http://www.vakantieweblog.eu/
 

  Home

Nieuws YouTube

Contact   


 

  Vakantie Weblog Nieuws 2009
 

<< 2008 VakantieWeblog 2010 >>

 
Gepost op donderdag 17 december 2009
Dik pak sneeuw bedekt Friesland

Een dik pak sneeuw heeft Friesland woensdagnacht bedekt. Vooral in de zuidelijke regio viel veel sneeuw, tussen de 20 en 30 centimeter. Door de hevige sneeuwval kon ten eerste het verkeer moeilijk op gang komen. Op de snelweg A7 en de Wâldwei raakten diverse auto's van de weg omdat het spekglad was. In de nacht kon er niet harder gereden worden dan zo'n 40 km/u. Er zijn tientallen ongevallen plaatsgevonden waarbij 25 vrachtauto's en 50 auto's van de weg raakten. Voor zover bekend is bij alle glijpartijen niemand gewond geraakt.

Klik hier voor meer foto's
foto: woensdagavond 16-12-2009

Dagelijks leven ontregeld
Veel zaken in het dagelijks leven zijn ontregeld door de sneeuw. Mensen kunnen niet op het werk komen. Ook rijden een aantal bussen niet meer vanwege de dikke sneeuwlaag. Een aantal scholen heeft verder besloten om de deuren op donderdag dicht te houden.
Klik hier voor meer foto's |

Bron: http://www.waldnet.nl

Klik hier voor meer foto's
Klik hier voor meer foto's | foto: donderdagmorgen 17-12-2009

Klik hier voor meer foto's
Klik hier voor meer foto's | foto: donderdagmorgen 17-12-2009
 

Gepost op vrijdag 11 december 2009

Foto: Berg Gobelja, Kopaonik | Servie 2009 | Radio en TV zenderlokatie.
 
Gepost op maandag 12 oktober

Lieve Paul

We zijn bij een opname geweest van Lieve Paul. De opname was Vrijdag 9 Oktober en de uitzending van de opname was op Zaterdag 10 Oktober en Zondag 11 Oktober.

We moesten erom 14.00 uur zijn maar wij waren er al om 13.30 uur. Het was mooi weer. We moesten even buiten wachten maar na een tijdje konden we naar binnen toe. Al het publiek moest eerst naar binnen toe voordat de deuren van de studio open gingen. Na ongeveer een half uur gingen de deuren van de studio openen en kon je zitten waar je wou.

Wij hebben gekozen pal onder de titel Lieve Paul te zitten. Kunnen mensen het makkelijk terug vinden waar wij hebben gezeten. Om ongeveer 15.15 uur begonnen de opnamen van Lieve Paul. Er kwamen verschillende artiesten langs oa. Nelly Furtado. Het was een hele ervaring natuurlijk. Hepke is wel eens bij een opname geweest maar Sibbele nog nooit. Wij hebben ons wel vermaakt daar in de studio. Wie weet gaan we nog een keertje.

http://omroep.vara.nl/Lieve-Paul.lp_home.0.htmlhttp://omroep.vara.nl/Lieve-Paul.lp_home.0.html

In Lieve Paul is Paul de Leeuw de vraagbaak van Nederland. Vragen over netelige zaken, seksuele gevoelens of primaire ervaringen zoals het slaan van een vlieg zullen worden beantwoord door Paul of ervaringsdeskundigen. Het orkest van Cor Bakker is weer van de partij, Twitter zal zijn opwachting maken in het programma en Adje gaat deze keer het land in onder het mom: 'Adje! Waar zat je?'.

Lieve Paul is wekelijks te zien op zaterdag om 20.28 uur op Nederland 1. Lieve Paul PS is te zien op zondag om 21.28 uur op Nederland 1.


http://studioce.nl/
TV Studio Almere

Is Nederland leuk?
Marieke van der Werf wil graag weten wat er leuk is aan Nederland. Ze vindt dat mensen altijd klagen over Nederland. Terwijl zij vindt dat het een heel fijn land is om in te wonen. Wat vinden de mensen in het publiek leuk aan Nederland?

Komiek
Yasmin van 11 vraagt zich af hoe je een leuke komiek wordt. Paul geeft haar de kans om haar talent aan heel Nederland te tonen, ze houdt een korte sketch voor het doek en zet zo eerste stapjes in haar carrière.

Balletkinderen
Igone de Jong zit op de bank bij Paul om antwoord te geven op de vraag hoe je weet dat je danstalent hebt. Zij is soliste bij het Nationale Ballet en geeft het stokje tijdelijk over vanwege haar zwangerschap. Een klas leerlingen van Balletstudio Kennemerland dansen een stuk uit La Bayadère.

Wonen in Blaricum
Petra van Blaricum vraagt Paul hoe het is om in haar achternaam te wonen. Paul heeft toch nog wat boodschappen nodig, dus stuurt hij Petra met zijn eigen auto én boodschappenlijstje naar Blaricum. Dit gaat natuurlijk niet zonder een echte Gooische make-over!

Babi Pangang
Piter Veenstra is gek op Babi Pangang. Hij probeert het wel eens zelf te maken, maar dan is het nooit zo lekker als bij de afhaalchinees. Daarom komen Jenny en mr. Chauw langs om samen met Piter zijn favoriete gerecht te maken!

Angela Merkel en Brigadier Roosen
Het nieuwe typetje van Paul is Angela Merkel. Matthijs van Nieuwkerk komt langs om samen met Brigadier Roosen een vermissingzaak op te lossen.

So You Think You Can Dance
De achttien dansers die nog over zijn in het programma So You Think You Can Dance laten hun danskunsten zien en sluiten de zaterdag swingend af!

http://omroep.vara.nl/Lieve-Paul.lp_home.0.html

Lieve Paul - Vrijdag opgenomen en uitgezonden op zaterdag 10 oktober
Lieve Paul - Vrijdag opgenomen en uitgezonden op zaterdag 10 oktober (deel-1)

Lieve Paul - Vrijdag opgenomen en uitgezonden op zaterdag 10 oktober
Lieve Paul - Vrijdag opgenomen en uitgezonden op zaterdag 10 oktober (deel-1)

Lieve Paul - Vrijdag opgenomen en uitgezonden op zaterdag 10 oktober
Lieve Paul - Vrijdag opgenomen en uitgezonden op zaterdag 10 oktober (deel-1)

Lieve Paul 2009

Lieve Paul 2009

TV Studio Almere: Nog snel even een foto maken voordat de opname begint..
 

zaterdag 10 oktober:
Het nieuwe typetje van Paul is Angela Merkel
 
zaterdag 10 oktober:
Nelly Furtado
 

zondag 11 oktober:
Loui van Gaal met zijn vrouw Truus
 
zondag 11 oktober:
Acda en de Munnik
 
Gepost op zondag 4 oktober 2009

Cortaderia - Pampasgras

Siergrassen en bamboes behoren tot de mooiste plantengroepen. Dat vaak wuivende, bewegende blad. Die enorme rijkdom aan bloeivormen bij grassen: van metershoge, ragfijn gebouwde bloeipluimen tot minieme tril‘belletjes’. En dat elegant overhangend, lijnvormig of stijf, weerbarstig, maar toch fijn blad. Ze doen denken aan de pure natuur uit exotische landen.

Cortaderia - pampasgras

Grassen hebben bovendien iets ongrijpbaar ‘oers’. Bamboes vooral iets weelderig tropisch, iets veiligs, beslotens: het sussende, eindeloze ruisen in de wind. In tuinen leveren grassen en bamboes een ongeëvenaarde bijdrage aan een totale beplanting. Zet grassen tussen bloeiende vaste planten en er ontstaat rust in de compositie. Plant bamboes en een tuin krijgt een exotische uitstraling.

Cortaderia is een grasachtige plant, familie van de Gramineae, dus een siergras. Oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika en Nieuw-Zeeland. Een fraai gewas dat zijn beste kanten pas toont in het najaar door zijn opmerkelijke bloei met pluimen. Niet direct toepasselijk voor een kleine tuin, eerder dienstdoend als solitaire aanplanting.

Pampasgras is een siergras met lange smalle, stugge, grasachtige bladeren, grijsgroen van kleur. De scherpe rand van deze grashalmen snijden en kunnen verwondingen aanbrengen. De groeiwijze is dusdanig snel dat deze op een grote graspol gaat lijken, concreet betekent dit dat de plant bijna jaarlijks in omvang verdubbelt. Hierdoor eerder geschikt voor de grotere tuin gezien Cortaderia uiteindelijk tot 3 meter hoog en breed kan uitgroeien.

In de zomer groeien stengels uit de plant recht omhoog, waaruit in het najaar zilverachtige of witte pluimen ontluiken, die tot 50cm. lang kunnen zijn. De lange stengels met de grote pluimen geven deze plant een statig en uitstoelend karakter. De bloeiperiode is vanaf september tot november, afhankelijk van de weersomstandigheden en de variëteit.

Men kan de pluimtakken afknippen en in een vaas plaatsen om de woning te versieren, ze laten drogen garandeert een langere houdbaarheid.

De plant kan tweehuizig zijn, de vrouwelijke plant heeft zilverwitte pluimen, de mannelijke eerder grijze pluimharen. Doch de meeste zijn geselecteerde cultivars en soortgelijk. De bladeren en de stengels drogen tijdens de winter geheel in, dus zeker geen wintergroen gewas. Doch in het voorjaar zullen nieuwe grashalmen weer de kop op steken.

Cortaderia is niet geheel winterhard, vooral jonge planten kunnen bij zware vorst schade oplopen. Bescherming van de plant is sterk aanbevolen tegen felle ijselijke wind, hiervoor bestaan echter 2 mogelijkheden. De plant afknippen op 15 à 20 cm. van de grond en afdekken met een dikke laag, natuurlijke isolatie, stalmest of compost. Anderzijds niet afknippen, samenbinden en omwikkelen met een rietenmat. Belangrijk hierbij is dat het hart van de plant niet kan bevriezen die zich in de bodem bevindt.

Als standplaats is een goed doorlaatbare, gedraineerde, vruchtbare grond aanbevolen. De plant schuwt vocht en groeit beter op een droge, zonnige en warme bodem.

Vermeerderen door te delen in het voorjaar. Cortaderia selloana ‘Pumila’: witte pluim, van augustus tot november, heeft een meer compacte groei tot 1m50.
 

Gepost op zaterdag 16 mei 2009

Wat hebben we gedaan, werkzaamheden tbv. een dakkapel / badkamer het begon allemaal op dinsdag 24 maart 2009

De werkzaamheden tbv. een dakkapel en badkamer zijn zo goed als afgerond. Vandaag is de CV gemonteerd en aangesloten op het systeem. Spiegel opgehangen, aan en afvoer van water bevestigd aan de wasbak. Hier en daar nog wat kit in de naadjes aan brengen en als laatste de inrichting van het geheel.

Een compleet overzicht van de werkzaamheden klik dan hier

Wat willen we en wat gaan we doen, werkzaamheden tbv. een dakkapel   Wat willen we en wat gaan we doen, werkzaamheden tbv. een dakkapel
zaterdag 14 maart 2009 | Na de sloop!
 
  zaterdag 14 maart 2009 | Na de sloop!
 
Wat willen we en wat gaan we doen, werkzaamheden tbv. een dakkapel   Wat willen we en wat gaan we doen, werkzaamheden tbv. een dakkapel
zaterdag 14 maart 2009 | Voor de sloop!
 
  zaterdag 14 maart 2009 | Voor de sloop!
 
 
Gepost op donderdag 15 januari 2009
Verzameling magneetjes uit binnen en buitenland

We hebben al heel wat magneetjes in de loop der jaren mee genomen uit binnen en buitenland. Omdat de diepvriezer en de wasdroger erg vol raakte hebben we besloten om een magneetverf aan te brengen op de muur, drie lagen moest voldoende zijn volgens de beschrijving maar het zijn er uiteindelijk 6 lagen geworden!
ivm de grootte en gewicht van een aantal magneten, anders blijven ze niet kleven.

Magneetverf is een latexverf waarin kleine ijzerdeeltjes zitten. Hierdoor kan een magneet zich aan het geschilderde oppervlak hechten. Vaak wordt deze verf gecombineerd met schoolbordverf, zodat een schoolbord ontstaat waar magneten zich aan hechten. Ook kan het met gewone verf worden overschilderd zonder de magnetische eigenschappen teveel te beïnvloeden.

Meer informatie  is te vinden op http://www.magneetverf.nl

Hieronder een kleine Impressie, hoe het was, en de voorbereiding voor het aanbrengen van de magneetverf...

http://www.magneetverf.nl

http://www.magneetverf.nl

http://www.magneetverf.nl

 

http://www.magneetverf.nl

http://www.magneetverf.nl

   
Verzameling magneetjes uit binnen en buitenland 
 

Verzameling magneetjes uit binnen en buitenland
08-02-2009 updated

<< 2008 VakantieWeblog 2010 >>

 

www.vakantieweblog.eu