http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

MaleisiŽ Algemeen
Reisverslag
Foto's

    Hoogtepunten

KL-tower
De Petronas Towers
Genting Highlands
Gunung Ulu Kali
De Penang Hill
De Kek Lok Si
Gunung Raya
Crocodile Farm
Gunung Machinchang
Underwater World

Gunung Machinchang

De Langkawi Cable Car is een kabelbaan van 2,2 kilometer en vertrekt vanuit Oriental Village aan de noord-westzijde van het eiland Langkawi. Na het vertrek stijg je direct een paar honderd meter (42 graden) langs de Matahari Face, de bergklif. De uitzichten zijn adembenemend en de top ligt op meer dan 700 meter hoogte. De Cable Car is vanaf Burau Bay te zien, bij helder weer zie je de kleine gondels hoog in de lucht.

Vanaf de kabelbaan kun je ook de waterval van de Seven Wells zien. De kabelbaan heeft een tussenstop op weg naar de top van de berg. Vanaf deze tussenstop (Station One) kun je lopend door de bossen naar het hoger gelegen Station Two, je kunt ook gewoon weer de kabelbaan in om naar de top te gaan.

Boven aan de top heb je wat kleine winkeltjes waar je wat drinken en/of eten kunt kopen. Op de uitkijk plateau's zie je diverse borden ter verduidelijking van de kijkrichting. Zo zie je borden met de richting aangegeven naar Thailand, Penang en het vaste land van Maleisie. In 2006 is er een lange loopbrug gebouwd. Deze bereik je door vanaf het hoofdstation het korte pad naar beneden te volgen. Vanaf de loopbrug heb je ook weer een prachtig uitzicht over het eiland.

Bij slecht weer zal de kabelbaan tijdelijk sluiten. Houd het weer zelf in de gaten, soms kun je er wel in, maar zit je aan de top tussen de wolken en in de regen. Ga er pas in bij een strakke blauwe lucht, pas dan zul je optimaal van het uitzicht kunnen genieten. Wij mochten er eens in met bewolkt weer, buiten het slechte uitzicht bovenaan de berg, was de tocht met de kabelbaan zelf ook geen pretje.
 
 

   

   

 


De uitzichten zijn adembenemend


De uitzichten zijn adembenemend

   

   

www.vakantieweblog.eu