http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie

Thailand Algemeen
Bangkok
Route
Trektocht
Foto's
Route vakantie

Hieronder volgt een beschrijving van de verschillende plaatsen met de excursiemogelijkheden. Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het programma in overleg met de groep ingevuld worden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen!Wij hebben gekozen voor een
23 daagse rondreis door Thailand :

Dag 1   Vlucht naar Bangkok
Dag 2   's Middags aankomst Bangkok
Dag 3   Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok word je opgewacht door de reisbegeleider. Busjes brengen je vervolgens naar het hotel, dat centraal gelegen is in de wijk Banglumpoo. Het is voorzien van airconditioning. De Wat Phra Keo en het Grand Palace, het nationaal museum, de Royal Barges en de Wat Arun zijn gemakkelijk te voet bereikbaar. Een tocht per longtail-boot over de klongs (kanalen) van Bangkok is zeker de moeite waard. Je komt dan op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen. Andere delen van Bangkok, zoals het drukke maar gezellige China Town of het grote winkelcentrum Siam Square, kun je op vele manieren bereiken. Met de stadsbus, de Chao Phya Express River Taxi, de gewone taxi of met de typisch Thaise driewielertaxi: de tuk tuk. Spreek bij deze twee laatste mogelijkheden van tevoren de prijs af!

Dag 4   Via Nakhon Pathom en Damnern Saduak naar Kanchana buri / River Kwai
Dag 5   River Kwai


Kanchana buri / River Kwai

We vertrekken al vroeg per bus uit Bangkok naar de chedi van Nakhon Pathom, het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld en de oudste chedi van Thailand. Vervolgens naar de drijvende markt van Damnern Saduak. Hiervandaan vertrekken we naar Kanchanaburi, waar we de beruchte 'Bridge on the River Kwai' zullen zien. Daar zullen we natuurlijk ook de begraafplaats en het JEATH-museum bezoeken. Dit museum bestaat uit nagemaakte barakken waarin men foto's, schilderijen en krantenknipsels uit WO II heeft opgehangen.

Vanuit Kanchanaburi gaan we met busjes naar de plaats waar het laatste deel van de tocht van vandaag begint, de boottocht naar onze overnachtingsplaats voor twee nachten: de 'Jungle Rafts'. Dit zijn op bamboevlotten gebouwde bungalows. Je kunt hier heerlijk uitrusten of een bezoek brengen aan de Keang Lawa grotten.

Dag 6    Via Ayutthaya naar Khao Yai
Dag 7    Khao Yai Nationaal Park
Dag 8    Via Phimai naar Khon Kaen

Op deze reisdag gaan we eerst per boot en bus naar Nam Tok waar we -indien mogelijk- op de trein stappen naar Kanchanaburi over de beroemde Birma-spoorlijn. Vanuit Kanchanaburi rijden we naar Ayutthaya, één van de vroegere hoofdsteden van Thailand. Hiervan resteren nog talrijke tempels. De andere twee reizen vervolgen de route op de zesde dag naar Khao Yai National Park. Dit is het oudste Nationaal Park van Thailand. We logeren in comfortabele bungalows aan de rand van het park, door velen het fraaiste van Azië genoemd. Hier kun je nog vele dieren in het wild aantreffen: olifanten, tijgers, herten, allerlei soorten apen en vogels. Je kunt hier schitterende wandelingen maken door de jungle en langs een waterval. Voor de liefhebbers bestaat ook de mogelijkheid een grot te bezoeken die het tehuis vormt voor talloze vleermuizen. Houd er wel rekening mee dat je goede schoenen bij je hebt, aangezien de grond soms drassig is. Onderweg naar Khon Kaen wordt de tijd genomen om een bezoek te brengen aan het beroemde heiligdom bij Phimai, een prachtig voorbeeld van klassieke Khmer-architectuur. Khon Kaen zelf is een middelgrote studentenstad met veel restaurantjes en uitgaansgelegenheden.

Dag 9      Van Khon Kaen naar Khao Kho
Dag 10
    Van Khao Kho naar Sukhothai
Dag 11
    Sukhothai

Een prachtige rit door de bergen voert je tijdens de 23-daagse reis vanuit Khon Kaen naar Sukhothai. Om de lange tocht met prachtige uitzichten te onderbreken wordt een overnachting gemaakt in Khao Kho. We verblijven hier in een eenvoudig, maar typerend Thais guesthouse. Een lange tocht brengt je de volgende dag naar Sukhothai. Onderweg stoppen we in de plaats Phitsanulok, waar een bezoek aan een fabriekje van boeddhabeeldjes zeer zeker de moeite waard is. Sukhothai zelf was van 1238 tot 1350 de hoofdstad van Thailand. Het heeft een imposant complex van tempels, die over een groot terrein zijn verspreid.

Dag 12    Aankomst Chiang Mai in de middag
Dag 13    Chiang Mai
Dag 14    Trekking
Dag 15    Trekking
Dag 16    Trekkng, terug in Chiang Mai in de middag
 Alle drie Thailandreizen brengen een bezoek aan Chiang Mai. De 23-daagse en de 27-daagse volgen na aankomst in Chiang Mai dezelfde route, waarbij tijd is ingepland om een trekking te maken, die vanuit deze stad wordt georganiseerd. De stad ligt aan de voet van de berg Doi Suthep (1685 m hoog) en aan de rivier de Ping. De fiets is hèt vervoermiddel bij uitstek om de vele tempels te bezoeken die deze stad rijk is, zoals Wat Phra Sing en de Wat Chedi Luang. In de buitenwijken kun je de vaklieden bewonderen die zijde weven, lakdozen en parasols maken, zilver smeden en hout bewerken. Op de avondmarkt is het een drukte van belang en zijn de meest uiteenlopende souvenirs te verkrijgen. Breng ook een bezoek aan het buitenverblijf van de koninklijke familie. De driedaagse trektocht (twee nachten) begint met een rit in een truck vanuit Chiang Mai naar het punt vanwaar we te voet verder gaan. Onderweg kan er gestopt worden bij een fraaie waterval waar je, als er genoeg water is, ook kunt zwemmen. Iedereen met een redelijke conditie kan de trektocht maken. Per dag lopen we niet langer dan 4 tot 5 uur en er worden regelmatig pauzes ingelast. Zorg dat je schoenen met een goed profiel bij je hebt, want het kan nog wel eens glad of drassig zijn. Ook wordt een gedeelte per olifant afgelegd en een deel met vlotten over de rivier stroomafwaarts gevaren. Tijdens de tocht draag je zelf een klein deel van je bagage. De rest kan in het hotel achtergelaten worden. We overnachten in de zeer eenvoudige huizen van de lokale bevolking (neem een eigen handdoek mee!). Een ervaren gids begeleidt de groep en zorgt voor de maaltijden. Na twee overnachtingen keren we terug naar Chiang Mai.

Dag 17    Chiang Mai, nachttrein naar Bangkok
Dag 18
    Busreis Bangkok - Koh Samed
Dag 19    Koh Samed
Dag 20    Koh Samed
Dag 21    Koh Samed
Dag 22    Terug naar Bangkok, 's avonds vlucht naar Amsterdam
Dag 23    Aankomst in Amsterdam

Met de nachttrein, waarin we slaapplaatsen gereserveerd hebben, reizen we in ongeveer 16 uur van Chiang Mai naar Bangkok, vanwaar minibusjes en uiteindelijk een boot ons naar Koh Samed brengt. Op het prachtige strand kun je de laatste dagen uitrusten van de reis. Als je nog energie over hebt, zijn er volop mogelijkheden voor wandelingen of fietstochten over het eiland. Daarnaast is het natuurlijk zeer zeker de moeite waard om een boottocht te maken en de verschillende omringende eilandjes en al snorkelend verbazingwekkend mooie koralen te bekijken. Na de terugreis naar Bangkok vertrek je naar het vliegveld voor de vlucht naar Amsterdam, waar je de volgende ochtend aankomt.
 


www.vakantieweblog.eu