http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

Maleisië Algemeen
Reisverslag
Foto's

    Hoogtepunten

KL-tower
De Petronas Towers
Genting Highlands
Gunung Ulu Kali
De Penang Hill
De Kek Lok Si
Gunung Raya
Crocodile Farm
Gunung Machinchang
Underwater World

De Kek Lok Si

De Kek Lok Si temple (Temple of Supreme Bliss) is de grootste boeddhistische tempel van Penang en zelfs van heel Maleisië. De tempel ligt even buiten Georgetown bij het dorpje Air Itam, ongeveer 7 kilometer vanaf het centrum van de stad. De bouw van de tempel begon in 1883, en nog steeds is de tempel niet helemaal gereed. Het complex bevat meerdere tempels, klokkentorens, gebedszalen, en een aantal mooie tuinen. Bij de ingang zie je een grote vijver vol met schildpadden, je vraagt je dan waarschijnlijk af hoe zoveel schildpadden in zo'n klein plasje kunnen overleven.

Wat betreft de bouw zie je er de invloeden van verschillende boeddhistische stijlen in terug, variërend van stijlen uit Myanmar, China en Thailand. Het complex staat vol met architectonische hoogstandjes. Wanneer je van een afstand de tempel nadert dan vallen twee grote bouwwerken duidelijk op. Eén is een beeld van de Godin van Vergeving (Kuan Yin) en de ander een 30 meter hoge pagode van de duizend boeddhisten (Pagoda of a Thousand Buddhas).

De toegang is gratis, maar als je met de tram naar het Kuan Yin standbeeld wilt, of naar de nieuwe gebedszaal, dan betaal je hier een paar ringgit voor. Je mag de gebedszalen niet met schoenen aan betreden, verder wordt het op prijs gesteld om je niet de bloot te kleden. Foto- en videocamera's mag je binnen de tempels niet gebruiken. Speciaal voor toeristen kun je bij de tempel een dakpan kopen voor een paar ringgit. Hierop kun je dan je naam schrijven. Daarna 'doneer' je de dakpan weer aan de tempel, deze wordt dan gebruikt bij de bouw van nieuwe delen. Jouw naam staat dan ooit wellicht op het dak van één van de tempels van Kek Lok Si.

Aan de top van het complex heb je een prachtig uitzicht op Georgetown. Vooral rond het Chinese nieuwjaar is het een feestelijk geheel, de berg is dan sfeervol versierd met lantaarns. Bij de ingang van het complex heb je vele kleine souvenirwinkeltjes, hier kun je eventueel een aandenken kopen. Je kunt hier ook wat voedsel of water kopen. Mede door de vele winkeltjes doet het geheel flink commercieel aan, wat wel een beetje jammer is. Overal zie je bordjes met prijzen, van een paar stokjes wierook tot ansichtkaarten van de tempel. Op een forum las ik ooit dat iemand het complex ook wel het 'Las Vegas onder de tempels' noemde. Dit neemt echter niet weg dat het geheel prachtig is, en zeker een bezoek waard.


Boeddhistische tempel
 

 30 meter hoge pagode van de duizend boeddhisten (Pagoda of a Thousand Buddhas) 

   

 

 

 
Bovenin de 30 meter hoge Pagode....

Het bekende hakenkruis, is het heiligste symbool uit het hindoeïsme en Jaïnisme en wordt tevens gebruikt in het boeddhisme.

 

 

 

 


Prachtig uitzicht op Georgetown


 

Bovenin de 30 meter hoge Pagode....
 
 

www.vakantieweblog.eu