http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


 

  Vakantie Weblog Nieuws 2014
 

<< 2013 VakantieWeblog 2015 >>


Gepost op donderdag 11 december 2014
Prettige Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar


Deze kaarten zijn mede mogelijk gemaakt door kaartje2go.nl

 

Gepost op dinsdag 9 december 2014

Kerststad Valkenburg

Van 14 november 2014 t/m 4 januari 2015 bruist het in Valkenburg van de kerstactiviteiten!...

Stichting Kerststad Valkenburg

Stichting Kerststad Valkenburg is in 2004 opgericht vanuit de gemeente Valkenburg aan de Geul met het doel om tijdens de ondergrondse kerstmarkten bovengrondse activiteiten te organiseren. Het success van de reeds tientallen jaren bestaande kerstmarkten in de Fluweelengrot en in de Gemeentegrot is oorzaak van de oprichting van de Stichting Kerststad Valkenburg.

Een nauwe samenwerking met de organisaties van de kerstmarkten in de grotten (Stichting Evenementen Valkenburg Promotion in de Gemeentegrot en Stichting Kasteel van Valkenburg in de Fluweelengrot is de basis van de stichting.

Kerststad Valkenburg is een jaarlijks samenwerkingsverband van 7 grote en unieke kerstactiviteiten tijdens de kerstperiode in Valkenburg. De oorsprong van deze samenwerking ligt bij de oprichting van Stichting Kerststad Valkenburg en inmiddels bestaat Kerststad Valkenburg uit de volgende deelnemers:

De Gemeentegrot en in de Fluweelengrot kunt u genieten van de grootste kerststal van Europa bij Magisch Zand en van een unieke verzameling van alles over mergel en grotten bij Kerst in MergelRijk. Niet alleen in de grotten is het kerst in Valkenburg, buiten is er Santa’s Village en een schitterende Christmas Parade. En wat dacht u van de Route d’Amuse?

Kortom, er is veel te beleven in dé kerststad van Nederland.

We zijn naar Valkenburg afgereisd op vrijdagmorgen 5 december en terug op zondag 7 december. Klik hier voor een foto-impressie


 

Gepost op woensdag 26 november 2014

Kerstdorp 2014

Laat u meeslepen in de wondere wereld van de verlichte dorpjes...creëer uw eigen droomsfeer met verlichte huisjes en de vele figurines die het kerstdorp compleet maken! Geïnspireerd door tuindorado.....

Klik hier voor de foto's....

The Weblog Movie


 
Gepost op zondag 19 oktober 2014
Kerstdorp 2014

Laat u meeslepen in de wondere wereld van de verlichte dorpjes...creëer uw eigen droomsfeer met verlichte huisjes en de vele figurines die het kerstdorp compleet maken! Hopelijk beleeft u ook straks het trotse gevoel wat al vele verzamelaars ervaren als zij hun kerstdorp weer uit de dozen halen en genieten van hun eigen verlichte miniatuurstadje...

Geïnspireerd door tuindorado, binnenkort is onze Kerstdorp klaar en dan genieten....


Drachten, Tuindorado
 

Gepost op zondag 19 oktober 2014
De gezelligste Kerstmarkt van Europa

De 29ste kerstmarkt wordt gehouden van 14 november 2014 tot en met 23 december 2014. De Gemeentegrot, met haar tientallen km lange gangenstelsel, zal weer het middelpunt zijn van de Kerstmarkt Gemeentegrot. Aan de voet van de Cauberg,

Voor de 29e keer. Daarmee kan men stellen dat de kerstmarkt in de gemeentegrot de oudste ondergrondse Kerstmarkt in Europa is. Nergens zult u in een ondergronds gangenstelsel, door mensenhanden gerealiseerd in ruim 2000 jaren, een Kerstmarkt met een dergelijke historie aantreffen. Dat alleen al geeft een extra dimensie aan het gegeven Kerstmarkt in een grot.

Vanaf 14 november zal de stilte van de ondergrondse gangen weer worden verbroken. Veel bezoekers zullen hun weg dan weer weten te vinden op deze markt: de grootste ondergrondse Kerstmarkt van Europa.
De situering in de eeuwenoude gangen van de grot en de sfeervolle uitwerking van een thema uit de rijke Valkenburgse historie zorgen voor een geheel eigen en aansprekende entourage. U kunt daarbij tevens genieten van een hapje en een drankje in en buiten de grot.

Een algemene erkenning kreeg het gebodene in de voorgaande jaren, met in 2011 meer dan 140.000 bezoekers: een prachtig, sfeervol ingerichte markt die haar weerga niet kent. Ook dit jaar zal aan de presentatievorm weer veel aandacht worden geschonken. De organisatie kiest op deze manier ook voor de formule om mede door deze markt de bezoekers een voorproefje te geven op het Kerstfeest.

Meer info klik hier


Evenement Kerstmarkt Gemeentegrot
 

Gepost op zaterdag 16 augustus 2014

Vakantie 2014

We zijn inmiddels terug van vakantie en ook alweer aan het werk. Alles is goed gegaan tijdens onze rondreis, die begon op zondag 20 juli. We hebben veel gelopen en veel gezien. Het resultaat van onze reis hebben we voor jullie verwerkt en op de site gezet. Lees het verslag en bekijk de vele foto's, klik dan hier om verder te gaan.


 

Gepost op dinsdag 29 juli 2014
De groeten uit.....


 

Gepost op zaterdag 21 juni 2014

Langste dag en begin van de astronomische zomer

Het is vandaag 21 juni, de langste dag het jaar. De langste dag valt samen met de eerste dag van de astronomische zomer. Nu het warme weer nog!

De zomer is een van de vier seizoenen, door de meteorologie gedefinieerd als de maanden juni, juli en augustus op het noordelijk halfrond, en december, januari en februari op het zuidelijk halfrond. De oorsprong van de naam is niet bekend. Wel is hij afgeleid van het Middelnederlands somer en verwant aan het Oudsaksisch, Oudhoogduits en Oudnoors sumar.

Meteorologische zomer
Het astronomisch bepaalde begin van de zomer is de zomerzonnewende (rond 21 juni op het noordelijk halfrond en rond 21 december op het zuidelijk halfrond). De zon gaat dan door het zomerpunt, de zon bereikt die dag de hoogste stand boven de horizon en de dag duurt het langst. De zomer eindigt met de herfst-equinox (rond 23 september op het noordelijk halfrond en 20 maart op het zuidelijk halfrond).

Meteorologische zomer
Om praktische redenen begint de meteorologische zomer eerder, op 1 juni op het noordelijk halfrond en op 1 december op het zuidelijk halfrond. Deze duurt dan tot 1 september respectievelijk 1 maart.

De zomer kenmerkt zich op het noordelijk halfrond door relatief hoge temperaturen, langer daglicht en het zo nu en dan voorkomen van onweer. Verder is er in het eerste deel van de zomer veel bloeiende natuur. De zomer is ook het seizoen met de voor de meeste mensen langste vakantie van het jaar: de zomervakantie. Op het zuidelijk halfrond valt op hetzelfde moment een tegenovergesteld beeld waar te nemen.

Lang licht
In Utrecht kwam de zon vandaag om 14 minuten over 5 op en gaat pas om 4 minuten over 10 uur vanavond weer onder. De tijd tussen zonsopkomst en zonsondergang is maar liefst 16 uur en 31 minuten. Omdat de zon niet een perfecte cirkel om de aarde draait, betekent dit echter niet dat vandaag de zon het vroegst opkomt en het laatst ondergaat. Op de tabel van het KNMI kun je zien dat we de vroegste zonsopkomst op 52 graden noorderbreedte al hebben gehad. De zonsopkomst- en ondergangtijden zijn genomen op de tijd dat de zon boven de horizon uitkomt en als de zon achter de horizon verdwijnt. De schemering is niet meegenomen, eigenlijk is het nog een stuk langer licht! De plek waar u zich bevindt heeft invloed op de tijd dat de zon onder en de zon op komt. Des te meer u in het noorden woont des te langer het licht is.

Zonsopkomst
Zodra het eerste stukje van de zonnecirkel te voorschijn komt, is de zon is al opgekomen. Daardoor is de dag iets langer is dan de nacht, want de nacht begint pas als de zon helemaal onder is.Door breking in de atmosfeer ziet men de zon hoger dan ze in werkelijkheid is. Door de reflectie is het al licht voordat de zon zichtbaar wordt, de dageraad, waardoor zonsopgang niet gelijk staat aan het moment wanneer het licht wordt. Op dat moment is er een ochtendschemering, want ochtendschemering is een overgang van nacht naar zonsopgang, dit is een moment waarbij de zon niet op is terwijl het licht wordt. Het begin van de dag wordt vaak gezien als het moment waarop de zon op komt. Een haan kraait vaak als hij de zon ziet, om te laten horen dat de dag begonnen is. Het verschilt nogal hoe laat de zon op komt en wanneer de kortste dag is en de langste dag. Voornamelijk is de tijd van het jaar en de locatie bepalend hoe laat de zon op komt.

Ochtendrood

De lucht is bij een laag staande of opkomende zon vaak rood of oranje gekleurd door het effect van Rayleighverstrooiing. Bij een hoogstaande zon wordt door deeltjes in de atmosfeer blauw licht verstrooid waardoor wij de hemel overdag als blauw zien. De overige golflengtes blijven in de stralen van de zon zodat de zon een iets gelere kleur krijgt. Echter bij een laag staande zon wordt ook het rode licht verstrooid wat de hemel rond en lager dan de zon rood kleurt. Overigens is dit effect beter bij zonsondergang te zien doordat de lucht aan het einde van de dag meer stof bevat waardoor de verstrooiing sterker is. bron weer.nl


Paar huisdieren die wij hebben... ``De Slak´´


De Mug

KNMI weerbericht voor vandaag en morgen

Wolkenvelden, in het noordoosten lokaal wat regen.

Vooral in de noordelijke helft zijn er uitgestrekte wolkenvelden waaruit in het noordoosten ook af en toe regen valt. In de zuidelijke helft zijn de wolkenvelden minder uitgestrekt en is de zon geregeld te zien. De middagtemperatuur ligt tussen de 17 en 20 graden, vlak aan zee iets lager. Er staat een matige west- tot noordwestenwind. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig,

Komende nacht zijn er naast enkele wolkenvelden ook brede opklaringen. Lokaal zou een ondiepe mistbank kunnen ontstaan. De minimumtemperatuur wordt omstreeks 10 graden, vlak aan zee blijft het iets warmer. Er staat een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig.

Morgen zijn er in het noorden wolkenvelden. Daar zou wat regen of een lichte bui kunnen vallen. In het zuiden zijn er opklaringen, maar ontstaan er in de loop van de dag stapelwolken. De middagtemperatuur ligt tussen 17 en 21 graden, aan zee iets lager. De noordwestelijke wind is meest matig. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Wolkenvelden, nu en dan zon en in het midden van de week kans op wat regen. De middagtemperatuur ligt op de meeste dagen rond de 19 graden.


Nu nog wat meer zonneschijn, dan kunnen lekker buiten zitten....
 

Gepost op zondag 30 maart 2014

Zonnig en warm lenteweer

Zeist (weeronline.nl), 30 maart 2014 - Maart 2014 is daardoor op weg om geschiedenis te schrijven met meer dan 200 uren zon. Dat is net zoveel als de zon gemiddeld in een zomermaand schijnt. Ook morgen, de laatste dag van de maand, wordt het weer zonnig en aangenaam lenteweer.

Morgen
is het weerbeeld vergelijkbaar aan vandaag. Na een lokale grijze start wisselen overdag velden sluierbewolking de zon af. We blijven in de warme lucht met in het binnenland opnieuw temperaturen rond 20 graden. In het noorden is het iets minder warm.

Dinsdag en woensdag blijft het prachtig lenteweer met zon, afgewisseld door sluierbewolking en later op de dag enkele stapelwolken. Lokaal zouden deze kunnen uitgroeien tot een verdwaalde (onweers)bui. De aangevoerde lucht blijft zacht met als gevolg opnieuw vrij hoge temperaturen in het binnenland; 20 tot 22 graden. Doordat de wind wat vaker van zee waait zal het in vergelijking met vandaag en morgen iets minder warm zijn in de kustregio's.

Pas donderdag laat op de dag wordt de warme lucht verdrongen door een neerslagstoring. Vrijdag en volgend weekend is het dan beduidend minder zacht met maxima rond 13 tot 16 graden. Bovendien is dagelijks kans op een bui.


 

Gepost op zondag 16 maart 2014

Vakantie: Duitsland, Polen en Tsjechië....

Dit jaar met eigen vervoer naar....

Berlijn - Wroclaw/Sobótka, Jelenia Góra/Szklarska Poręba, Liberec/Jested - Praag - Hannover - Drachten. Meer informatie hierover in een later stadium.!


klik voor een uitvergroting

 
Gepost op zondag 2 maart 2014
Voorjaar boodschappers: Crocussen / Spring messengers ...


De Trisken - Stal

Winter één van de zachtste in 300 jaar

De afgelopen winter was op één na de zachtste sinds het begin van de metingen in ons land in 1706. In De Bilt bedroeg de gemiddelde temperatuur over de maanden december, januari en februari 6,0 graden tegen 3,4 graden normaal (gemiddeld over 1981-2010).

Alleen de winter van 2007 was met 6,5 graden nog zachter, terwijl de winter van 1990 net als dit jaar op een gemiddelde temperatuur van 6,0 graden eindigde
.
In De Bilt kwam de temperatuur gemiddeld over het etmaal de afgelopen maanden op geen enkele dag onder het vriespunt. Halverwege de vorige eeuw zou dat vrijwel uitgesloten zijn geweest, maar door de opwarming van de laatste decennia is de kans op een winter met zo weinig kou toegenomen. Het KNMI schat dat een winter als deze in het huidige klimaat minder dan eens in de vijfentwintig jaar voorkomt.

De cijfers spreken voor zich: De Bilt noteerde slechts 10 vorstdagen (minimumtemperatuur onder nul graden) tegen 38 vorstdagen normaal, geen ijsdagen (maximumtemperatuur onder nul) tegen zeven ijsdagen normaal en een laagste temperatuur van -3,1 graden. Zo’n hoge minimumtemperatuur is zeker in ruim honderd jaar niet voorgekomen.

Alle maanden waren zachter dan normaal en vooral februari was bijzonder. In De Bilt bedroeg de gemiddelde temperatuur in februari circa 6,5 graden tegen 3,3 graden normaal, goed voor een vierde plek bij de zachtste maanden sinds 1901. Bij het KNMI kwam de temperatuur in februari niet lager dan -0,1 graden en dat was ook de enige vorstdag. Zo weinig vorst en slechts één vorstdag is in februari niet eerder voorgekomen.

Het laatste weekeinde van januari was de enige periode die aan de winter deed denken en dat alleen in het noordoosten van ons land. Daar lag enkele dagen achtereen een scherpe begrenzing tussen zeer


In het laatste weekeinde van januari werd het nog even volop winter in het noordoosten van ons land met sneeuw en ijzel (foto: Jannes Wiersema)
zachte en veel koudere lucht, waarbij sneeuw en ijzel voor gladheid zorgden.

In Nieuw Beerta daalde de temperatuur op 26 januari tot -7,2 graden, landelijk de laagste temperatuur van de winter.

De winter was ook zonnig: de zon scheen gemiddeld over het land omstreeks 250 uur tegen 196 uur normaal. In het zuiden scheen de zon zelfs ruim 280 uur. Vooral december en februari waren zonnige maanden. Gemiddeld over het land viel de afgelopen drie maanden omstreeks 187 mm neerslag tegen 208 mm normaal, waarmee deze winter aan de droge kant was.
Bron: www.knmi.nl


 

Gepost op zondag 26 januari 2014

Chaos op de A7 en N31 bij Drachten door ijzel

A7 en N31

Op snelweg A7 en de N31 in Friesland hebben zich zondagochtend enkele slippartijen en ongevallen voorgedaan als gevolg van gladheid door ijzel.

Gladheid op wegen
In het noorden van het land is het glad door ijzel. Op de A7 tussen Drachten en Frieschepalen en op de N31 tussen Garijp en Ureterp leidde dat tot enorme slippartijen en ongevallen. De ijzel wordt veroorzaakt door regen die in dit deel van Nederland is gevallen.

Door de gladheid raakten auto's in de sloot en tegen de vangrail, bij deze ongevallen raakten enkele inzittenden licht gewond.

Snelweg afgesloten
Voor een deel werd kortstondig de A7 in beide richtingen afgesloten vanwege de enorme gladheid, Rijkswaterstaat heeft inmiddels massaal strooiauto's ingezet. Vanwege de enorme drukte op de A7 werd later de A7 weer vrij gegeven voor het doorgaande verkeer. Zodat de doorstroming weer op gang kwam, wel met aangepaste snelheden.

De ijzel wordt veroorzaakt door regenbuien die op de bevroren grond vallen. Berger Tolman heeft alle voertuigen op verschillende locaties geborgen.


Foto: Nieuws hulpverlening en veiligheid in Friesland


Zondagmorgen 26 januari 2014 | De temperatuur is -3 en het IJzelt


 

 

<< 2013 VakantieWeblog 2015 >>

 

www.vakantieweblog.eu