http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

Kroatië - Algemeen

Zagreb
Nova Gradiska
Rijeka
Senj
Pag
Zadar
Sibenik
Trogir
Split

Radio en TV
Reisverslag

 

 

Kroatie | Nova Gradiska 

Hotel "Kralj Tomislav"
Trg Kralja Tomislava 3
HR- 35 400 Nova Gradiška
web site: www.hotel-kralj-tomislav.hr

 


Nova Gradiška is een stad en gemeente in de Kroatische provincie Brod-Posavina. Nova Gradiška telt 15.833 inwoners. Nova Gradiška is een toneelstad die in wordt gevestigd Provincie brod-Posavina van Kroatië, bevolking 15.833 (2001). Het wordt gevestigd in het historische gebied van Slavonia, dichtbij de grens aan Bosnië-Herzegovina.

Het eerste woord in de naammiddelen Nieuw, en er zijn ook Oud Gradiška dichtbij, de stad van
Stara Gradiška. De nova Gradiška wordt vaak doorverwezen naar zoals De jongste stad. De stad van Nova Gradiška werd binnen opgericht 1748. Het was opgericht wegens Krajina van Vojna. Reeds in 1754. het eerste gebouwde gebouw - is kerk van Heilige Tereza, die een belangrijk monument van is barok de bouw kunst binnen Slavonija. De oude kern wordt gemaakt van: oude kerk van Heilige Terezija, hof en gevangenis van 18. eeuw.


Hotel kamer

Hotel kamer
 

Hotel  links van de kleine kerk
 

In de grote kerk
 
 

In de grote kerk
 

De Grote kerk
 

uitzicht op nova gradiska
Uitzicht op Nova Gradiska
 
 
Nova Gradiska mast

Nova Gradiska mast

Telecommunicatie mast oa. voor de Radio
 

Telecommunicatie: FM Antenne
 

Perzik boompjes

  Mango boompjes


   
FM- en TV-Transmissie

Psunj is een berg in zuidwestelijk Slavonia gebied in oostelijk Kroatië. Het is de hoogste berg die van Slavonia, bij 986 meters een hoogtepunt bereikt. In het noorden breidt het uit tot Gora van Ravna en Papuk, terwijl anders het door laaglanden wordt omringd. Het is het gevestigde noorden van Nova Gradiška en zuidoosten van Pakrac. Voor Psunj, is er een toren van het 128.5 meter lange rooster van interessant ontwerp die voor FM- en TV-Transmissie wordt gebruikt, die door Prof. werd ontworpen. Marjan Ivancic en gebouwd door Mostogradnja in 1962/1963.
 
De mast in Psunj hebben we NIET kunnen bereiken met de auto, de weg(en) waren niet geschikt voor onze Chevrolet Spark auto! De mast was ook niet te zien tijdens onze zoektocht naar boven.. misschien waren we dicht bij maar misschien ook wel helmaal niet.
 


Externe links

 


www.vakantieweblog.eu