http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


Informatie:

Australie Algemeen

Radio TV Australie
Reisverslag

Hong Kong
Brisbane
Cairns
Port Douglas
Alice Springs
Ayers Rock
Kings Canyon
Adelaide
Goolwa
The Grampians
Port Fairy
Apollo Bay
Melbourne
Phillip Island
Wilsons Promontory
Lakes Entrance
Eden
Batemans Bay
Canberra
Sydney


Overige links:

Alles over Australie
Australie Forum
Backpacken in Australie
Barron Travel
De reisgids voor AustraliŽ
Praktische reisinformatie
Toerisme website AustraliŽ

Australie | Algemeen | Canberra | Australie 2012


vrijdag 14 december: Batemans Ė Canberra (circa 150 km)

U rijdt het binnenland in voor een verblijf van twee nachten in Canberra. Canberra is de hoofdstad van AustraliŽ. Deze stad, die 300 kilometer van Sydney vandaan ligt, is qua inwonersaantal de zevende stad van AustraliŽ. Het is een rustige stad met enkele interessante bezienswaardigheden, waaronder het Parliaments House, het Australian War Memorial en de botanische tuinen. In de omgeving van Canbarra ligt het Tidbinbilla National Reserve, de leefomgeving van onder andere kangoeroes, wallabies, vogelbekdieren, emoes en koala's.

Accommodatie: Mercure Canberra Ė BO - ***/ Standard Heritage Room

Dit heritage hotel is een van de bekendste hotels van de stad en is gebouwd in Engelse Art Deco stijl. website: http://mercurecanberra.com.au. Ooit verbleven er de parlementsleden, tegenwoordig is het in gebruik als hotel. Natuurlijk ontbreken restaurant en bistro hier niet. Op loopafstand vindt u het Australian War Memorial en Old Parliament House.


Vakantie in Canberra AustraliŽ

Ontdek Canberra, de hoofdstad van AustraliŽ en een schat vol nationale bezienswaardigheden.

Plan je vakantie naar Canberra met onze driedaagse reisbeschrijving: een combinatie van musea en galerieŽn en het Namadgi National Park, dat op de World Heritage-lijst is opgenomen en beschermd gebied is. Kom meer te weten over deze geweldige bestemming, waar je aan bushwalking kunt doen, kunt bergbeklimmen, dichtbij inheemse dieren kunt komen en oude Aboriginal-rotsschilderingen kunt bekijken. Bezoek het toevluchtsoord voor wilde dieren Tidbinbilla Nature Reserve of zwem, vis en kampeer langs de rivier Murrumbidgee.

Lees over de reizen die je kunt maken in het Australian Capital Territory, zoals de prachtige 'Capital en Country'-rit, langs schilderachtige koloniale dorpjes, verfijnde tuinen, wijngaarden, galerijen en antiekwinkels of het Poachers Trail. Trek naar de uitgestrekte, bergachtige Australische Alpen.

Leer over de andere steden van AustraliŽ of plan je vakantie-ideeŽn naar Canberra aan de hand van de evenementen in de stad. In de lente stralen de tuinen van Canberra met bloemen voor de Floriade. In de herfst wordt de lucht van Canberra gevuld met kleurige luchtballonnen voor het Canberra-luchtballonfeest.


Klik op de kaart voor een uitvergroting

Sydney Highlights


Canberra, ACT
 

Canberra

Leer meer over de cultuur, geschiedenis en levensstijl van AustraliŽ in de hoofdstad van ons land. Verken ons politieke verleden en onze moderne democratie in het Old Parliament House en het Parliament House. Leer onze sporthelden kennen in het National Institute of Sport and Science en zie hoe bliksem wordt opgewekt in Questacon. Als je eenmaal alle monumenten en galerieŽn hebt bezocht, kun je naar de 'great outdoors' trekken. Deze door architecten ontworpen stad Ė een van de weinige ter wereld - is beroemd om haar meer, parken en het omliggende inheemse bushland. Behalve natuur biedt Canberra ook stijlvolle restaurants, hippe bars, boetiekjes en een overvolle kalender met festivals en evenementen. Ontdek meer

     

Canberra, ACT
 

Drie geweldige dagen in Canberra



Ontbijt bij Lake Burley Griffin, waar je joggers, fietsers, zeilboten en vastberaden dragon boat teams aan het werk kunt zien. Dit grote kunstmatige meer is het hart van Canberra en wordt omgeven door vele nationale attracies. Je kunt het verhaal van Canberra beluisteren op de National Capital Exhibition en 55 bronzen klokken horen luiden op de National Carillon op Aspen Island en het War Memorial bezoeken. Wandel naar de Parliamentary Triangle en ontdek Parliament House en Old Parliament House op Capital Hill. Leer meer over de geboorte van het Australische politieke systeem en ga op de openbare tribune zitten om de Australische politici tijdens Question Time te zien debatteren. Ontdek meer

     

Ontdek de typische winkels van Canberra
 

Ontdek de typische winkels van Canberra



In Canberra komen supergrote winkelcentra en internationale merken duidelijk op de tweede plaats, nŠ de drukke winkeltjes die zelfgemaakte artikelen verkopen. De stad heeft markten, boetiekjes en winkeltjes die regionale handwerken en vers eten en wijn uit de nabijgelegen regioís verkopen. Ga op zoek naar plaatselijk vervaardigde kunst, sieraden, huishoudartikelen en mode op de levendige Lonsdale Street of slenter langs honderden kraampjes in de bekroonde Old Bus Depot Markets. Ontdek meer

     

De Murrumbidgee River Corridor, Australian Capital Territory
 

De Murrumbidgee River Corridor, Australian Capital Territory



In de Murrumbidgee River Corridor, gemakkelijk vanuit Canberra te bereiken, kun je de roep van de natuur niet weerstaan. Je kunt de natuur op allerlei manieren beleven langs de oevers van dit korte maar aantrekkelijke deel van de luisterrijke 1600 km lange reis van de rivier die in de Australische Alpen begint. Maak korte wandelingen naar Uriarra Crossing of Tharwa of ga de uitdaging van het 27 km lange Murrumbidgee Discovery-pad aan. Je kunt zwemmen, kajakken en picknicken bij Casuarina Sands en een potje kaarten in de schaduw van de Cotter-camping. Ontdek meer

     

vrijdag 14 december 2012

Vandaag gaan we naar de hoofdstad, Canberra. We vertrekken om ongeveer 10.00 uur en 21 graden uit Batemans Bay. Onderweg is niet veel te zien. Onderweg koffie gedronken in Brainwood. Een rustig dorpje. Daarna zijn we in 1x naar Canberra gereden. Voor Canberra hebben we de auto nog even wat te drinken gegeven. Bij de pomp zagen we de TV Toren al staan op de Black Mountain in Canberra.


Black Mountain met tv toren

We zijn dus eerst bij Telstra TV Tower op de Black mountain geweest. De toren zelf is 195 m hoog. De lift stopt op 870 meter boven zee niveau. Dus de toren zelf is nog wel wat hoger t.o.v. zee niveau. Het was er nog niet druk. Natuurlijk moeten we er even in. Dus wij gingen naar zoín 65 m op de publieke ring. Hier had je een souvenir shop, je kon er koffie krijgen etc. en je kon er rond kijken. Je kon zelf ook nog een verdieping hoger en dan stond je buiten. Zo had je een 360 graden view over de hoofdstad. Je zag het parlement gebouw en nog wat meer gebouwen natuurlijk. Meer over de mast klik hier Radio TV AustraliŽ!

   

   

Uitzicht vanaf de toren over Canberra..  

Uitzicht vanaf de toren over Canberra..  

zaterdag 15 december 2012

We gingen rond 09.00 uur de weg weer op. We gaan Canberra wat verder verkennen. Onze eerste stop was Deep Space Communication Centre. Hier staat oa 1 schotel met een diameter van 70 m. De rest is iets kleiner. Ze worden gebruikt om te luisteren naar de ruimte en data te ontvangen en te vertalen. Dit is in combinatie met NASA en meerdere schotels over de wereld.

   


De grootste schotel van die centrum, 70 meter in diameter!


Astronautenvoedsel ed.


De datum grens... zaterdag/vrijdag grens!


Mars Exploration Rover. schaal 1:1


Na deze bezienswaardigheden
gingen we terug naar Canberra. We gaan Mount Taylor beklimmen. Hier waren we rond 12.00 uur. Hier stond een mast maar we moesten eerst de ingang vinden. Dit is op goed geluk gelukt. We moesten eerst wel even omhoog klimmen voordat we de mast zagen. Tevens hadden we daar natuurlijk ook een prachtig uitzicht over Canberra


We gaan Mount Taylor beklimmen...

Even uitrusten De mast | Radio TV AustraliŽ
   


Na het beklimmen en de afdaling gingen we naar het parlementsgebouw. Toen was het inmiddels 14.45 uur. Daar konden we ook in. We kwamen in de Foyer terecht. Eerst door een scan heen, er mogen geen wapens in natuurlijk. We zijn bij het Queensís terrace geweest, the great hall, members hall. Tevens kon je ook waar de regering regeerd. Dit was de Senate. Hier debatteren ze. Tevens bij het House of Representatives geweest. Een soortement 1 en 2de kamer.


Premier Gillard en het kabinet..

   

Senate.... House of Representatives..


House of Representatives




Na het bezoek binnen zijn we nog even buiten het dak op gegaan...


De bewaking houd ons scherp in de gaten....


We houden het niet droog...

War Memorial

 


War Memorial


Uitzicht op het parlementsgebouw


Elke dag om 17.00 uur wordt er een slot ceremonie gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers die toen allemaal gevallen zijn in de oorlog. Dit keer was het een doedelzak die een hymne speelde. Toen hij klaar was gingen de deuren dicht. Daarna gingen we naar het hotel.

zondag 16 december 2012 lees verder >>


www.vakantieweblog.eu