http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

MaleisiŽ Algemeen
Reisverslag
Foto's

    Hoogtepunten

KL-tower
De Petronas Towers
Genting Highlands
Gunung Ulu Kali
De Penang Hill
De Kek Lok Si
Gunung Raya
Crocodile Farm
Gunung Machinchang
Underwater World

 

Petronas Twin Towers

De Petronas Towers behoren met hun 452 m tot  de hoogste gebouwen ter wereld. Het World Financial Centre in Shanghai steekt sinds kort de Petronas Towers naar de kroon. Ook de KL-Tower in Kuala Lumpur is net iets hoger, want deze staat op een hogere heuvel en reikt met zijn mast net boven de Petronas Towers uit.

De twee torens zijn verbonden door een loopbrug. Dit is tevens de plek, waar we kunnen komen, als we de torens bezoeken. Op deze verdieping bevindt zich ook een restaurant. Wanneer je de torens bezoekt, moet je omstreeks 10 uur de gratis kaartjes afhalen, beneden in het gebouw. Op deze kaartjes staat precies de tijd, wanneer je bij de lift onderin (kelder) het gebouw wordt verwacht. De lift  gaat snel en op de loopbrug moet je snel je foto's schieten, want je mag niet lang blijven. De lift brengt weer andere bezoekers en jij moet met die lift weer naar beneden.

Jammer dat je niet langer mag blijven, want het uitzicht is adembenemend. Toch is het bezoek zeker de moeite waard. Je mag het niet missen. Het gebouw is overal vanuit de stad te zien en wanneer je in "Golden Triangle" logeert, kun je deze gemakkelijk te voet bereiken.

Het gebouw heeft 32.000 ramen, die een totale oppervlakte hebben van 77.000 m2. De ramen moeten natuurlijk gewassen worden. Ze zijn niet zelf-reinigend, zoals veel ander hoge gebouwen. Het zemen wordt gedaan met een kraan, die vanuit de top naar beneden wordt gelaten. De bakken van waaruit de mensen de ramen zemen, worden "gondola's" genoemd. De twee torens hebben in totaal 11 gondola's. Elke dag doen de glazenwassers acht verdiepingen. Het duurt 5 maanden om de hele toren te zemen. Dus de toren wordt 2x per jaar gedaan. Regen en wind zijn de grootste spelbrekers voor de glazenwassers.


Wetenswaardigheden van de Petronas Twin Towers:
   
Aantal verdiepingen 88
Hoogte 452 meter boven het niveau van de straat.
Aantal liften 29 dubbeldecks in iedere toren
Locatie van de luchtbrug Op de verdiepingen 41 en 42
Lengte van de luchtbrug 58,4 meter
Hoogte van de luchtbrug 170 meter boven de straat
Aantal roltrappen 10 in elke toren
Roestvrij staal 65.000 m2
Aantal ramen 32.000
Vensterglas 77.000 m2
Staal 36.910 ton aan balken, spanten en versterkingen
Beton 160.000 m3
Ontwerp Cesar Pelli & Associates (USA) i.s.m KLCC architecten
Datum van oplevering 1997

Aan de voet van de Petronas Towers bevindt zich het chique winkelcentrum "Suria KLCC". Er zijn trendy winkels van Armani, Gucci, Hermes, Boss, Chopard en Timberland. Op de bovenste van de zes verdiepingen bevindt zich een klein museum van de Petronas Oliemaatschappij. Dit is de Nationale trots.

Wanneer je een auto in MaleisiŽ huurt, zie je uiteraard ook Petronas benzinestations  langs de weg. Natuurlijk zul je hier wel eens tanken. Verder zijn er in de Petronas Towers ook een bioscoop, concertzaal, conferentiezaal en een gebedsruimte voor de moslims. Het gebouw is ontworpen door Cesar Pelli en heeft door zijn  rondingen een islamitische invloed. Het heeft 88 verdiepingen en voor de bouw is veel staal en glas gebruikt. De wolkenkrabber heeft 32.000 ramen en wordt gebruikt voor kantoorruimte.


Zaterdag 5 Januari

   
   

Als je over de loopbrug wilt moet je vroeg op staan, we stonden er om 07:15 uur! achteraan in de eerste rij en tegen negen uur mochten de eerste mensen naar binnen.


Loopbrug: Jammer dat je niet langer mag blijven, want het uitzicht is adembenemend. Toch is het bezoek zeker de moeite waard. Je mag het niet missen.


De loopbrug


 

   

www.vakantieweblog.eu