http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

MaleisiŽ Algemeen
Reisverslag
Foto's

    Hoogtepunten

KL-tower
De Petronas Towers
Genting Highlands
Gunung Ulu Kali
De Penang Hill
De Kek Lok Si
Gunung Raya
Crocodile Farm
Gunung Machinchang
Underwater World

Penang Hill
 



 

Penang Hill (Bukit Bendera) is een 735 meter hoge berg (hoogste punt op 830 meter) waar je door middel van een treintje naar boven kunt gaan. De berg ligt ongeveer 6 kilometer vanaf Georgetown. Elke 15 minuten vertrekt de trein naar de top (of naar beneden), de rit duurt ongeveer 30 minuten, een ticket kost RM4. Het beste moment om de trein te nemen is doordeweeks en vroeg op de dag. Vooral in het weekend en op feestdagen kunnen de wachttijden enorm oplopen. De trein rijdt doordeweeks dagelijks tussen 06:30 en 21:30 en tussen 06:30 en 23:45 in het weekend.

De trein is oorspronkelijk niet gemaakt voor het vervoer van toeristen, maar om goederen naar boven te brengen, bestemd voor de bewoners daar. Bovenaan de berg kun je prima wandelen en heb je mooie uitkijkpunten, de hoofdstad ligt prachtig aan je voeten. Een bezoek in de avond is ook de moeite waard, Georgetown is dan prachtig opgelicht. Bij het Bellevue hotel kun je eventueel wat eten of drinken, dit kan echter ook bij de paar hawkers op de bergtop. Tip: Geef de apen geen voedsel, hierdoor verandert hun eetpatroon, en dit leidt tot agressief gedrag naar toeristen.

Omdat je ruim 700 meter boven zeeniveau bent, is het er aanzienlijk koeler, waardoor het een prima locatie is om de hitte even te ontvluchten. Op Penang Hill heb je tevens diverse wandelroutes voor de geoefende en minder geoefende wandelaar. Je kunt ook vanaf de Botanic Gardens naar Penang Hill wandelen. Deze wandeltocht van 5 kilometer duurt ongeveer 2 uur. Zorg ervoor dat je goede wandelschoenen en kleren bij je hebt, en neem altijd voldoende water mee. Bovenaan Penang Hill vind je nog een leuke attractie; de Canopy Walk.
 

   


 
   

Penang Hill: Uitzicht op George town


Hindo tempel
 

Hindo tempel
 
 

www.vakantieweblog.eu