Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:
   
Huis  
Dakkapel 2009
Inductie koken 2018
Keuken 2011
MapaWall 2018
Pelletkachel 2016
Traprenovatie 2017
Terrasdeuren 2012
Vloer 2015
Waterontharder 2015
   
Buiten  
Garagedeur 2017
Kunststof kozijnen 2018
Kunststof kozijnen 2016
Tuinverbouwing 2016
Tuinverbouwing 2015
Zonnepanelen  
  Mastervolt 600 2013
  Sunny Boy 2012
   
Kerst  
Kerstdorp collectie  
Valkenburg 2017
Valkenburg 2016
Valkenburg 2015
Valkenburg 2014
   
Het weer  
IJzel 2016
Winter 2010
Winter 2009
   
Overige  
Aurich, Opendag 2008
Bosbergtoren 2018
Brocken Harz 2005
Burum 2007
IJsselstein 2018
IJsselstein 2017
IJsselstein 2013
Maansverduistering 2015
Paul de Leeuw 2009
Zonsverduistering 2015
   
  Vakantie Weblog Nieuws 2019
 

<< 2018 VakantieWeblog 2020 >>

 
Gepost op donderdag 12 september 2019
Rondreis Zwitserland: Bettingen, Zürich, Urnäsch, Viznau, Interlaken, Genève.

Vandaag begint onze reis. We gaan met eigen auto op stap, dat gaat vast wel lukken. De auto is vol geladen met koffers en rugzakken. We gingen om 09:00 uur weg. Het was zonnig weer. Hepke begint met rijden. En dan na ongeveer 2 uur rijden neemt Sibbele het over. De reis ging voorspoedig, het is zondag en dus is het lekker rustig op de weg. Na ongeveer 2 uur rijden hebben we een pauze gehad. Het was rond 11:00 uur. Dit was een tankstation langs de weg. Volgens Polarsteps heet dit tankstation (Shell) Haps. Hier hebben we koffie gedronken. Hier hebben we 20 minuten pauze gehad. Koffie en broodjes. Het was inmiddels al wat bewolkt. Daarna ging Sibbele verder voor het vervolg. We waren nog maar net een minuut verder maar daar begon het al te regenen, Onze 1ste bestemming is Parc Hosingen, dit is in Luxemburg. Tijdens onze vervolg richting België werd het telkens slechter. Veel regen onderweg en soms weinig zicht, dus rustig aan. Van België hebben we niet veel gezien. Hoe meer we dichter bij Luxemburg kwamen verbeterde het weer. Uiteindelijk waren we om 14:00 uur bij Parc Hosingen op de weg Um Knupp straat, waar de radiomast staat. Hier aangekomen was het redelijk opgeklaard. Er was wel hoge bewolking maar de punt was te zien van de mast. Hier hebben we uitgebreid gegeten, foto’s gemaakt en van het uitzicht genoten. We zaten hier op 521 meter ten opzichte van NAP, de  zee spiegel. Het was wel fris ! Het was 16 graden. Wel iets anders dan 38 graden vorige week in Drachten. Lees hier het hele verhaal
 

Gepost op maandag  5 augustus 2019
Groeten uit Zwitserland


 
Gepost op zaterdag 15 juni 2019

Fly-drive: Republiek Cyprus: Pafos, Larnaca

Vandaag begint onze reis. We vertrekken om ongeveer 10:20 uur uit Drachten. Onze vlucht is om 14:55 uur. We hebben alles zo goed mogelijk ingepakt en de reis kan beginnen. We rijden eerst natuurlijk naar Schiphol toe waar we onze auto op lang parkeren P3 neerzetten. De reis er naar toe ging prima. De auto geparkeerd en toen even met de bus naar Schiphol toe. Daar moesten we naar vertrekhal 1 om de bagage in te leveren. Daarna moesten we door de douane heen, de scanners waren vernieuwd dus we hoefden niets uit te doen zullen we maar zeggen. We hoefden ook niets meer uit de tas te halen. Alles kon er in 1x doorheen zullen we maar zeggen.

De reis ging goed. Het werd alleen telkens donkerder buiten. We kwamen rond 20:45 lokale tijd aan. Het was toen donker. We konden zo naar buiten lopen en niet door een slurf. Daar aangekomen moesten we onze paspoorten zelf in scannen en er werd een foto van je gemaakt. Dit moest je inleveren bij de douane. Daarna konden we naar onze bagage ophalen. Dit ging voorspoedig allemaal. Onze koffers waren als eerste. Daarna naar de autoverhuur maatschappij Europcar. Daar was het niet druk. We waren gelijk aan de buurt. We hebben een kleine upgrade gedaan i.v.m. dat we nu een automaat hebben en niet eentje met handschakeling. Je moet ook links rijden, dus een automaat is handig. Toen dit klaar was gingen we de auto ophalen. Het was er niet zo druk dus dat liep voorspoedig. We hebben de auto even gecontroleerd op beschadigingen. Er waren een aantal. Hij heeft ze genoteerd en wij moeten dit morgen ook nog een keertje doen. En als we wat vinden dan moeten we dat doorbellen. Toen begon de reis naar het hotel toe. Alles even inschakelen, TomTom en even snel de auto verkennen. Daarna vertrokken we. Lees het hele verhaal hier Cyprus 2019


 

Gepost op dinsdag 28 mei 2019
Groeten uit Cyprus


 

Gepost op zondag 28 april 2019

Rondreis: Zwitserland, via Luxemburg en via Duitsland terug..

We gaan dit jaar ook met eigen auto op vakantie, naar Zwitserland. Hier gaan we verschillende bergen op met bergtrein, kabelbaan en auto waar we naar grote hoogte stijgen en van het uitzicht genieten... We gaan via Luxemburg waar we in Dudelange overnachten en vervolgens door rijden naar onze eerste bestemming in Zwitserland, Bettingen (St. Chrischona)

Als we weer terug zijn in Nederland zullen we ons reisverslag weer openbaar gaan maken op de vakantie weblog met o.a. veel foto's. Tot dan !

 
Gepost op zaterdag 6 april 2019
Aanbouw tuinhuisje werkzaamheden door Dick Zuidema Timmerwerken!!

Dick Zuidema Timmerwerken

Al sinds 2000 bouwen wij tuinhuisjes, garages, carports, paardenboxen en meer. Ook onderhoudswerk en verbouwingen komen vaak op ons pad. Door deze jarenlange ervaring en kennis zijn we in staat om voor iedereen een passende oplossing te bieden.

Werkplaats: prefab
Voor uw project wordt een groot deel van de voorbereiding in onze werkplaats gedaan. Ramen, kozijnen en deuren worden hier op maat gemaakt zodat ze terplekke direct geplaatst kunnen worden. Voor kleine tot middelgrote houtbouwproducten streven er naar om zoveel mogelijk klaar te hebben zodat de plaatsing in 1 of dagen gereed is.

Eigen ontwerp.
Heeft u een duidelijk idee hoe u het wilt hebben? Voor een vrijblijvende prijsindicatie kunt u de tekening of schets aan ons mailen. Wij zullen dan zo snel mogelijk er voor zorgen dat u een duidelijke offerte krijgt.


beginstadium...


Dag 1:  22-3-2019


maandag 1 april 2019


Het eindresultaat zaterdag 6 april 2019...
 

Gepost op zaterdag 12 januari 2019
Vakantie 2019 / Fly-drive: Republiek Cyprus

Paphos, (vliegveld) Lanarca en terug via Kouklia naar Paphos, (vliegveld)

Cyprus ligt helemaal in het oosten van de middellandse zee, ongeveer 70 km. ten zuiden van Turkije en 100 km. ten westen van Syrië. Cyprus mag niet ontbreken in de Griekse Gids, omdat het van oudsher zeer verbonden is met Griekenland. Het heeft, ondanks 3500 jaar vreemde overheersing altijd zijn Griekse identiteit behouden. Het is een klein land, maar wel het op twee na grootste eiland van de Middellandse zee. Cyprus is sinds 2004 lid van de Europese Unie en sinds 2008 is de Euro wettelijk betaalmiddel op het eiland. Het is een bijzonder en veelzijdig eiland met een grote variatie aan attracties. Het biedt comfortabele strandhotels gezellige badplaatsen naast ongerepte landstreken en interessante culturele bezienswaardigheden.

Het eiland Cyprus is één van de meest zonzekere bestemmingen van Europa en een prachtig eiland om te bezoeken. Toch wordt het land jaarlijks door slechts enkele tienduizenden Nederlandse toeristen bezocht, terwijl nabijgelegen landen als Turkije en Griekenland een veelvoud hiervan mogen verwelkomen.
 

Gepost op dinsdag 1 januari 2019
 

 

<< 2018 VakantieWeblog 2020 >>

 

www.vakantieweblog.eu