Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:
   
Huis  
Dakkapel 2009
Inductie koken 2018
Keuken 2011
MapaWall 2018
Pelletkachel 2016
Traprenovatie 2017
Terrasdeuren 2012
Vloer 2015
Waterontharder 2015
   
Buiten  
Garagedeur 2017
Kunststof kozijnen 2018
Kunststof kozijnen 2016
Tuinverbouwing 2016
Tuinverbouwing 2015
Zonnepanelen  
  Mastervolt 600 2013
  Sunny Boy 2012
     
Kerst  
Kerstdorp Collectie  
   
Valkenburg 2019
Valkenburg 2017
Valkenburg 2016
Valkenburg 2015
Valkenburg 2014
   
Het weer  
Storm Ciara 2020
IJzel 2016
Winter 2010
Winter 2009
   
Overige  
Limburg 2020
Bosbergtoren 2018
IJsselstein 2018
IJsselstein 2017
Zonsverduistering 2015
Maansverduistering 2015
IJsselstein 2013
Paul de Leeuw 2009
Aurich, Opendag 2008
Burum 2007
Brocken Harz 2005
  Vakantie Weblog Nieuws 2020
 

<< 2019 VakantieWeblog 2021 >>

 
Gepost op donderdag 13 augustus 2020
Weerrecord: Voor het eerst zeven dagen achtereen tropisch in De Bilt

In De Bilt is het vandaag voor de zevende dag op rij 30 graden geworden. Daarmee is een uniek record gebroken, zegt Weerplaza. Niet eerder was het een week lang zo warm bij het officiŽle meetstation in De Bilt.

De afgelopen dagen zijn in het hele land al warmterecords gebroken. Tot vandaag stond het record op zes dagen tropische warmte in De Bilt; dat was in 1941 en 1975 het geval.

In Maastricht werd het in 1975 zelfs vijftien dagen achtereen tropisch. "Dit jaar zullen we hier waarschijnlijk niet aan komen. Op 5 augustus werd het voor het eerst 30 graden in Maastricht en zoals het er nu uit ziet, houdt dit tot vrijdag aan. Dan zakt de temperatuur weer onder deze tropische waarde. Dit jaar komen we dus niet verder dan tien dagen tropische warmte in Maastricht", zegt meteoroloog L.eon Saris van Weerplaza.
meer op  de weerblog, Weerplaza

Morgen wordt het nog eenmaal tropisch warm in De Bilt, waardoor het dan acht dagen achter elkaar tropisch is. En dan wordt dus opnieuw een record gebroken. bron nos.nl


foto ANP/2020
 

Gepost op zondag 9 augustus 2020
Limburg-Valkenburg

Zaterdagmorgen vertrokken we om 8:00 uur. We gaan naar Limburg voor een overnachting in Urmond. Route was: Roermond, Valkenburg, Eys, Vaalsberg en dan naar Urmond. Zondagmorgen gingen we via Arnhem terug naar Drachten.

Dit wekend geld code oranje voor zuiden en zuidoosten, het wordt bloed heet dus!!

Valkenburg

Op de Vaalserberg ligt het hoogste punt van Nederland


Hoogste punt Nederland 322,5 meter boven A.P.

De Vaalserberg is de belangrijkste toeristische trekpleister van Vaals. Op de Vaalserberg bij Vaals ligt het  Drielandenpunt, het doolhof, een speeltuin, een uitkijktoren, een restaurant en heel veel terrasjes.

Les Trois Bornes of het Drielandenpunt is de naam van het punt waar BelgiŽ, Nederland en Duitsland samenkomen, gelegen bij grenspaal 193 met daarop de 3 letters B, D en NL. Het punt ligt vlak bij de Boudewijntoren. Deze toren van 50 meter hoog torent koninklijk uit boven het lieflijke landschap. De lift met glazen wanden brengt u in enkele seconden naar een plateau vanwaar u een uniek uitzicht hebt over drie aangrenzende landen. Naast deze politieke bijzonderheid is dit punt ook het hoogste punt van Nederland. In de aanpalende bossen zijn diverse mooie wandelroutes aangelegd. Klik hier voor meer informatie


Kaartje gekocht en met de lift naar boven.


BelgiŽ - Duitsland - Nederland


Urmond, Hotel van de Valk


Zaterdagavond, zonsondergang bij 36 graden !!
 

Gepost op donderdag 6 augustus 2020

Pyramide van Austerlitz

Dagje uit: Kampen, Nuspeet, Woudenberg, Markelo en de boerencamping in Empe

Woensdagochtend vertrokken we uit Drachten. We gaan eerst naar Kampen om daar een lokale radiomast op de foto te zetten voor de radio/tv site. Onze eindbestemming is de boerencamping in Empe waar pa en ma staan met de caravan. Daar hebben we koffie gehad en het avondeten genuttigd, hierna gingen we weer naar huis.

Woudenberg

De Pyramide van Austerlitz is een 17 meter hoge piramide van aarde, in 1804 gebouwd door napoleontische soldaten op de Botterstop, een van de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug, in de gemeente Woudenberg. Boven op de piramide staat een stenen obelisk uit 1894.

Geschiedenis

In 1876 kocht Anna Alida Stoop, douairiŤre A.J. de Beaufort, de Pyramide met herberg en grond. De uitspanning was toen verhuurd aan Dirk van Kolfschoten, wiens nazaten de uitspanning nog steeds pachten. Door het toenemend toerisme werd de uitspanning gestaag uitgebreid met diverse gebouwen, een groot terras en een overdekte miniatuur autobaan. De ďPyramide van AusterlitzĒ werd een begrip en bij hele generaties een verplicht nummer bij schoolreisjes. Lees het hele verhaal verder op de website de Pyramide van Austerlitz

Hieronder een aantal foto's


We moeten even in de rij staan, i.v.m. het coronavirus!


We kunnen de Gerbrandytoren zien, deze staat in IJsselstein! op een afstand van ca. 28 kilometer
De beklimming is het tijd voor koffie met wat lekkers erbij...
 

Gepost op maandag 18 mei 2020

Vakantie Canarische Eilanden, Tenerife

Vandaag 18 mei 2020 zouden we eigenlijk op vakantie gaan naar Spanje, Canarische Eilanden. Naar Tenerife maar in verband met het Coronavirus gaat dat niet door.

Kortom we blijven thuis, Tuinerife !!!

Bericht van Transavia:

Het coronavirus (COVID-19) houdt de hele wereld in zijn greep. We ondervinden nu allemaal de gevolgen en weten niet hoe lang deze situatie duurt.

Annulering alle vluchten t/m 3 juni

We hebben besloten om alle vluchten van en naar Nederland t/m 3 juni te annuleren. Deze periode hebben we verlengd vanwege de voortdurende maatregelen in Nederland en op onze bestemmingen. Met deze verlenging willen we onze passagiers duidelijkheid bieden over hun vlucht.

Als jouw vlucht wordt geannuleerd, krijg je een voucher om een nieuwe vlucht te boeken. De hoofdboeker ontvangt hierover binnen 2 weken een e-mail.

Is je heenvlucht voor 4 juni en je terugvlucht daarna, dan wordt je hele boeking geannuleerd.

RepatriŽringsvluchten

We voeren nog wel repatriŽringsvluchten uit in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ben je nog in het buitenland en wil je naar Nederland, kijk dan op de website van Bijzondere Bijstand Buitenland voor antwoord op veelgestelde vragen.

Reisadvies

Er wordt geadviseerd niet naar het buitenland te reizen. Veel landen hebben inmiddels hun grenzen gesloten voor buitenlanders.

Coronavirus in Nederland

De Nederlandse maatregelen: basisregels voor iedereen

Was uw handen. 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen. Voordat u naar buiten gaat, als u weer thuis komt, als u uw neus heeft gesnoten, natuurlijk voor het eten en nadat u naar de wc bent geweest. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna uw handen. Schud geen handen. Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen. Dit geldt voor iedereen op straat, in winkels en op het werk als u een vitale functie heeft. Maar niet thuis en ook niet op straat als het mensen zijn uit uw gezin of huishouden. Door 1,5 meter afstand te houden is de kans kleiner dat mensen elkaar besmetten. Werk zoveel mogelijk thuis. Vermijd drukte. Als u ziet dat het lastig wordt om 1,5 meter afstand te houden: ga weg. Blijf in de buurt van huis. Reis zo veel mogelijk lopend of met de fiets. Gebruik het openbaar vervoer alleen als het echt niet anders kan. Waar thuiswerken niet mogelijk is, spreiden werkgevers de werktijden. Website:
RIVM Actueel
 

Gepost op zondag 9 februari 2020

Eerste Nederlandse storm met naam Ciara

Rond middernacht trekt de storm Ciara langzaam weg uit Nederland. Alleen in het zuidoosten geldt nog enige tijd code oranje, met buien en lokaal zeer zware windstoten. Ook morgenvroeg wordt door de nasleep van storm Ciara nog onstuimig weer verwacht. De ANWB en Rijkswaterstaat verwachten daardoor een zware spits.

Rijkswaterstaat laat vannacht de verlichting bij snelwegen overal aan. Zo kunnen mensen beter zien of er takken of andere zaken op de weg liggen.

Volgens de NS is de situatie op het spoor ondanks een reeks incidenten op dit moment "goed beheersbaar". De spoorwegen verwachten wel dat de gevolgen van de storm op de rails morgen ook nog merkbaar zullen zijn.

Veel schades
Ciara, de eerste storm van 2020, heeft, hoewel er geen grote maatschappelijke ontwrichting is geweest, op veel plekken schade veroorzaakt. Bomen zijn uit de grond gerukt, op sommige plekken begaven daken van gebouwen het of zijn gevels ingestort. Verzekeraar Interpolis heeft inmiddels bijna 600 schademeldingen binnengekregen. [NOS]

Frysl‚n
heeft zondag te maken met storm. De storm heeft zelfs een naam: Ciara. Het KNMI geeft tussen 15.00 en 22.00 uur code oranje af, wat betekent dat er 'kans op gevaarlijk weer' is. In het noordwesten komen windstoten van meer dan 120 km/u voor.

  • Op Vlieland is een windstoot van 129 kilometer per uur gemeten
  • Op verschillende plaatsen in de provincie liggen bomen over de weg en op huizen
  • Schademeldingen komen vooral vanaf de eilanden
  • Vervoersdiensten hebben hun dienstregelingen aangepast

18:00 uur: Extreme metingen voor onze kust

Op het koufront worden forse windstoten gemeten boven de Noordzee, net ten westen van onze kust. Meldingen van 130 tot 140 km/u. Het fenijn van storm Ciara zit duidelijk in de staart. We houden het front dus goed in de gaten.

16:40 uur ANWBverkeer
waarschuwt niet de weg op te gaan, storm nog niet op hoogtepunt

Ga niet de weg op als dat niet strikt noodzakelijk is. We krijgen veel meldingen over afgewaaide takken en omgevallen bomen. Het hoogtepunt van de storm is vanavond tussen 18.00 en 00.00 uur. Rijden met een aanhanger of (lege) vrachtwagen is vanzelfsprekend uit den boze.


Windkracht 11 gemeten: code oranje van kracht in heel Nederland

15:36 uur Gevel in De Falom

15:30 uur: Zuidwesterstorm, vanmiddag en in de avond zeer zware windstoten

Later vanmiddag gaat het van het westen uit regenen. Langs de noordwestkust staat al een (zware) zuidwesterstorm, 9-10 Bft. Daar komen ook al zeer zware windstoten van 100-120 km/uur voor. Boven land is de wind krachtig tot hard, 6-7 Bft, en zijn er zware windstoten van 75-100 km/uur. Vanmiddag breiden de zeer zware windstoten van 100-120 km/uur zich langzaam uit richting Friesland, Flevoland en Zuid-Holland en kan het op meerdere plaatsen langs de kust stormen.

Vanavond kunnen ook landinwaarts zeer zware windstoten voorkomen, vooral tijdens de passage van een gebied met stevige buien. Bij de buien is er kans op onweer en hagel. Later in de avond en in de nacht naar maandag neemt de wind van het noordwesten uit iets af, maar zware windstoten van 75-100 km/uur blijven geregeld voorkomen. De maximumtemperatuur bedraagt vandaag ca. 11įC.

14:30 uur: Hoogtepunt van de storm begint nu

Al enige uren waait het stevig in ons land, maar het echte hoogtepunt begint nu. Vanuit het westen trekt een warmtefront oostwaarts over ons land. In de nog zachtere lucht is de wind sterker, omdat deze zachte lucht ook onstabiel van opbouw is. De komende uren neemt vanuit het westen de wind verder toe naar uiteindelijk de hoogste windsnelheden in de namiddag en vroege avond.

Nadat het warmtefront de Wadden passeerde nam op Vlieland de wind toe naar 11 Bft met windstoten rond 130 km/uur. De windtoename achter het warmtefront zal op meer plaatsen goed te merken zijn de komende uren.

14:00 uur: 'Zwaarder dan verwacht'

Storm Ciara is zwaarder dan verwacht, meldt Weeronline. Op de Noordzee wordt nu op verschillende plaatsen windkracht 11 gemeten, terwijl van tevoren werd uitgegaan van windkracht 9 of 10.

Op de Waddeneilanden is al windkracht 10 gemeten. Daar en in Noord-Holland is code oranje van kracht. Die waarschuwing is ook voor andere regio's vervroegd. Kijk op de site van het KNMI naar de actuele stand.

12:30 uur: Texel zware storm, windstoten 120+ km/uur

De wind neemt steeds verder in kracht toe. Op dit moment zijn Texel en Vlieland koploper met beide ruim 10Bft en windstoten tegen 130 km/uur! Ook de meldingen wat betreft stormschade komen alsmaar vaker binnen. Het hoogtepunt van de storm zal weldra beginnen en duren tot in de tweede helft van de avond.

Op Texel is windkracht 10 gemeten, oftewel zware storm. Wanneer dit een uur aanhoudt, wordt officieel gesproken van zware storm in ons land. Wanneer het zo ver is, is het voor het eerst sinds 18 januari 2018.

Op Texel zijn tot nu toe ook de hoogste windsnelheden gemeten. De maximale windstoot tot nu toe is 121 km/uur. De komende uren zullen windstoten van dit kaliber vaker gaan voorkomen.
bron weerplaza

12:10 uur Buienradar

Het gaat erg hard met de wind! Op Texel staat zelfs windkracht 10 en is een schuiver gemeten van 121 km/u ! De wind neemt nog verder toe. bron: Buienradar

11:30 uur: NOS Teletekst

11:20 uur: Wat te doen bij stormschade?

Vandaag komt ongetwijfeld stormschade voor. Uiteraard moet je altijd handelen naar eigen veiligheid. Soms is het noodzakelijk om hulpnummer 112 te bellen, maar niet altijd. Dit plaatje geeft een mooi overzicht wanneer welke instantie gebeld kan of moet worden.

11:10 uur: Noordzee zware storm

Op steeds meer plaatsen langs onze kust bereikt de wind stormkracht. Boven de Noordzee is inmiddels sprake van zware storm, 10 Bft. Wanneer aan de kust een uur lang zware storm wordt gemeten, is dat voor het eerst sinds 18 januari 2018.

Eerste Nederlandse storm met naam

Ciara is de eerste storm die in Nederland een naam krijgt. Het KNMI sloot zich vorig jaar in september aan bij het Europese alarmsysteem dat die naamgeving regelt, maar de twee stormen die daarna actief waren - Atiya en Brendan - hebben Nederland nooit bereikt.

Een storm krijgt een naam als het KNMI er code oranje of rood voor heeft afgegeven. Uit onderzoek blijkt dat mensen door zo'n naam sneller onthouden wat er gaande is.


Vandaag krijgen we te maken met storm Ciara. De storm zelf trekt via Schotland naar het zuiden van Noorwegen. Ver weg van ons land zal je denken, maar het bijbehorend windveld is zo groot dat ook wij ermee te maken krijgen. bron weerplaza

Code oranje

In het hele land geldt vanmiddag code oranje vanwege storm Ciara. Vanwege de verwachte zware windstoten zijn sportwedstrijden en evenementen afgelast. In de ochtend kan het al hard gaan waaien, met windstoten tot 100 kilometer per uur. In de loop van de middag neemt de wind verder toe, met zeer zware windstoten. Het gaat ook flink regenen, met kans op onweer en hagel.


 

Gepost op maandag 20 januari 2020

Vakantie, Canarische Eilanden: Tenerife

Op vakantie !

De Canarische Eilanden zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. De zeven grote en een zestal kleinere eilanden vormen samen een van de zeventien autonome regio's van Spanje.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland ligt ongeveer 400 km van de kust van Marokko en de Westelijke Sahara en is met bijna 900.000 mensen het eiland met de meeste inwoners van Spanje. Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter meteen de hoogste berg van het grondgebied van Spanje is.

Als we terug zijn kun je het allemaal weer lezen en bekijken op deze site !


 

Gepost op zaterdag 4 januari 2020

Kerstdorp 2019/2020

Laat u meeslepen in de wondere wereld van de verlichte dorpjes

Kerstdorpen worden in Nederland steeds populairder, tuincentrums als Intratuin en Groenrijk spelen daar de afgelopen jaren goed op in. Wanneer u op de afdeling komt waar de kerstdorpen staan uitgestald lijkt het alsof u in een andere wereld komt. Er zijn verschillende eilanden waarop de miniatuurdorpen met kersthuisjes, figuurtjes, dieren en andere accessoires op zijn uitgestald op mooie landschappen met bergen en bomen. Op de eilanden staan kerstdorpen van merken zoals Dickensville, Lemax en Luville maar ook de eigen merken van de tuincentrums staan uitgestald. Dickensville heeft een groot assortiment aan miniatuurhuisjes en accessoires die met de Friese Elfstedentocht te maken hebben. Wanneer u thuis een kerstdorp wilt opzetten is het erg leuk om ideeŽn op te doen in een tuincentrum. Een miniatuurdorpje kan ook op een vensterbank of dienblad gemaakt worden; met kunstsneeuw, miniatuurhuisjes en accessoires komt u al een heel eind.

GeÔnspireerd door sfeervolle tuincentrums in kerstsfeer zijn wij op het idee opgekomen van dat kunnen wij ook wel! Sinds dien hebben we elk jaar rond de kerstdagen een kerstdorp met verlichte dorpjes en de vele figurines die het kerstdorp compleet maken!

Onze collectie bestaat hoofdzakelijk uit de merken Luville, Dickensville, Lemax en van de Intratuin!. Om alles compleet af temaken heeft My Village veel decoratiemateriaal, zoals mos, steentjes, zand ect.....

Bekijk hieronder het Youtube filmpje die we hebben gemaakt.

 

 
Gepost op woensdag 1 januari 2020
Gelukkig Nieuwjaar

 

<< 2019 VakantieWeblog 2021 >>

 

www.vakantieweblog.eu