland voorkomt. De dwergcrocus is sinds enige jaren te koop in tuincentra. Hij kan gemakkelijk in de woonkamer gehouden worden. Hierdoor heeft de dwergcrocus geen last van de opwarming van de aarde en blijft hij klein.


  Bron: deberichten punt NL

   

  << 2007 VakantieWeblog 2009 >>

   

  www.vakantieweblog.eu